Για 4 νεκρούς μιλάει η RAI στο Normal Atlantic.... Δεν ξέρουν δηλώνουν η Ιταλία και η Ελλάδα.

Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες. Καθώς η επιχείρηση διάσωσης στο Normal Atlantic συνεχίζεται και 138 άνθρωποι περιμένουν τα ελικόπτερα του ιταλικού και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού να τους σώσουν, η ιταλική τηλεόραση Rai μεταδίδει μια τραγική πληροφορία: πως στο πλοίο όπου τα ξημερώματα της Κυριακής
ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ έχουν εντοπιστεί ακόμη τέσσερις νεκροί.

Αρχικά, η Rai μετέδωσε πως οι τέσσερις νεκροί βρέθηκαν στο γκαράζ. Στη συνέχεια η πληροφορία άλλαξε σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός Τούρκου διασωθέντα που έφτασε στο Μπάρι, οι τέσσερις νεκροί βρίσκονταν σε σωστική λέμβο.

Ο άνθρωπος, σε κατάσταση σοκ, είπε πως είδε τη βάρκα να έχει σφηνώσει και να έχει καεί.
Αν η πληροφορία ισχύει, ο αριθμός των νεκρών από τη ναυτική τραγωδία της Κυριακής θα φτάσει στους πέντε, αφού ήδη έχει ανακοινωθεί ο θάνατος του Έλληνα Γιώργου Ντούλη, που στην προσπάθειά του να μπει σε σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκε σε "γλίστρα" του πλοίου και έχασε τη ζωή του. Μαζί του ήταν η σύζυγός του, που διασώθηκε και έχει ήδη μεταφερθεί τραυματισμένη σε νοσοκομείο του Μπρίντεζι.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Ελικόπτερα του ιταλικού και του Πολεμικού Ναυτικού δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα τις πτήσεις και μέχρι στιγμής έχουν απομακρύνει από το πλοίο 340 επιβάτες, ενώ πάνω στο πλοίο παραμένουν 138 άνθρωποι.

Εκπρόσωπος του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού τόνισε ότι το πλοίο δεν ρυμουλκείται στη φάση αυτή και θα καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί το αρχικό σχέδιο μεταφοράς του στο λιμάνι του Μπρίντεζι.

Επί του παρόντος, δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη, σχετικά με ενδεχόμενη ώρα άφιξής του και το ίδιο ισχύει για το πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού "Σαν Τζόρτζιο" το οποίο αναμένεται να μεταφέρει στην Ιταλία τους υπόλοιπους διασωθέντες.

Συγκλονίζουν οι διασωθέντες στο Μπάρι

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας έφτασαν στο λιμάνι του Μπάρι οι 49 διασωθέντες, ανάμεσά τους 25 Έλληνες και τρία παιδιά, που είχαν διασωθεί από το φορτηγό πλοίο Spirit of Pireus.

Οι εικόνες τους να φτάνουν στην ασφάλεια του λιμανιού, συγκλονίζει. Ένα παιδί τυλίγει τα χέρια του γύρω από το λαιμό ενός από τους διασώστες. Ένας άλλος άνδρας, τυλιγμένος με κουβέρτα, έχει εμφανή σημάδια εγκαυμάτων στο πρόσωπό του.

Όλοι τους, αμέσως μόλις έφτασαν στο Μπάρι, οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα έφτασαν και οι πρώτοι από τους Έλληνες που βρίσκονταν πάνω στο Norman Altantic. Το πρωί, ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στην Κέρκυρα και αποβίβασε επτά διασωθέντες, έξι Έλληνες και έναν Ιταλό.



Μόλις έφτασαν υποβλήθηκαν σε μια πρώτη εξέταση στο αεροδρόμιο και άμεσα τρεις από αυτούς αρχικά θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασωθέντες που έχουν επιβιβαστεί στο Europa Cruise, θα φτάσουν επίσης στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Από την Κυριακή, νοσοκομεία και ξενοδοχεία του νησιού είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχτούν τους διασωθέντες και να τους παράσχουν κάθε βοήθεια που θα χρειαστούν.

Η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων

Ενισχύονται τα ελληνικά εναέρια μέσα που συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων του "Norman Atlantic", με το ελικόπτερο S-70 της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ η οποία χρησιμοποιείται πλέον ως πλωτή εξέδρα επιχειρήσεων. Η φρεγάτα βρίσκεται μεταξύ Κέρκυρας και περιοχής του συμβάντος.

Την ίδια ώρα, το ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε στο ιταλικό ελικοπτεροφόρο SAN GEORGIO 6 επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου και στη συνέχεια άλλους 7 στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Παράλληλα, το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στο Λέτσε θα μεταβεί στο Μπάρι, προκειμένου να μεταφέρει στην Ελλάδα όσους διασωθέντες το επιθυμούν.
Το αεροσκάφος αναμένεται να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, γύρω στις 4 ώρα Ελλάδας.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί.
Την υποδοχή και περίθαλψη των Ελλήνων διασωθέντων που επιστρέφουν στη χώρα μας, συντονίζει ειδική υγειονομική ομάδα με επικεφαλής τον υποπτέραρχο Διευθυντή Υγειονομικού.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια