2 Πρόεδροι ΠΑΕ, 4 μέλοι της ΕΠΟ, 3 Διαιτητές, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης....

Προφανώς όταν ανακοινωθούν τα ονόματα θα κάνουν πάταγο αφού ειδικά το ένα είναι μεγάλης ΠΑΕ κοντά στη θάλασσα !!! 
(Θα κλαίνε και τα συμπαθή ψαράκια)

Οι κακουργηματικά κατηγορούμενοι είναι 16, ανάμεσά τους 4 μέλη της ΕΠΟ, 2 της ΚΕΔ/ΕΠΟ, 2 πρόεδροι ΠΑΕ και τουλάχιστον 3 διαιτητές

Διώξεις....
σε 16 άτομα άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλ.Ζαγοραίος. Πρόκειται για κακουργηματικά κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση) δωροδοκία-δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ, όμως, εξαιτίας του απορρήτου που δεν έχει αρθεί ακόμη, δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του blog της «Δίκης», ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι 4 μέλη της ΕΠΟ, 2 της ΚΕΔ/ΕΠΟ,  2 πρόεδροι ΠΑΕ και τουλάχιστον 3 διαιτητές. Η δωροδοκία-δωροληψία αφορά στους ορισμούς διαιτητών.

Μάλιστα, η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο (βούλευμα Κορέα) ανατίθεται σε ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς.

Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, στο ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ: «Οι διώξεις ασκήθηκαν εναντίον μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, άλλων παραγόντων, στελεχών της ΕΠΟ και εν ενέργεια διαιτητών, που εμπλέκονται στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες. Εξ αυτών, οι επτά, κατά το εισαγγελικό πόρισμα συγκροτούν την εγκληματική οργάνωση».

Συγκεκριμένα οι εισαγγελείς, έπειτα από πολύμηνη έρευνα και αφού εξέτασαν συνολικά 16 υπόπτους για εμπλοκή στην υπόθεση, προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων για:

συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
απάτη κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος
απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος και επάγγελμα και συνήθεια
δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες σε βαθμό πλημμελήματος (ειδικός ποινικός νόμος).
Οι εισαγγελείς στο πόρισμά τους που αριθμεί 173 σελίδες εκτιμούν ότι είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση που όριζε διαιτητές σε συγκεκριμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, προκειμένου να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξαιτίας της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, υπήρξαν ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, οι ομάδες που ευνοήθηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ, καθώς ήταν ψηλά στην κατάταξη, συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι έπεσαν θύματα απάτης οι φίλαθλοι που στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες πιστεύοντας ότι παρακολουθούν ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στημένο.

Στα συμπεράσματά του ο απερχόμενος αθλητικός εισαγγελέας βασίστηκε κυρίως στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν, μεγάλα αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο πόρισμα.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ερευνήθηκε από το 2011 έως το 2013.

Η Εισαγγελία της Αθήνας δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, διώκονται δύο παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ), τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ, δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τρεις διαιτητές και πέντε μέλη άλλης επιτροπής.

aek365.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια