18.000 αστυνομικοί στους δρόμους για Νταβούτογλου και ....Γρηγορόπουλο!!!

Απίστευτη κινητοποίηση της αστυνομίας....
Στρατοκρατούμενη περιοχή θα θυμίζει το Σάββατο η Αττική, καθώς τα ανοιχτά μέτωπα για την ΕΛ.ΑΣ είναι πολλά, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη τεθεί σε επιφυλακή ολόκληρη η αστυνομική δύναμη του Νομού, δηλαδή περίπου 18.000 άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.
Πέραν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Νταβούτογλου, όπου θα ληφθούν έκτακτα....
μέτρα και μάλιστα δρακόντια, καθώς ήδη προγραμματίζονται συγκεντρώσεις κομμάτων και φορέων που αντιδρούν στην επίσκεψη του Τούρκου Αξιωματούχου, οι αστυνομικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και της διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας από τον Ειδικό Φρουρό Ε. Κορκονέα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Μάλιστα οι εκδηλώσεις για την μνήμη του αθώου θύματος του Εδικού Φρουρού Ε. Κορκονέα αποκτούν φέτος ειδικό βάρος λόγο της απεργίας πείνας του “κολλητού” του φίλου θύματος, Νίκου Ρωμανού, στου οποίου τα χέρια ξεψύχησε ο άτυχος 15χρονος. Κατά συνέπεια ο κίνδυνος επεισοδίων και μάλιστα εκτεταμένων εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Ήδη και με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή για το Σάββατο απαγορεύθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα σημεία που θα κινηθεί και θα καταλύσει ο Τούρκος Πρωθυπουργός. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία, το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Παρασκευής 05 Δεκεμβρίου μέχρι και την 15:00 ώρα του Σαββάτου 06 Δεκεμβρίου, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Χατζηκωνσταντή – αριστερά Λάμψα – δεξιά Φλώρου – δεξιά Μεταξά – Πλατεία Δάφνης – δεξιά Χλόης – αριστερά Υακίνθων – δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ – έναντι Βεάκη – συνέχεια Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.”

Κικίλιας: Να επικρατήσει κλίμα αυτοσυγκράτησης

Σήμερα είχαμε και παρέμβαση του Υπουργού Δημ. Τάξης κ. Β. Κικίλια προκειμένου να επικρατήσει κλίμα αυτοσυγκράτησης στο δύσκολο Σαββατοκύριακο που έπεται: “...Συναισθανόμενος πλήρως τις ευθύνες όλων μας, καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και πάνω από όλα τους πολίτες- ανεξαρτήτως διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων- να κατανοήσουμε την κρισιμότητα, αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών των στιγμών και να λειτουργήσουμε με μοναδικό μας οδηγό το ουσιαστικό συμφέρον του τόπου και το τί προστάζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα για μία ευνομούμενη Δημοκρατία.

Η μακρόχρονη Ιστορία μας διδάσκει ότι όταν συνειδητοποιούμε τα μεγάλα και τα σημαντικά και παραμερίζουμε τις μικροδιαφορές και τα μικροσυμφέροντά μας, πραγματοποιούμε, ως λαός, θαύματα.

Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που απαιτεί διαρκή και συνεχή εγρήγορση, ώστε η ελευθερία να διασφαλίζεται και τα δικαιώματα των πολιτών να προστατεύονται ενάντια σε κάθε μορφή δράσης, που επιχειρεί να επιβληθεί με βία και καταστροφές.

Η Δημοκρατία διαθέτει ευτυχώς τους μηχανισμούς εκείνους που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ευταξία και το δικαίωμα των πολιτών στην ποιότητα ζωής.

Καταλήγοντας, αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι η Δημοκρατία δεν επιτρέπει σε κανένα να επιβουλεύεται την κοινωνική ειρήνη, τη σταθερότητα, το δικαίωμα στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία, δεν επιτρέπει καμία ανοχή απέναντι στον οποιαδήποτε επιχειρήσει να την αμαυρώσει.

Αυτό απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αυτό επιτάσσει το χρέος μας απέναντι στην Πατρίδα και αυτό θα διασφαλίσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα .”

Τα μέτρα

Το δόγμα τις μηδενικής ανοχής θα εφαρμόσουν στην ΕΛ.ΑΣ όσων αφορά στης εκδηλώσεις για την επέτειο τις δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου κυρίως για όσους θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια.

“Δεν πρόκειται η Αστυνομία να προκαλέσει και η παρουσία της θα είναι διακριτική συναισθανόμενοι την βαρύτητα τις επετείου του θανάτου ενός αθώου παιδιού, πλην όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προκαλέσει την Δημόσια Τάξη, και να καταστρέψει περιουσίες πολιτών αλλά και του Δημοσίου. Παράλληλα ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμα και την αποτροπή καταλήψεις δημόσιου κτηρίου και βέβαια Πανεπιστημιακού χώρου, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί η παρουσία τις Αστυνομίας εντός του συγκεκριμένου χώρου.”, λέει στο NEWSIT αστυνομικός που έχει γνώση του σχεδιασμού των μέτρων.

Όσον αφορά στην αστυνομική δύναμη περίπου 8.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες ακόμα και την Αντιτρομοκρατική θα πάρουν μέρος στην λήψη των μέτρων. Πρόκειται δηλαδή για μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές κινητοποιήσεις των τελευταίων 10 ετών.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια