142 δις ευρώ ισχυρίζεται οτι εχει δώσει το EFSF στην Ελλάδα! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Δεδομένου ότι μισθοί και συντάξεις πληρώνονται από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων, που πήγαν αυτά τα λεφτά;
Εδώ φωνάζουμε 5 χρόνια για το «που πήγαν τα λεφτα». Που τα έδωσε ο Παπανδρέου και οι αδελφές κυβερνήσεις. Στους χορηγούς των εμετικών πρωτοσέλιδων που προκαλούν πολίτικη και κοινωνική τύφλωση….


Το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε τη χορήγηση τεχνικής παράτασης δύο μηνών στο 2ο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, το οποίο και χρηματοδοτείται από τον ίδιο τον EFSF. Το πρόγραμμα του EFSF θα εκπνεύσει πλέον στις 28 Φεβρουαρίου 2015, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2014. Ως αποτέλεσμα, η εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 1,8 δις ευρώ θα μπορεί να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο θα εξαρτάται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της τελευταίας αναθεώρησης του προγράμματος. Σε σχετική ανακοίνωση, ο EFSF αναφέρει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος έχει χορηγήσει στην Ελλάδα 141,8 δις ευρώ οικονομικής βοήθειας έως σήμερα.
«Οι Έλληνες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο Ρέγκλινγκ τόνισε πως η δίμηνη παράταση δίνει στην Ελλάδα χρόνο για να ολοκληρώσει την τρέχουσα αξιολόγηση με την τρόικα. Μάλιστα, τα χαρακτήρισε την Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων, ξεχνώντας προφανώς να αναφερθεί στα παγκόσμια πρωτεία όσον αφορά τους ρυθμούς φτωχοποίησης της χώρας.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια