10 ημέρες με τους τρομοκράτες τζιχαντιστές.....

Είναι ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος στον οποίο τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους επέτρεψαν πλήρη πρόσβαση στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που έχουν καταλάβει. Και επιστρέφοντας είναι να πει μόνο πως το ISIS «είναι πιο δυνατό και πιο επικίνδυνο» απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς....
 Ο Todenhöfer ταξίδεψε μέσω της Τουρκίας στη Μοσούλη, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη που έχουν υπό την κυριαρχία τους οι τζιχαντιστές. Έφτασε ως εκεί μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με τους ηγέτες του ISIS. 



Πριν βγουν στον αέρα οι «10 μέρες στο Ισλαμικό Κράτος», ο 74χρονος δημοσιογράφος μίλησε στο γερμανικό site Der tz αποκαλύπτοντας πως έμεινε στο ίδιο ξενοδοχείο στη Βεγγάζη όπου είχε μείνει και ο Τζέιμς Φόλεϊ, ο Αμερικανός δημοσιογράφος που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές τον περασμένο Αύγουστο. 

Όπως είπε ο Todenhöfer μια από τις ανησυχίες του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν να μην έχει την ίδια τύχη με τον Φόλεϊ. Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο, το Ισλαμικό Κράτος είναι πια μεγαλύτερο από το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει φανατικούς υποστηρικτές. 

«Κάθε μέρα φτάνουν εκατοντάδες πρόθυμοι μαχητές από κάθε σημείο του κόσμου», λέει. Και είδε τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να είναι εξοπλισμένοι με γερμανικά πολυβόλα Heckler & Koch MG3. Οι τζιχαντιστές μαχητές πιστεύουν ότι «όλες οι θρησκείες που συμφωνούν με τη δημοκρατία, πρέπει να πεθάνουν». 

View image on Twitter

Στις τάξεις των τζιχαντιστών το μοναδικό σύνθημα είναι πως το ISIS θέλει να κατακτήσει τον κόσμο και πως όλοι όσοι δεν πιστεύουν στην ερμηνεία που δίνουν οι τζιχαντιστές στο Κοράνι, θα θανατωθούν. «Οι μόνες θρησκείας που θα τη γλιτώσουν είναι οι άνθρωποι της Βίβλου, οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί» είπε ο Todenhöfer. 

View image on Twitter

«Είναι η μεγαλύτερη στρατηγική θρησκευτικής κάθαρσης που έχει σχεδιαστεί στην ιστορία της ανθρωπότητας», είπε. 

Οι τζιχαντιστές κοιμούνται σε στρατώνες, οι οποίοι έχουν στηθεί μέσα σε ερείπια βομβαρδισμένων σπιτιών και μόνο στη Μοσούλη φτάνουν τις 5.000. Σύμφωνα με τον 74χρονο δημοσιογράφο, οι τζιχαντιστές δεν μπορούν να νικηθούν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς. «Για να τους νικήσουν θα πρέπει να μετατρέψουν σε ερείπια ολόκληρη τη Μοσούλη» είπε, σημειώνοντας πως για κάθε βόμβα που σκοτώνει έναν άμαχο, οι τζιχαντιστές αυξάνονται. 

Το Ισλαμικό Κράτος έχει δουλέψει και για να «χτίσει» το κοινωνικό του προφίλ. Έχει κοινωνική πρόνοια, σύστημα εκπαίδευσης και, παραδόξως, υπάρχει και πλάνο για να πηγαίνουν στο σχολείο τα κορίτσια. Κι ας σε εμάς αυτό φαντάζει γελοίο να προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι γνωστή η άποψη των τζιχαντιστών για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία τους. 

Πηγή: independent.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια