Με δυο ανώνυμες επιστολές έμαθαν στον ΣΔΟΕ για τις δυο offshore του Καρατζαφέρη!!!

Δύο ανώνυμες επιστολές που έφτασαν στα χέρια των εισαγγελέων Διαφθοράς ήταν αυτές που... έκαψαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ
"Ψάξτε την εταιρεία Catalina, λένε πως είναι του Καρατζαφέρη", ανέφερε ο αποστολέας
Για τον Γ. Καραταζαφέρη ερευνάται αν οι δυο offshore εταιρείες Catalina και Homeric, είχαν δηλωθεί από....
τον ίδιο, όπως και τα ποσά που είχαν στους λογαριασμούς τους

Δύο ανώνυμες επιστολές που έφτασαν στα χέρια των εισαγγελέων Διαφθοράς ήταν αυτές που... έκαψαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των ερευνών για τις δυο offshore εταιρείες του. 

Η πρώτη επιστολή στάλθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με τον ανώνυμο αποστολέα να αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Ψάξτε την εταιρεία Catalina, λένε πως είναι του Καρατζαφέρη”, ενώ περιείχε συγκεκριμένες off shore εταιρείες, συγκεκριμένα ονόματα επιχειρηματιών με πολύχρονη παρουσία στα εξοπλιστικά, όπως των Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου και επιπλέον αναφερόταν σε συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma.

Η δεύτερη αποζημίωση ήρθε λίγους μήνες αργότερα και είχε λεπτομερές περιεχόμενο για περιουσιακά θέματα του προέδρου του ΛΑΟΣ, με έμφαση σε ακίνητη περιουσία, δυο off shore εταιρείες και καταγγελίες περί “περιουσίας μη δικαιολογημένης”. 

Αυτή η δεύτερη επιστολή που ήρθε να συμπληρώσει την πρώτη, αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το υλικό, για ευρύτερη φορολογική και περιουσιακή έρευνα που διενεργείται ήδη από το ΣΔΟΕ -πέραν εκείνης που κινείται στη Βουλή για το πόθεν έσχες- σχετικά με την περιουσία που διαθέτει ο κ. Καρατζαφέρης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη, καθώς βρέθηκε ποσό ύψους 1,6 εκατ. ευρώ να “πέφτει“σε off shore εταιρεία συμφερόντων του στο πλαίσιο διακίνησης χρημάτων για εξοπλιστικά προγράμματα (Super Puma).


Τα στοιχεία από τον μυστικό έλεγχο
Οι εισαγγελείς Διαφθοράς προχώρησαν σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς τα νησιά – φορολογικούς παραδείσους στα στενά της Μάγχης, όπου έδρευαν off shore εταιρείες που είχαν υποδεχθεί χρήματα για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. Το αίτημά τους ικανοποιήθηκε και τα στοιχεία που ζητούσαν συγκεντρώθηκαν αμέσως, καθώς ήδη είχε προηγηθεί σε ανύποπτο χρόνο, το 2010, εσωτερικός τραπεζικός έλεγχος σε τράπεζα στα νησιά Jersey, που είχε εντοπίσει λεπτομερώς εμβάσματα και ροές χρημάτων από τις εταιρείες των επιχειρηματιών που μεσολάβησαν στην αγορά των ελικοπτέρων και προς τον κ. Καρατζαφέρη.

Αυτός ο μυστικός έλεγχος της τράπεζας, που είχε γίνει πριν από τέσσερα χρόνια, αποδείχθηκε εκ των υστέρων κομβικής σημασίας, καθώς όλα, όσα ήρθαν στο φως τώρα, είχαν εντοπιστεί από εκείνο τον έλεγχο. Και τα εμβάσματα και οι δύο καταβολές χρηματικών ποσών ύψους 1,6 εκατ. ευρώ από εταιρείες συμφερόντων Τσάτσου-Κομνόπουλου προς τον κ. Καρατζαφέρη και η ακριβής διακίνησή τους και ο χρόνος των καταβολών. Στο πλαίσιο του μυστικού ελέγχου της τράπεζας είχαν ζητηθεί εξηγήσεις, τότε, από τον Αλέξανδρο Τσάτσο από εταιρεία συμφερόντων του οποίου (Malwern) είχαν διακινηθεί χρήματα προς διάφορες κατευθύνσεις και προς την εταιρεία Catalina του Καρατζαφέρη, και από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Ως αιτιολογία της τραπεζικής συναλλαγής είχε αναφερθεί το δάνειο. Ότι δηλαδή ο Γ. Κατατζαφέρης είχε δανείσει στον Τσάτσο χρήματα και εκείνος του τα επέστρεψε. Όμως κάποιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η δανειακή σύμβαση δεν έχει προς το παρόν προσκομιστεί, και επιπλέον κατά τις εισαγγελικές αρχές προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι ενώ τα χρήματα φέρεται να δανείστηκαν από τον Καρατζαφέρη προς τον Τσάτσο τον Οκτώβριο του 2007, ένα μήνα αργότερα επιστρέφονται. Η τράπεζα που έκανε τον έλεγχο δεν κινήθηκε, ούτε διέταξε, τότε, κάποια διαδικασία ελέγχου για "ξέπλυμα". Όμως τα πολύτιμα στοιχεία του ελέγχου της αποτέλεσαν το "πακέτο" που εστάλη προς την Εισαγγελία Διαφθοράς και συγκροτεί τη δικογραφία για τα ελικόπτερα που πλέον έχει πάρει τον δρόμο για την ανάκριση.


Σε εξέλιξη η έρευνα - Τι ψάχνουν
Την έρευνα έχει αναλάβει ο ειδικός ανακριτής, Γαβριήλ Μαλλής, καθώς -εκτός από τους Κομνόπουλο και Τσάτσο έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία και για τρεις στρατιωτικούς. Για τον κ. Καραταζαφέρη ερευνάται αν οι δυο εταιρείες Catalina και Homeric, είχαν δηλωθεί από τον ίδιο, όπως και τα ποσά που είχαν στους λογαριασμούς τους.

Παράλληλα, ο ανακριτής εστιάζει και στην εκδοτική, δημοσιογραφική και κοινοβουλευτική δραστηριότητα, του προέδρου του ΛΑΟΣ εκείνη την περίοδο (δημοσιεύματα, ερωτήσεις στη Βουλή και άλλα).

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια