Τα Τερκς και Κέικος είναι νησιά αλλά και φορολογικοί παράδεισοι - Ποιος Έλληνας έχει off shore εκεί;

Ακόμα να το βρείτε; 
Το "χέρι χέρι" σας λέει τίποτα;
Τα νησιά Τερκς και Κέικος βρίσκονται κάπου στην Καραϊβική και έχουν έκταση που δεν ξεπερνά αυτή της Χίου. Θεωρούνται παράδεισος. Τουριστικός αλλά και... φορολογικός. Γι’ αυτό εκεί αναζητούνται οι off shore εταιρίες που φέρεται να έχει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. 
Ανήκουν στη Βρετανία.... και ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τις 50.000. Έχουν πρωτεύουσα (από το 1766) το Κόμπερν Τάουν στο νησί Γκραντ Τερκ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους ζει στο Προβιντενσιάλες.


 
Τα νησιά Τερς και Κέικος δεν απασχολούν συχνά την επικαιρότητα παρά μόνο κάθε δυο χρόνια όταν δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης για την αδιαφάνεια των φορολογικών παραδείσων. Εκεί, το μικρό κρατίδιο στην Καραϊβική έχει... πρωταγωνιστικό ρόλο. 


Είναι μια από τις χώρες που δίνουν στους... "πελάτες" τους την απόλυτη μυστικότητα όταν αποφασίσουν να φτιάξουν μια εταιρία εκεί. Άλλωστε, εκεί δεν τηρούνται λεπτομερή αρχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών ούτε και είναι απαραίτητη η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους μετόχους. 

Επίσης, δεν απαγορεύεται αυτόματη μεταφορά περιουσίας σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή έρευνα των Αρχών!

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στην κατοχή της Τα Νέα, οι Έλληνες φαίνεται να μη προτιμούν ιδιαίτερα αυτόν τον φορολογικό παράδεισο! Από τις 15.000 ξένες εταιρίες, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στο υπουργείο Οικονομικών, μόλις μια έχει έδρα εκεί. 


Αλλά στον κανόνα υπάρχουν κι εξαιρέσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση και ονοματεπώνυμο: Γιώργος Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να έχει σχέση με δυο εταιρίες που έχουν έδρα τα Τερκς και Κέικος και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 2007 για μίζες από την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma.

Το 2009 τα Τερκς και Κέικος ήταν.... κορυφαία στη λίστα των φορολογικών παραδείσων με τη μεγαλύτερη αδιαφάνεια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λίστα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης με 100 στα 100 φορολογικής αδιαφάνειας, μαζί με τα Τερς και Κέικος ήταν κι άλλοι φορολογικοί παράδεισοι όπως οι Σεϋχέλλες, το Μπρουνέι, η Μαλαισία και η Ελβετία. 

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές δείχνουν ότι δυο off shore εταιρίες, η Catalina και η Homeric TCI, έχουν σχέση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τις μίζες από την προμήθεια ελικοπτέρων το 2000. 

Η Homeric TCI μετείχε και σε εταιρικό σχήμα που όμως από τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση των ελικοπτέρων. 
newsit.gr/
Πηγή: Τα Νέα με πληροφορίες από Wikipedia

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια