Σοκάρει συνέντευξη μουσουλμάνου της ISIS: Είναι καθήκον κάθε Μουσουλμάνου να σκοτώνει όσους είναι αλλόθρησκοι....

Συγκλονίζει η συνέντευξη ενός Τούρκου τζιχαντιστή στο γερμανικό περιοδικό "Spiegel", καθώς δεν διστάζει να εκφράσει τον φανατισμό του για όποιον δεν είναι μουσουλμάνος, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσεις στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου για τους λόγους που αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους και απαγάγουν γυναίκες. 
Το γερμανικό περιοδικό περιγράφει....
τον Αμπού Σατάρ, ιδεολογικό καθοδηγητή της ISIS ως έναν άντρα γύρω στα 30 που διαθέτει μια μακριά γενειάδα που φτάνει έως το στέρνο του, φορά μια μακριά μαύρη ρόμπα και δεν αφήνει από τα χέρια του Κοράνι. Ο Σατάρ καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης πίνει τσάι και δίνει μια σειρά από απαντήσεις που είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί μέσα στους κόλπους των τζιχαντιστών:

SPIEGEL: Γιατί το Ισλαμικό Κράτος είναι τόσο πρόθυμο να διχάσει όλο το κόσμο ανάμεσα σε πιστούς και απίστους; Γιατί τα βλέπει όλα άσπρα και μαύρα;

Αμπού Σατάρ: Ποιος το ξεκίνησε αυτό; Ποιος κατάκτησε την υφήλιο και επεδίωξε να υποτάξει τις ξένες κουλτούρες και τις άλλες θρησκείες; Η ιστορία της αποικιοκρατίας είναι μακρά και αιματηρή και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με αμείωτο ρυθμό. Εμείς οι Μουσουλμάνοι απλώς αντιστεκόμαστε σθεναρά πλέον.

SPIEGEL: Είναι σωστός Μουσουλμάνος οποίος προχωράει σε αποκεφαλισμούς απίστων; 

Αμπού Σατάρ: Γιατί, είναι αντίστοιχα σωστοί Χριστιανοί όσοι δίνουν διαταγές για αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια γάμων στο Αφγανιστάν, όσοι είναι υπεύθυνοι για το Γκουαντάναμο και το Αμπου Γκράιμπ;

SPIEGEL: Αποφεύγεις την ερώτηση γιατί τα γεγονότα που αναφέρεις δεν έγιναν στο όνομα της επιβολής μιας θρησκείας ενάντια σε κάποια άλλη, ενώ ακόμη και σήμερα επικρίνονται από πολλούς δυτικούς. Οπότε σε ξαναρωτάω: τι είδους ανθρώπους στρατολογείτε;

Αμπού Σατάρ: Ενας Μουσουλμάνος είναι αυτός που ακολουθεί τους νόμους του Αλλάχ και τη σαρία. Όσοι είναι ενάντια στη σαρία, δεν είναι Μουσουλμάνοι. Οπότε εμείς μιλάμε σε όσους έρχονται σε μας και είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν τη σαρία.

SPIEGEL: Υπάρχουν 1.6 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνοι στον πλανήτη σήμερα, άλλοι έχουν δημοκρατικά ιδεώδη, άλλοι είναι συντηρητικοί, άλλοι είναι ακόμη και ομοφυλόφιλοι κι άλλοι ετεροφυλόφιλοι. Αλλά εσείς κάνετε λες και υπάρχει μόνο ένα είδος Μουσουλμάνου: αυτό που πιστεύετε εσείς πως είναι το σωστό. Κι αυτό είναι παράλογο.

Αμπού Σατάρ: Η δημοκρατία είναι για τους άπιστους. Ένας πραγματικός μουσουλμάνος δεν είναι δημοκράτης γιατί δεν τον ενδιαφέρουν οι απόψεις της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας. Ενδιαφέρεται μόνο για το τι λέει το Ισλάμ. Η δημοκρατία είναι ένα ηγεμονικό εργαλείο της Δύσης, αντίθετη με το Ισλάμ. Γιατί εσείς οι Δυτικοί κάνετε λες και όλη η υφήλιος χρειάζεται πια τόση δημοκρατία;

SPIEGEL: Απαγάγετε μη-μουσουλμάνες γυναίκες και τις μετατρέπετε σε σεξουαλικές σκλάβες για την ικανοποίηση σας. Αποκεφαλίζετε και σταυρώνετε όλους όσοι είναι αλλόθρησκοι, ακόμη και μικρά παιδιά. Αυτό είναι σύμφυτο με το Ισλάμ;

Αμπού Σατάρ: Γιατί κανείς από εσάς δεν εξερράγη το ίδιο με τους θανάτους των ανθρώπων για τους οποίους ευθύνεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ; Αλλά το πρόβλημα σας είναι τώρα, που θέλουμε να εγκαθιδρύσουμε το Χαλιφάτο; Για να απαντήσω στην ερώτηση σου, είναι το καθήκον του κάθε Μουσουλμάνου να αντιμάχεται όσους είναι αλλόθρησκοι, μέχρις ότου ο Αλλάχ είναι αυτός που θα δοξάζεται σε όλη την υφήλιο.

SPIEGEL: κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εποχής του Ισλάμ, υπήρχε άνθηση των τεχνών, μουσική, χορός, καλλιγραφία, αρχιτεκτονική και ζωγραφική. Ωστόσο, εσείς προπαγανδίζετε την ύπαρξη ενός Ισλάμ δίχως τέχνες και γράμματα.

Αμπού Σατάρ: Έχουν κατ’ επανάληψη γίνει μεγάλα λάθη σε πολλές μουσουλμανικές κοινωνίες, κατά το πρόσφατο παρελθόν. Κι αυτό που εσείς εννοείτε ως «Χρυσή Εποχή του Ισλάμ», ήταν ένα από αυτά τα λάθη.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια