Σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS; Έτσι υποστηρίζουν Αραβικά site....

To ενδεχόμενο να είναι νεκρός ή τραυματίας  ο  Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι (Abu Bakr al-Baghdadi), ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου των τζιχαντιστών, εξετάζεται από  πολλές πλευρές μετά το πλήθος των αεροπορικών επιδρομών, που έγιναν από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, με στόχο ηγέτες της οργάνωσης '' Ισλαμικό Κράτος'', τις τελευταίες ώρες.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Στρατού, το Σάββατο, χτυπήθηκε....
 αυτοκινητοπομπή 10 οχημάτων του ''Ισλαμικού Κράτους'' (ΙSIL) κοντά στη Μοσούλη, στο Βόρειο Ιράκ. Αμέσως μετά την επίθεση, υποστηρίζει υπεύθυνος του νεκροτομείου της Μοσούλης, μεταφέρθηκαν 50 πτώματα, όλα στελεχών της οργάνωσης. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι  ήταν ανάμεσά τους; Αυτό είναι ένα πάρα πολύ  βασικό  ερώτημα - που ίσως ανατρέψει ριζικά τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή - ωστόσο παραμένει ακόμα αναπάντητο. 

Τι μετέδωσαν αραβικά κανάλια

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες αναμεταδίδονταν το Σάββατο από κανάλια της αραβικής τηλεόρασης, ήθελαν τον «αόρατο» χαλίφη τραυματισμένο, ακόμη και νεκρό. Αμερικανοί αξιωματούχοι ωστόσο τονίζουν ότι δεν είναι σαφές εάν ο Αλ Μπαγκντάντι βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. 

Το πρακτορείο Reuters  από την δική του πλευρά μετέφερε τις μαρτυρίες δύο αυτοπτων μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες, οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν επίσης σπίτι, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα ανώτερα στελέχη της οργάνωσης του ''Ισλαμικού Κράτους''. Έχει την αξία του στην αξιολόγηση ότι αμέσως μετά την επίθεση, οι αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι  οι τζιχαντιστές εκκένωσαν ένα νοσοκομείο, προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι τραυματίες, και με μεγάφωνα κάλεσαν τους κατοίκους να δώσουν αίμα.

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων

Είναι γεγονός πάντως ότι το Σάββατο, η Βαγδάτη έγινε για μία ακόμη φορά το επίκεντρο μίας σειράς βομβιστικών επιθέσεων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 33 άνθρωποι να χάσουν τη ζωής τους και περισσότερο από 100 να τραυματιστούν, κυρίως σε γειτονιές σιιτών τους οποίους το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί αιρετικούς. 

Δυτικοί και ιρακινοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός δεν αρκούν για να ηττηθεί το'' Ισλαμικό Κράτος'', το οποίο έχει αποσχισθεί από την ''Αλ Κάιντα'' και έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις του Ιράκ και της Συρίας.

Ο  πρόεδρος των ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη εγκρίνει, όπως γράψαμε,  την αποστολή άλλων 1.500 αμερικανών στρατιωτικών στο Ιράκ, διπλασιάζοντας τον αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, με σκοπό την πληροφόρηση και την επανεκπαίδευση του ιρακινού στρατού για την αντιμετώπιση του ''Ισλαμικού Κράτους''. 

Ποιός είναι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Η σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης όσον αφορά τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι (Abu Bakr al-Baghdadi)προκύπτει και από το ότι στις αρχές Ιουλίου 2014, με ένα ηχογραφημένο μήνυμά του  ανακοίνωσε ότι σκοπός του είναι το ''κράτος'' του (ΙSIL) να φτάσει από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Ρώμη και την Ισπανία ενώ είχε καλέσει τους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να εποικίσουν αυτό το νέο κράτος[Καθώς άνοιξε και πάλι το θέμα της ηγεσίας του ISIL, να σημειωθεί ότι η σκληρή φυλακή Camp Bucca, που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί κατά την κατάληψη που είχαν κάνει στο Ιράκ το 2003 και μετά, ήταν χώρος που, όπως λέγεται,είχαν γνωριστεί τότε τα ηγετικά στελέχη της σημερινής ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης ISID-ISIL.

Πως ξεκίνησε 

Η σχετική πληροφορία για την φυλακή και τις ...γνωριμίες που έγιναν στα κελιά της και οι οποίες λέγεται ότι γέννησαν την τρομοκρατική οργάνωση ISID-ISIL, ήρθε στην επικαιρότητα πάλι τις τελευταίες ημέρες με δημοσίευμα του Γκάρντιαν αλλά και άλλων εντύπων, καθώς και του του CNNTurk.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά . Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές σχετικές καταχωρήσεις , που δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθούν. Σύμφωνα με μια αρκετά διαδεδομένη ιστορία - και από σοβαρά έντυπα- ο  αρχηγός του ISIL ή ΙSIS Abu Bakr al-Baghdadi έχει φυλακισθεί εκεί. 

Ο άνθρωπος αυτός από τις 4 Οκτωβρίου του 2011 χαρακτηρίστηκε από το State Department  των ΗΠΑ ως ειδικά καθορισμένος διεθνής τρομοκράτης και επικηρύχτηκε με το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων 

Γεννήθηκε το 1971 στη Σαμάρα του Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε στο παρελθόν Ιμάμης.

Σύμφωνα με τα αρχεία των αμερικανικών υπηρεσιών που επικαλούνται αυτά τα δημοσιεύματα , ο Abu Bakr al-Baghdadi φυλακίστηκε ως πολίτης στη φυλακή του Camp Bucca στο Ιράκ από τον Φεβρουάριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2004. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική εφημερίδα The Daily Beast το 2014 , o Αbu Bakr al-Baghdadi παρέμεινε φυλακισμένος στην ίδια φυλακή από το 2005 έως το 2009 και απελευθερώθηκε κατά την παράδοση της διαχείρισης της φυλακής από τους Αμερικανούς στους Ιρακινούς.Κατά την απελευθέρωση του φέρεται να απειλεί τους Αμερικανούς λέγοντας: "Θα σας δω στη Νέα Υόρκη". 

Camp Bucca : Το... ''Πανεπιστήμιο της Al Qaeda'' 

Άλλη ιντερνική αναφορά (που φέρει την υπογραφή του  MIKE WHITNEY ) αρακτηρίζει το CAMP BUCCA ως το ... ''Πανεπιστήμιο της Al Qaeda'' και επικαλείται  παλαιότερο άρθρο του Alakhbar  με τίτλο ''Ο μυστηριώδης δεσμός ανάμεσα στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή Camp Bucca και τους ηγέτες του ISIS'', που όπως λέει , βοηθά να εξηγηθεί τι πραγματικά συμβαίνει στα παρασκήνια:''Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί η πλειοψηφία των ηγετών του ισλαμικού κράτους (IS),του πρώην ''Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας'' (ISIS), είχαν όλοι φυλακιστεί στην ίδια φυλακή στο στρατόπεδο Bucca, το οποίο διευθύνεται από την κατοχή αμερικανικών δυνάμεων κοντά στο Omm Qasr στο νοτιοανατολικό Ιράκ … .. Πρώτα απ “όλα, οι περισσότεροι είναι ηγέτες που είχαν περάσει από το πρώην κέντρο κράτησης των ΗΠΑ στο Camp Bucca στο Ιράκ. Έτσι, ποιος ήταν ο πιο σημαντικός από αυτούς τους κρατούμενους;Ο ηγέτης του ''Ισλαμιστικού Κράτους'', Abu Bakr al-Baghdadi ,βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Κρατήθηκε από το 2004 μέχρι τα μέσα του 2006. Αφού αφέθηκε ελεύθερος, ίδρυσε το στρατό των σουνιτών, το οποίο αργότερα συγχωνεύθηκε με το λεγόμενο Συμβούλιο Mujahideen Shura …''.

onalert.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια