Πιθανό κρούσμα Έμπολα στο λιμάνι του Πειραια....

Τις απογευματινές ώρες αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το δεξαμενόπλοιο «Μάγδα Π.» προερχόμενο από τη Γουινέα - Συμπτώματα Έμπολα έχει ένα μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με τον πλοίαρχο του πλοίου

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές....
και λιμενικές αρχές της χώρας από πληροφορία ότι μέλος του πληρώματος δεξαμενόπλοιου που κινείται προς το λιμάνι του Πειραιά έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό του Έμπολα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο «Μάγδα Π.» της εταιρείας «Common Progress» με ελληνική σημαία, προέρχεται από η Γουινέα και έχει ως τελικό σταθμό την Ουκρανία.

Ο Έλληνας πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου «Μάγδα Π.», ενημέρωσε τις ελληνικές υγειονομικές αρχές ότι ένα μέλος του πληρώματος έχει επί τέσσερις ημέρες υψηλό πυρετό και αιματουρία. 

Αφού το πλοίο φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, απογευματινές ώρες Δευτέρας, ομάδα γιατρών θα επιβεί στο πλοίο προκειμένου να εξετάσει τον Φιλιππινέζο ναυτικό. 

Πηγές του ΕΚΕΠΥ αναφέρουν ότι με βάση τις πληροφορίες που τους έχει μεταφέρει ο πλοίαρχος, η ιατρική εκτίμηση -εκ των μακρώθεν- είναι πως ενδεχομένως η κατάσταση του ασθενούς είναι ηπιότερη από το σενάριο που θέλει τον Φιλιππινέζο να έχει προσβληθεί από Εμπολα. 

Το πλοίο «Μάγδα Π.» ενδέχεται να μην καταπλεύσει αλλά να μείνει αγκυροβολήμενο αρόδο. Ο ασθενής θα εξεταστεί επιτόπου από γιατρούς και θα αποφασιστεί αν πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ όπου σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο θα αντιμετωπίζονται τα πιθανά κρούσματα Έμπολα. 

Εφ' όσον οι ενδείξεις που λάβουν οι γιατροί αφού εξετάσουν εντός του πλοίου τον Φιλιππινέζο ναυτικό είναι τέτοιες που να τους οδηγήσουν στη λήψη πρόσθετων προληπτικών μέτρων, δεν αποκλείεται ακόμη και να τεθεί το φορτηγό πλοίο σε καραντίνα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη φορά που το εθνικό σύστημα αντιμετώπισης του Έμπολα θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες και όχι επί χάρτου.

Στο δεξαμενόπλοιο, σύμφωνα με όσα έχει μεταφέρει στις υγειονομικές αρχές ο πλοίαρχος, υπάρχει ακόμη ένα μέλος του πληρώματος που έχει τραυματιστεί και χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης. Πρόκειται για Έλληνα ναυτικό ο οποίος έχει υποστεί εξάρθρωση. 

Το «Μάγδα Π.» έχει 24μελές πλήρωμα. Δέκα εκ των μελών του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος, είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι 14 είναι Φιλιππινέζοι.  

protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια