Τι είπαν οι απαγωγείς στον ανακριτή - φώτο από το σπίτι που την κρατούσαν όμηρο....

Ένας σιδηρουργός κι ένας ιδιοκτήτης καφέ - μπαρ στο Μενίδι οι δύο απαγωγείς που συνελήφθησαν
Η οικονομική κρίση που τους... οδήγησε στην απαγωγή της 27χρονης
Τι λένε για τον θείο της, μεγαλομέτοχο του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη
Φωτογραφίες από το "κελί" της κοπέλας στη Λούτσα
Όλο το χρονικό της υπόθεσης
Ένας σιδηρουργός και νυν οδηγός σε μεταφορική εταιρεία και ένας ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στο Μενίδι, είναι οι βασικοί δράστες της απαγωγής της 27χρονης ανιψιάς του Γιάννη Καϋμενάκη.

Ο 48χρονος Χ.Φ., φέρεται....
από την Ασφάλεια να είναι ως ο “εγκέφαλος” της απαγωγής, ενώ ο 53χρονος ομογενής από το Καζακστάν Σ.Π., είναι ο άμεσος συνεργός του. 

Και οι δυο στις καταθέσεις τους επικαλούνται έντονα οικονομικά προβλήματα, τα οποία τους “έσπρωξαν” στο να απαγάγουν την φοιτήτρια και να την κρατήσουν όμηρο για 10 ολόκληρες ημέρες, πριν την αφήσουν ελεύθερη, παίρνοντας το ποσό των 82.500 ευρώ.

Τι είπαν στις καταθέσεις τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ.Φ. είπε στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς που των συνέλαβαν τα εξής: “..είχα κατάστημα με σιδηρικά στην Ν. Ιωνία, το οποίο έπεσε έξω και χρεώθηκα μέχρι το λαιμό. Έπιασα δουλειά σε μεταφορική εταιρεία και εκεί έβλεπα τον πατέρα της κοπέλας να επισκέπτεται συχνά το αφεντικό. Μου είπαν πως είναι συγγενής του Καϋμενάκη του εφοπλιστή. Ρώτησα και στο πρακτορείο που έπαιζα στοίχημα και Προ-Πο και μου είπαν για την οικονομική του επιφάνεια. Έμαθα και για την κόρη του και έτσι σκέφτηκα την απαγωγή για να “ξελασπώσω”. Μάθαμε το σπίτι της και το μαγαζί που δουλεύει από το Facebook και έτσι αρχίσαμε να την παρακολουθούμε στενά”. Click4more: Αυτοί είναι οι απαγωγείς της 27χρονης - Απολογήθηκαν στον εισαγγελέα και οδηγούνται στον ανακριτή

Ο δεύτερος δράστης, ο Σ.Π., είπε στην κατάθεσή του: “...μου είπε ο Χ. για το σχέδιό του και επειδή είχα πολλά χρέη από το καφέ - μπαρ που έχω στο Μενίδι, σκέφτηκα να πάω με το μέρος του. Μάλιστα μπήκε στο κόλπο και ο Αλέκος ο Αλβανός, οποίος έλεγε ότι γνώριζε λίγο την κοπέλα από το μαγαζί που δούλευε. Την παρακολουθούσαμε πολλές ημέρες και έτσι μάθαμε όλα τα κατατόπια και την αρπάξαμε”.

Την ίδια ώρα, μία φωτογραφία του 48χρονου παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega. Είναι η στιγμή που ο δράστης βρίσκεται σε κατάστημα, για να αγοράσει ρούχα για την 27χρονη φοιτήτρια.

Πηγή φωτό - MEGA
Πηγή φωτό - MEGA

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αφού οι δράστες είχαν πάρει τα λύτρα, ρώτησαν την κοπέλα αν θέλει να την... κεράσουν γλυκό και τότε ο 48χρονος πήγε σε ζαχαροπλαστείο, αλλά και στο κατάστημα ρούχων στο οποίο καταγάφηκε από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

Οι αστυνομικές αρχές, ανακοίνωσαν πως εγκέφαλος ήταν ένας 48χρονος, με άμεσο συνεργό έναν 53χρονο. Ο ένας είναι Έλληνας και ο άλλος ομογενής με καταγωγή από το Καζακστάν. 

Και οι δυο βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες υπό παρακολούθηση και από το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, όπου και κρατούνται. Ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τα πάντα...
Πως παρακολουθούσαν μέσω Facebook το θύμα και υποστήριξαν πως ό,τι έκαναν το έκαναν λόγω της... καταρραμένης φτώχειας που τους ώθησε στο έγκλημα...




Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τη στιγμή που η Αστυνομία εντόπισε το κρησφύγετο των απαγωγέων στη Λούτσα. Το σπίτι όπου κρατούσαν την 27χρονη ανήκει στην πεθερά του 48χρονου. Από εκεί άρχισε η συγκέντρωση των στοιχείων που τελικά οδήγησε στη σύλληψη των δυο ανδρών. 

Από την αστυνομία επίσης ανακοινώθηκε πως ακολούθησαν την διαδρομή που έκαναν οι απαγωγείς με την μοτοσυκλέτα, χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό από τουλάχιστον 100 κάμερες ασφαλείας.



Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, σε ένα απομονωμένο σπίτι στη Λούτσα κράτησαν οι απαγωγής της 27χρονης ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης το θύμα τους από τις 31 Οκτωβρίου όταν την άρπαξαν από την Κυψέλη μέχρι τις 9 Νοεμβρίου όταν την άφησαν ελεύθερη και αφού είχαν πάει ως λύτρα περισσότερα από 80.000€. 

Το σπίτι ανήκει στην πεθερά του 48χρονου και χρησιμοποιείται ως εξοχικό. Βρίσκεται σε ένα στενό που είναι αδιέξοδο, κοντά στην 4η στάση Βραυρώνας. Έχει κοντά άλλα τρία σπίτια, αλλά κι αυτά είναι εξοχικά. 

Απαγωγή 27χρονης: Μέσα στο σπίτι που κρατούσαν για 10 μέρες την ανιψιά του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης - Δείτε το κρησφύγετο των απαγωγέων





Οι απαγωγείς φαίνεται πως τουλάχιστον αυτό το μέρος του σχεδίου τους, το είχαν μελετήσει καλά. Είχαν επιλέξει ένα απομονωμένο σπίτι, σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή όπου δύσκολα θα τους έβλεπε κανείς. 

Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε από το πρακτορείο Προ-Πο που είχε κοντά ούτε και σε έναν φούρνο είχε κανείς καταλάβει ούτε την απαγωγή και την παρουσία της κοπέλας, ούτε καν τις έρευνες της αστυνομίας όλες αυτές τις μέρες. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια