Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πεντακάθαρα τον Αλβανό με το καλάσνικοφ στο χέρι....

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega κι απεικονίζει τον Αλβανό σεσημασμένο κακοποιό, στιγμές μετά το παραλίγο μακελειό στο Μικρολίμανο.

Ο δράστης βγαίνει από το μαγαζί κρατώντας στο χέρι το Καλάσνικοφ, με το οποίο λίγο νωρίτερα είχε σκορπίσει τον πανικό σε θαμώνες και προσωπικό, αφού....
είχε ρίξει κατά ριπάς, σε μία τυφλή επίθεση που λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία.

Το πρώτο βίντεο της επίθεσης

Το πρώτο βίντεο ντοκουμέντο είχε δημοσιευτεί από το απόγευμα του Σαββάτου και δείχνει τις δραματικές στιγμές, με τον Αλβανό δράστη να πυροβολεί με το Καλάσνικοφ, στο κατάστημα στο Μικρολίμανο.



Το συγκεκριμένο βίντεο, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στο κατάστημα που έγινε η απίστευτη επίθεση, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον Alpha, οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα του πιστολέρο που βρίσκεται στην Αττική. Ο ίδιος, βεβαίως, είναι άφαντος, την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Το βίντεο ντοκουμέντο


Το προφίλ του κακοποιού

Σεσημασμένος κακοποιός είναι ο δράστης, με την αστυνομία να βρίσκεται στα ίχνη του, αφού τον "γνωρίζουν". Οι πληροφορίες αναφέρουν πως διέφυγε με ένα μαύρο τζιπ, μάρκας Ford Maverick, ενώ τον θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνο.

Έχει ήδη ταυτοποιηθεί πως είναι ο δράστης και του φονικού στο Μεταξουργείο
Ενδεικτικό αυτού του χαρακτηρισμού είναι πως έχει δοθεί εντολή να γίνονται συστηματικοί κι εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σύνορα της χώρας, ούτως ώστε να μην διαφύγει.

Το όνομά του βρίσκεται στη διάθεση των αστυνομικών αρχών, ενώ εντός ολίγων ωρών αναμένεται εισαγγελική εντολή για να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, μονάδες της ΕΚΑΜ βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για να συνδράμουν τις προσπάθειες των συναδέλφων τους της Ασφάλειας. Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον αλλοδαπό δράστη επικίνδυνο, μανιακό και εθισμένο στη χρήση κοκαΐνης, γι' αυτό και δρουν πολύ προσεκτικά, υπό τον φόβο νέας αιματηρής συμπλοκής, όταν τον βρουν, αφού είναι οπλισμένος και αδίστακτος. 

ΦΩΤΟ newsIT

Η κρισιμότητα της κατάστασης

Μόνο από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την τυφλή επίθεση με Καλάσνικοφ, του άνδρα που αναζητείται από την αστυνομία, μετά τα δραματικά περιστατικά στο κατάστημα του Μικρολίμανου.  Αυτό βεβαίως ισχύει για την ώρα, αφού οι πληροφορίες που έρχονται από το ρεπορτάζ δεν είναι ευχάριστες, σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Τα δυσάρεστα νέα ήρθαν από το Αττικό, όπου διακομίστηκαν πέντε τραυματίες για νοσηλεία, με μία εξ' αυτών να είναι πολύ σοβαρά και τους θεράποντες ιατρούς να ανησυχούν, αρχικά, ωστόσο πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι τραυματίες του Αττικού Νοσοκομείου

Στο Αττικό είχαν αρχικά διακομιστεί πέντε τραυματίες, οι οποίοι είναι πλέον τέσσερις, αφού ο ένας διακομίστηκε στο Θριάσιο, όπου τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε πλαστική στο χέρι. Ανθρωποκυνηγητό για τον γκριζομάλλη με το Καλάσνικοφ Οι τρεις είναι ελαφρά και είναι ορατή η πιθανότητα να τους δοθεί εξιτήριο μέχρι την Δευτέρα, με τα καλά όμως νέα να σταματούν εδώ.

Η κατάσταση της υγείας της κοπέλας αρχικά επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς να μην μπορούν να την σταθεροποιήσουν και να την χαρακτηρίζουν "πάρα πολύ σοβαρή", ωστόσο όπως προαναφέραμε πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου την ώρα που φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Ερυθρός Σταυρός

Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονταν δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας, 30 ετών, χειρουργήθηκε και του αφαιρέθηκε βλήμα από τον δεξί θώρακα, με την πορεία της υγείας του να εξελίσσεται ομαλά.

Ο έτερος τραυματίας, 39 χρόνων, επίσης χειρουργήθηκε με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή με τους γιατρούς να του αφαιρούν βλήμα από τον αριστερό θώρακα.

Ευαγγελισμός

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύονταν ένα αγόρι κι ένα κορίτσι και οι δύο στην ορθοπεδική, με το κορίτσι να έχει χτυπηθεί στον έναν από τους δύο μηρούς και όπως ανακοινώθηκε θα μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Το αγόρι φέρει τραύματα στο πρόσωπο από τα θραύσματα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Δεν υπήρξε καβγάς, λέει ο ιδιοκτήτης

Σχετικά τώρα με τις συνθήκες του απίστευτου περιστατικού, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο Μικρολίμανο, λέει πως δεν έγινε κανένα περιστατικό έντασης πριν τους πυροβολισμούς, άποψη αντίθετη με εκείνη του ανιψιού του, ο οποίος νωρίτερα είχε υποστηρίξει πως έγινε καβγάς.

Ο ιδιοκτήτης, λοιπόν, αναφέρει πως ο δράστης ήταν μέσα στο μαγαζί σαν πελάτης, και μιλούσε με δύο κοπέλες οι οποίες φαίνονταν να είχαν αρκετή οικειότητα μαζί του, σαν να τον γνώριζαν ή να ήταν ομοεθνείς του.

Κάποια στιγμή χωρίς ο ιδιοκτήτης να αντιληφθεί κάποιο απρόοπτο μέσα στο μαγαζί, είδε δύο άνδρες να μπαίνουν μέσα  και να πλησιάζουν τον δράστη. Του είπαν κάτι κι έφυγαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα έφυγε κι εκείνος.

Επέστρεψε αποφασισμένος να σκοτώσει

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης κατέβηκε πεζός από την οδό Φιλίππου, έχοντας "κολλημένο" το Καλάσνικοφ πάνω στο σώμα του, με αποτέλεσμα να μην είναι ευδιάκριτο, αφού τόσο το όπλο όσο και τα ρούχα του ήταν μαύρα. Ο δράστης, όπως λέει ο ιδιοκτήτης, αρχικά στάθηκε στην είσοδο του μαγαζιού κι αφού κοίταξε μέσα γύρισε με μέτωπο προς τη θάλασσα κι έριξε μία δοκιμαστική βολή σε μία βάρκα! Ήταν τόσο αδίστακτος, που ήθελε να δοκιμάσει το όπλο, για να διαπιστώσει αν λειτουργεί κανονικά, πριν γυρίσει προς το κατάστημα και ξεκινήσει να πυροβολεί κατά ριπάς.

Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει πως είχε αντιληφθεί τι συνέβη και το ίδιο και ο dj, ο οποίος είχε χαμηλώσει τη μουσική. Τότε φώναξε "όλοι κάτω", κάτι που αποδείχτηκε σωτήριο για τους θαμώνες του καταστήματος, αφού αν έμεναν όρθιοι θα θρηνούσαμε θύματα. 

Είχε συνεργούς;

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως ο δράστης διέφυγε πεζός, δεν πήρε ταξί κι εκτιμά ότι κάπου είχε αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο είχε το όπλο, ή ενδέχεται να είχε και συνεργούς. Την ίδια ώρα, ερευνάται ο ρόλος των δύο ανδρών οι οποίο λίγο πριν τους πυροβολισμούς είχαν μπει στο κατάστημα και μίλησαν για λίγα λεπτά με τον δράστη που αναζητείται.

Ακόμη, οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή της βαλλιστικής έρευνας, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν το Καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί και σε παλαιότερες επιθέσεις.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια