Βασίλης Ντούμας: Δουλεύουμε με απαρχαιωμένους ασυρμάτους και μπορεί να μας ακούσει ο οποιοσδήποτε!

Σοβαρές καταγγελίες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ. κάνει στη HuffPost Greece ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλης Ντούμας. Το ψηφιακό σύστημα TETRA δεν λειτουργεί ύστερα από τη λήξη της σύμβασης με την εταιρία που το παρείχε με αποτέλεσμα εδώ και μερικούς μήνες η επικοινωνία μεταξύ των αστυνομικών να γίνεται....
με αναλογικούς ασυρμάτους της δεκαετίας του ’90.

«Το βράδυ της Πέμπτης άγνωστος απέκτησε πρόσβαση στο αναλογικό σύστημα και άρχισε τις παρεμβολές στο κανάλι 52. Οι συνάδελφοι άκουγαν μία ανδρική φωνή να τους βρίζει χυδαία την ώρα που έκαναν την υπηρεσία τους. Οι παρεμβολές εμπόδισαν τους άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. να κάνουν τη δουλειά τους και έτσι αναγκάστηκε το κέντρο να αλλάξει συχνότητα. Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι μας ακούει όποιος θέλει», λέει ο κ. Ντούμας.

Και συνεχίζει: «Όχι μόνο μπορούν να ακούν τις επιχειρησιακές δράσεις αλλά μπορούν και να παρεμβαίνουν, όπως έγινε την Πέμπτη, πατώντας το κουμπί press. Σκεφτείτε να βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια σοβαρή επιχείρηση και ξαφνικά κάποιος να παρέμβει στη συχνότητα και να μη μπορούμε να επικοινωνήσουμε για το περιστατικό».

Από την πλευρά τους πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς έχουν γίνει προχωρημένες επαφές για την υπογραφή σύμβασης για την παροχή ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας με τη χρήση ψηφιακών ασυρμάτων. Η παρεμβολή στις συχνότητες της περασμένης Πέμπτης έγινε γνωστή από ανάρτηση στην ιστοσελίδα «Το Βήμα». 
πηγή huffingtonpost

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια