Τίτλοι τέλους και για Καρατζαφέρη!!!

Και τρίτη off shore αδήλωτη....
Όλοι στην επιτροπή συμφώνησαν άμεσα στην παραπομπή του του πρόεδρου του ΛΑΟΣ
Θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να γίνει έλεγχος του εμβάσματος έτσι ώστε να επιστραφεί στο Δημόσιο
Ερωτήματα για την αποτυχία των ορκωτών λογιστών που πήραν 800.000 ευρώ αλλά δεν εντόπισαν....
τις επίμαχες offshore 
Μέσα στον φάκελο με τις off shore υπάρχουν και στοιχεία φωτιά και για ακίνητα
Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και για συμμετοχή σε off shores εταιρείες. 

Μάλιστα, η απόφαση της επιτροπής είναι καταπέλτης, αφού θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει διαχωρισμό των κτηθέντων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως θα ελεγχεί το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να επιστραφεί στο Δημόσιο ή να λάβει το δημόσιο τα νόμιμα. 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, βουλευτής που δεν κατονομάζεται αποκάλυψε πως υπήρξε και τρίτη off shore που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη. 

Πάντως, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι αντιμέτωπος να βρεθεί αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες, αυτή της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συμμετοχής σε υπεράκτια (offshore) εταιρεία.

Η συζήτηση ξεκίνησε μεν στις 6 το απόγευμα, ωστόσο, άργησε να ασχοληθεί με το θέμα του προέδρου του ΛΑΟΣ, καθώς προηγήθηκαν μια σειρά από άλλα ουσιαστικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Γιατί δεν εντόπισαν τις offshore οι ορκωτοί λογιστές;
Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι οι ορκωτοί λογιστές που πήραν την διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή των 800.000 ευρώ, προκειμένου να ελέγξουν τα πόθεν έσχες, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τις επίμαχες offshore εταιρείες, τις «ύποπτες» καταθέσεις, αλλά και τον πραγματικό ιδιοκτήτη των ακινήτων!

Να σημειωθεί ότι οι ορκωτοί ελεγκτές προτείνουν την παραπομπή του κ. Καρατζαφέρη στον εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αδικήματα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες» και παράνομης κατοχής offshore εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νόμο του 2010, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες επιφέρει έκπτωση από το αξίωμά τους, ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 εως 500.000 ευρώ. 

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια