Δεν έχει πάτο το βαρέλι της Εθνικής - Ομάδα για λύπηση την κατάντησαν κάποιοι....

Πριν από όλα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ελλάδα πάσχει από ποδοσφαιριστές κλάσης. Ποτέ η χώρα μας δεν ήταν αυτό πού λέμε ποδοσφαιρομάνα, σίγουρα σε μικρή ηλικία ταλεντάκια υπάρχουν αλλά μένουν μόνο ταλέντα, είτε γιατί φταίει η νοοτροπία μας σαν Έλληνες, είτε οι ομάδες μας που ποτέ δεν εμπιστεύονται νεαρούς παίχτες και δεν τους δίνονται ευκαιρίες, είτε οι μικροί καβαλάνε το καλάμι και την "βλέπουν" Ρονάλντο και έτσι σταματούν να δουλεύουν και ασχολούνται με τατουάζ και τα περίεργα κουρέματα.....
Εντύπωση προκαλεί ότι όλοι είναι σαν να έχουν πάει κομμωτήριο πριν το ματς!!!!

Από την άλλη η μεγαλύτερη
ευθύνη ανήκει στον ανεκδιήγητο Σαρρή που κατέστρεψε την Εθνική σε μια νύχτα, βέβαια το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα "παχουλού" παράγοντα.

Το παιχνίδι των μαναντζαραίων στην εθνική είναι τεράστιο και έχει και πολύ χρήμα....

Στην εθνική στήνεται ένα παιχνίδι προώθησης νέων άμπαλων ποδοσφαιριστών για να βαφτιστούν διεθνείς και να μπορέσουν κάποιοι επιχειρηματίες πρόεδροι ομάδων να βρουν κορόιδα για να τους μοσχοπουλήσουν. Τρανό παράδειγμα η Μπενφίκα που έδωσε ένα καράβι λεφτά για έναν παίχτη που υπό άλλες συνθήκες δεν έπρεπε καν να παίζει μπάλα, αφού στα δύο μέτρα (κυριολεκτικά) κάνει λάθος πάσα.... 
Προσωπική μου άποψη, ότι δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές με το όνομα Ταχτσίδης, Κονέ, Σάμαρης, Μαυρίας....

ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΙΦΑ!
Το 3μηνο της ντροπής έκλεισε με «αγγαρεία» στα Χανιά (0-2 από την Σερβία). Πλέον όσοι αγαπούν την Εθνική, να κάνουν στην άκρη τα «νοσηρά φαινόμενα» (Σαρρής, μάνατζερ-αφεντικά, άβουλος ομοσπονδιακός) και να ηγηθούν στην προσπάθεια ανάκαμψης!  

Μπορεί η ήττα από την Σερβία στα Χανιά με 2-0, να ήταν σε... φιλικά πλαίσια, όμως η εικόνα της Εθνικής ομάδας για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν αποκαρδιωτική. Κάτι που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη αλλαγής, όχι μόνο στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά γενικότερα στην ομοσπονδία, καθώς αυτή και ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει μέσα σε 4 μήνες, η ομάδα που μας έκανε υπερήφανους στην Βραζιλία.

Οι αλλαγές του Τσάνα

Αν και υπηρεσιακός, ο Κώστας Τσάνας αποφάσισε να παρατάξει με αλλαγές την Εθνική κόντρα στην Σερβία, αντικαθιστώντας τα 5/11 της ομάδας που αγωνίστηκε με τα Νησιά Φερόε την Παρασκευή. Κάτω από τα δοκάρια έβαλε τον Γλύκο, χρησιμοποίησε τον Παπαδόπουλο ως παρτενέρ του Μανωλά, ενώ μετέθεσε τον Τοροσίδη στο αριστερό άκρο, προκειμένου να παίξει ο Βύντρα δεξιά. Μπροστά του ήταν ο Μαυρίας, με τον Αθανασιάδη να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης.

Με το ζόρι ευκαιρία

Παρά λοιπόν τις αλλαγές, η εικόνα της Εθνικής ομάδας παρέμενε ακριβώς η ίδια με αυτή που μας έχει συνηθίσει στα προκριματικά του Euro 2016. Είχε δηλαδή την κατοχή της μπάλας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Στοΐκοβιτς. Οι Κονέ και Σάμαρης ήταν μπλοκαρισμένοι από τον άξονα, με αποτέλεσμα ο Αθανασιάδης να αναγκάζεται να βγαίνει εκτός περιοχής για να πάρει την μπάλα.

Έτσι λογικά το παιχνίδι «έσπαγε» στα άκρα, όμως ούτε ο Μαυρίας, ούτε ο Χριστοδουλόπουλος (ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε να κάνει την διαφορά), μπορούσαν να κάνουν κάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα μέτρησε μιάμιση φάση όλη κι όλη... Η πρώτη ήταν το άστοχο τακουνάκι του Κονέ στο 14΄ και η άλλη 8 λεπτά αργότερα με το πέναλτι που ζήτησε ο Χριστοδουλόπουλος σε μαρκάρισμα του Τόσιτς.

Οι Σέρβοι από την πλευρά τους, όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την πίεση και προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του Γλύκου. Το έκαναν με τις εκτελέσεις φάουλ του Τόσιτς, ειδικά με αυτή στο 38', που χρειάστηκε η επέμβαση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για να μην καταλήξει στα δίχτυα, αλλά και με την ευκαιρία του Μίτροβιτς που προήλθε από το λάθος του Βύντρα. Δεν τα κατάφεραν όμως και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Μία από τα... ίδια

Παρά την μικρή δραστηριοποίηση που έδειξαν οι διεθνείς στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με την κεφαλιά του Μανωλά στο 50' και το σουτ του Χριστοδουλόπουλου αμέσως μετά, η εικόνα τους παρέμεινε ίδια... Το πρόβλημα στην ανάπτυξη μεγάλωνε και ο εκνευρισμός των παικτών, όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν ακόμη περισσότερο. Κάτι στο οποίο βοηθούσε και το αντιαθλητικό παιχνίδι των Σέρβων, που λίγο έλειψε να... τινάξει στον αέρα τον αγώνα στο 58ο λεπτό με το μαρκάρισμα του Μάτιτς στον Κονέ, αλλά και στις καθυστερήσεις με αυτό του Τόσιτς στον Χριστοδουλόπουλου.

Έτσι, το γκολ από τον Πέτροβιτς, που εκμεταλλεύτηξε την αδράνεια της άμυνας στο 60' και με κεφαλιά έκανε το 0-1, μόνο ως φυσική εξέλιξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς η Εθνική δεν μπορούσε με τίποτα να δημιουργήσει. Ότι γινόταν ήταν από ατομικές προσπάθειες και σουτ, όπως αυτό του Κονέ στο 63', κάτι που ανάγκασε τον Κώστα Τσάνα να αρχίσει τι αλλαγές μπας και υπάρξει βελτίωση, αλλά μάταια, καθώς οι παίκτες του μπορεί να γύριζαν συνεχώς την μπάλα γύρω από την περιοχή του Στοΐκοβιτς, αλλά αδυνατούσαν να τον απειλήσουν, με εξαίρεση την κεφαλιά του Μάνταλου στο 86'. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το καταπληκτικό γκολ του Γκουντέλι στις καθυστερήσεις, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 0-2.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Βύντρα, Τοροσίδης (61' Μπακάκης), Μανωλάς (73' Μόρας), Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Σάμαρης (79' Μάνταλος), Κονέ (63΄ Τζιόλης), Μαυρίας (71΄Κολοβός), Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης (63΄Γκέκας).

ΣΕΡΒΙΑ: Στοϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Ντ. Τόσιτς, Μαξίμοβιτς, Πέτροβιτς (82΄Γκουντέλι), Μάτιτς, Γιόζιτς (66΄Τζούριτς), Μάρκοβιτς (66' Λάζοβιτς), Ζ. Τόσιτς (89' Ρουκάβινα), Μίτροβιτς (88' Μαξίμοβιτς).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια