Τασουλής, Ντίνας, Μπακάκης στην Εθνική, εκτός τόπου και χρόνου ο Ρανιέρι....

Μακάρι το παλικάρι ο Τασουλής να βγει το νέο μεγάλο αριστερό μπακ και να κερδίσει θέση στην Εθνική ομάδα για τα επόμενα 10 χρόνια. Μακάρι ο Ντίνας να βγει ο νέος Καραγκούνης. Μακάρι ο Μπακάκης να βγει νέος Σεϊταρίδης. Μακάρι οι αλχημείες που κάνει ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην Εθνική να βγουν σε καλό και δούμε την νέα Εθνική που θα....
πρωταγωνιστεί την επόμενη δεκαετία.

Το θέμα, όμως, δεν είναι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα. Ισα-ίσα ζουν το όνειρό τους με την κλήση τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Το θέμα είναι ο ίδιος ο Ιταλός και ο τρόπος που δουλεύει. Γιατί, απλούστατα, δεν υπάρχει καμία ποδοσφαιρική εξήγηση στην κλήση ενός ποδοσφαιριστή που με μόλις 8 παιχνίδια στη Super League -και όχι σε ομάδα που πρωταγωνιστεί- κέρδισε θέση στην Εθνική.

Αυτή τη στιγμή όποιος περάσει έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ και ξέρει λίγη μπάλα, θα κληθεί από τον Ρανιέρι. Τραβηγμένο το παράδειγμα μέχρι τα όρια της σάτιρας, αλλά επειδή στην Ελλάδα η σάτιρα δεν έχει όρια, ο Ρανιέρι φροντίζει σε κάθε του κλήση να διεκδικεί εκπομπή στην τηλεόραση, ως αντίπαλον δέος του Λαζόπουλου.

Η μοναδική εξήγηση που ίσως να υπάρχει, αλλά από το στόμα του Ρανιέρι δεν την έχουμε ακούσει, είναι η εξής: για κάποιους μήνες και με ρίσκο να χαθεί το τρένο του Euro 2016, ο Ιταλός εκλέκτορας θα δοκιμάσει ό,τι κυκλοφορεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε Super League και ΑΕΚ, με μοναδικό στόχο να βρει τα "υλικά" εκείνα για την Εθνική της νέας γενιάς. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό έχει στο μυαλό του ο Ρανιέρι, ο οποίος -αν όντως πέσω μέσα- μάλλον δεν περίμενε ότι στη διάρκεια αυτών των κλήσεων, θα επηρεαζόταν η ταυτότητα της Εθνικής και θα μετρούσαμε μόλις 1 βαθμό σε τρεις αγώνες των προκριματικών. Βέβαια, αν όντως το σκέφτηκε αυτό, τότε προφανώς και είναι ακατάλληλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το μοναδικό θετικό στο όλο θέμα, είναι ότι με τον Ρανιέρι δεν θα πλήξουμε. Αν παραμείνει στο τιμόνι της ελληνικής ομάδας -αναρωτιέμαι αν πραγματικά το θέλει και αν οι επιλογές του γίνονται γι' αυτόν ακριβώς το λόγο- θεωρητικά έχει στο νου του κι άλλες παρόμοιες με του Τασουλή, κλήσεις. Εξάλλου, διαφοροποίησε τα στάνταρ καλώντας έναν ποδοσφαιριστή που ακόμα καλά-καλά δεν έχει "ανδρωθεί" ποδοσφαιρικά.

Επαναλαμβάνω: αν ο Ρανιέρι έχει ως στόχο την απόλυση, τότε και μόνο τότε μπορεί να δικαιολογηθεί -χωρίς και πάλι να είναι λογικό- όλος αυτός ο ποδοσφαιρικός παραλογισμός που ξετυλίγεται μπροστά μας εδώ και τρεις μήνες. Αναρωτιέμαι, όμως, αν δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική του εικόνα. Γιατί πλέον η Εθνική Ελλάδας δεν είναι η ομαδούλα που ήταν κάποτε. Πλέον η Εθνική Ελλάδας χτίζει καριέρες. Ο Σάντος βρέθηκε στην Εθνική Πορτογαλίας λόγω της Ελλάδας. Ο Ρεχάγκελ ανέστησε την ομάδα και αναστήθηκε προπονητικά για να φτάσει προ των πυλών της Εθνικής Γερμανίας. Πλέον, δεν παρακαλάμε, αλλά μας παρακαλούν. Γι' αυτό και η Εθνική απαιτεί μεταχείριση ομάδας που ανήκει στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σταύρος Καραΐνδρος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια