Άξια τέκνα της παράγκας η τριάδα Σπάθα, Σωτηρόπουλου, Κοντιζά που κατέσφαξαν τον Αστέρα για να περάσει ο Ολυμπιακός αλλά δεν τα κατάφεραν....

Ο διαιτητής της γνωστής οικογενείας και οι Σωτηρόπουλος, Κοντιζάς (που κόβοντας πέντε φορές τον Αστέρα με ανύπαρκτα οφσάιντ είναι έτοιμοι για την... Ρόμα)  έσωσαν από βαριά ηττα τον πρωταθλητή της ξεφτίλας στην Τρίπολη - Με 10 απο το 42' με αποβολή - σκάνδαλο η ομάδα του Βεργέτη, που δεν λύγισε και κράτησε το 0-0 μέχρι το τέλος

Για να καταλάβετε το έγκλημα Σπάθα σφύριξε 27 φάουλ στον Αστέρα και μόνο 2 στον Ολυμπιακό....
Αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ....

Την απόλυτη ταπείνωση γνώρισε ο διορισμένος πρωταθλητής Ολυμπιακός και η τριάδα Σπάθα, Σωτηρόπουλου, Κοντιζά από τον (Πειραιά) από τον γενναίο Αστέρα Τρίπολης, που άντεξε στο απροκάλυπτο χειρουργείο και με 10 παικτες από το 42' ανάγκασε τον Ολυμπιακό σε νέα απώλεια βαθμών με 0-0. Με ένα Σπάθα που ξεπέρασε τον πατέρα του και με δύο επόπτες που είναι έτοιμοι για μεταγραφή στη... Ρομα, αφού κράτησαν μόνοι τους το μηδέν σε μια τραγική βραδιά του δήθεν πρωταθλητή , ο Ολυμπιακός γνώρισε το απόλυτο ξεβράκωμα κι αν ο ΠΑΟΚ περάσει αύριο από τον Εργοτέλη, οπόυ έχει σταλεί ο διαιτητής και άξιος συνεχιστής του... ονόματος Δημητρόπουλος, τοτε οι άθλιοι του λιμανιού θα μείνουν 5 βαθμούς πίσω. Βέβαια με τέτοιο... Σπάθα και τέτοιους Σωτηρόπουλο και Κοντιζά το πρωτάθλημα δεν... χάνεται για την ομάδα του Μαρινάκη, που παρακολούθησε την ξεφτίλα της ομάδας του, αλλά και την τρομερή απόδοση του Πειραιώτικου τρίο από την εξέδρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Πειραιώτης διαιτητής και γιος του γνωστού Γιάννη Σπάθα με διάφορα σφυρίγματα εκτός από τα κραυγαλέα κατάφερε να ανακόψει τον πολύ ανώτερο Αστέρα που άνετα θα έχει προηγηθεί με καθαρό σκορ. Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι... επόπτες Σωτηρόπουλος και Κοντιζάς με τελικό νικητή τον πρώτο με 3-2... ανύπαρκτα οφσάιντ σε βάρος του Αστέρα. Ο Σπάθας διαισθανόμενος τον προσωπικό του διασυρμό, προσπάθησε να είναι λίγο πιο... ήπιος στο δεύτερο ημίχρονο, όπου βέβαια άφησε τον Μήτρογλου να σπρώχνει στο 92' αλλά ο παίκτης της Φούλαμ δεν τον... δικαίωσε, αστοχώντας.


Δείτε τι έγραψε ο Σταύρς Κόλκας στο gazzeta.gr

Το ότι θα ζούσαμε αυτό που έγινε στη Τρίπολη, το γνωρίζαμε πάνω-κάτω, όμως ο Σπάθας, ο Σωτηρόπουλος και ο Κοντιζάς ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Είναι αλήθεια πως αιφνιδιάστηκα μέχρι και εγώ που κάθισα με τον καλό μου συνάδελφο και κολλητό Δημήτρη Τσορμπατζόγλου να δούμε το παιχνίδι στη πλατεία του Ηρακλείου. Η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν η απλή. Αύριο στο Παγκρήτιο, αν ζήσουμε κάτι ανάλογο θα πάμε φυλακή.

Δεν είμαι 20χρονών, ούτε 30. Έχω φτάσει στα 40 και υποτίθεται έχω κάποια ψήγματα ψυχραιμίας. Μετά από αυτό που είδα, αναθεωρώ και πραγματικά βγάζω το καπέλο στους παίκτες της Τρίπολης και κυρίως στον κόσμο της που αυτό το παιχνίδι τελείωσε.

Κάτι ανάλογο αν είχε συμβεί σε Τούμπα, Λεωφόρο και Γκούμας – Αγιά Σοφία, θα είχαμε 150 νεκρούς, 2 χιλιάδες συλλήψεις και υποψία εμφυλίου. Κινδυνολογώ; Δε νομίζω…

Αυτό που έγινε στη Τρίπολη είναι το τέλος τους. Κανένας που δεν είναι στο γκρουπ τους δεν μπορεί να ανεχτεί αυτή την κατάσταση. Είναι ιστορική ευθύνη των παραγόντων του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Ατρομήτου, του Παναιτωλικού, του Αστέρα Τρίπολης, της Ξάνθης να αντιδράσουν όσο πιο ακραία μπορούν, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Είδαμε ένα παιχνίδι όπου ο γηπεδούχος κέρδισε δύο φάουλ έναντι 27 του αντιπάλου του, που υποδείχτηκε πέντε φορές σε θέση οφσάιντ τη στιγμή που όλες αυτές οι υποδείξεις ήταν λάθος, που δόθηκαν στον Ολυμπιακό τουλάχιστον 15 ανύπαρκτα φάουλ στα πέριξ της περιοχής του αντιπάλου. Που αποβλήθηκε ένας παίκτης χωρίς κανέναν λόγο, που κιτρινίστηκαν παίκτες επειδή κοίταξαν τον βοηθό ή τον διαιτητή, που δεν αποβλήθηκε παίκτης του Ολυμπιακού μετά από γονατιά που έδωσε σε αντίπαλο.

Κι όμως, αυτή η υπερομάδα από τον Πειραιά, δεν κατάφερε να κερδίσει.

Πλέον ιστορική ευθύνη έχουν και οι φίλοι μου στη Nova. Ξέρουν πως τους έχω αδυναμία τεράστια, πως εκτιμώ τη δουλειά που κάνουν, πως αντιλαμβάνομαι πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζουν από τους αστείους παράγοντες που κυκλοφορούν στη πιάτσα, όμως πλήττονται από αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορούνε να το αφήσουν έτσι, δεν μπορούν να δέχονται να πληρώνουν αυτό το προϊόν.

Πάμε και στη Πολιτεία. Αυτές τις γλάστρες που κάνουν τους κουφούς και τους τυφλούς για τα όσα εξοργιστικά συμβαίνουν. Αυτός ο Ανδριανός που αναρωτιέμαι αν κάνει προσπάθεια να διαγωνιστεί για τη γλάστρα της χρονιάς με βασικό ανταγωνιστή τον Χιου Ντάλας, τον Σκοτσέζο αρχιδιαιτητή ο οποίος είναι αόρατος και ξεφτιλίζεται.

Αύριο στο Ηράκλειο θα πάμε στο γήπεδο πολύ υποψιασμένοι. Αν τολμήσει να κάνει τα ίδια ο Δημητρόπουλος με αυτά που έκανε ο Σπάθας και το παρεάκι του στη Τρίπολη, απλά θα επιβεβαιώσει στο 100% όλα αυτά που έγραψα προχθές.

Και ανθρωπάκια χωρίς βασική δομή σκέψης με προσβάλουν από κάτω συνεχώς…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια