Μεγάλες ευθύνες των ορκωτών που πήραν 800.000 ευρώ και δεν βρήκαν τις off shore

Κορυφώνεται η αγωνία για το μέλλον του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα, η μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής “Πόθεν Έσχες” της Βουλής για τα ευρήματα των ορκωτών λογιστών στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ. 

Μέχρι και αυτή την ώρα, κανένα από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής δεν έχει βγει....
από την αίθουσα όπου γίνεται η συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, κι έτσι οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ελάχιστες.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα και σύμφωνα με τα νέα ευρήματα των νέων ορκωτών λογιστών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες, αυτή της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συμμετοχής σε υπεράκτια (offshore) εταιρεία.

Η συζήτηση ξεκίνησε μεν στις 6 το απόγευμα, ωστόσο, άργησε να ασχοληθεί με το θέμα του προέδρου του ΛΑΟΣ, καθώς προηγήθηκαν μια σειρά από άλλα ουσιαστικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Γιατί δεν εντόπισαν τις offshore οι ορκωτοί λογιστές;
Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι οι ορκωτοί λογιστές που πήραν την διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή των 800.000 ευρώ, προκειμένου να ελέγξουν τα πόθεν έσχες, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τις επίμαχες offshore εταιρείες, τις «ύποπτες» καταθέσεις, αλλά και τον πραγματικό ιδιοκτήτη των ακινήτων!

Να σημειωθεί ότι οι ορκωτοί ελεγκτές προτείνουν την παραπομπή του κ. Καρατζαφέρη στον εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αδικήματα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες» και παράνομης κατοχής offshore εταιρείας.

Καλά πληροφορημένες πηγές, θεωρούν βέβαιη την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ στην Δικαιοσύνη, καθώς το δισέλιδο πόρισμα που έχει παραδοθεί στην Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής μαζί με το συνοδευτικό ογκώδη φάκελο, περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα, που “καίνε”.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νόμο του 2010, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες επιφέρει έκπτωση από το αξίωμά τους, ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 εως 500.000 ευρώ. 

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια