Ανακοινώσεις της αστυνομίας για την απαγωγή της 27χρονης (βίντεο)

Μια εβδομάδα μετά την απελευθέρωση της 27χρονης ανιψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη, η Αστυνομία κατάφερε να ξετυλίξει το κουβάρι της απαγωγής της και να πιάσει τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από αυτή. 

Η 27χρονη είχε απήχθη στις 31 Οκτωβρίου από την Κυψέλη και αφέθηκε ελεύθερη μετά από 10 ημέρες, στις 9 Νοεμβρίου στην....
ίδια περιοχή, αφού προηγουμένως ο θείος της, εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, είχε καταβάλει το χρηματικό ποσό των 82.500 ευρώ, ως λύτρα.

Εγκέφαλος ήταν ένας 48χρονος, με άμεσο συνεργό έναν 53χρονο. Ο ένας είναι Έλληνας και ο άλλος ομογενής με καταγωγή από το Καζακστάν. Και οι δυο βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες υπό παρακολούθηση και από το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, όπου και κρατούνται. Ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τα πάντα... 
Πως παρακολουθούσαν μέσω Facebook το θύμα και υποστήριξαν πως ό,τι έκαναν το έκαναν λόγω της... καταρραμένης φτώχειας που τους ώθησε στο έγκλημα...

Το σημείο στην Κυψέλη όπου στις 31 Οκτωβρίου έγινε η απαγωγή της 27χρονης
Το σημείο στην Κυψέλη όπου στις 31 Οκτωβρίου έγινε η απαγωγή της 27χρονης

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τη στιγμή που η Αστυνομία εντόπισε το κρησφύγετο των απαγωγέων στη Λούτσα. Το σπίτι όπου κρατούσαν την 27χρονη ανήκει στην πεθερά του 48χρονου. Από εκεί άρχισε η συγκέντρωση των στοιχείων που τελικά οδήγησε στη σύλληψη των δυο ανδρών. 

Στο σπίτι του 48χρονου στη Νέα Ιωνία, βρέθηκαν και 80.000€ σε 16 δεσμίδες. Ήταν μέρος των χρημάτων για τα λύτρα που είχε δώσει ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης για να απελευθερωθεί η ανιψιά του. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα. 
Επίσης κατασχέθηκαν οι δυο μοτοσικλέτες που ανήκουν στον αδερφό του 48χρονου και χρησιμοποιήθηκαν για την απαγωγή της νεαρής. 
Στο σπίτι του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 11 φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.

Η αστυνομία, όπως έγινε γνωστό κατά την ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση το απόγευμα της Κυριακής, έχει ταυτοποιήσει το DNA του 48χρονου με πειστήρια και ευρήματα της υπόθεσης. Στην εξιχνίαση της υπόθεσης από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας βοήθησε και η Διεύθυνση Διαχείρισης & Ανάλυσης Πληροφοριών και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας

Οι δυο άνδρες δεν έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές και δεν ανήκουν στο φιλικό ή επαγγελματικό περιβάλλον της κοπέλας. Οι ίδιοι επικαλούνται οικονομικά προβλήματα, χωρίς ακόμα όμως να έχουν ομολογήσει.


Πρόσωπο κλειδί θεωρείται και ένα άλλο άτομο, αλβανικής καταγωγής. Το μόνο που γνωρίζουν οι αρχές είναι πως τον φώναζαν «Αλέκο» και ήταν ο άνθρωπος στον οποίο είχαν εμπιστευθεί τη φύλαξη της κοπέλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, είναι εκείνος που η 27χρονο έστειλε να της πάρει γλυκά αλλά και ρούχα. 

Μετά την απαγωγή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν όλη τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες. 
Χρησιμοποίησαν μηχανή που ανήκει στον αδερφό του 48χρονου, ενώ στη διάρκεια των ημερών που κρατούσαν την 27χρονη, χρησιμοποίησαν δυο κινητά.

Εδώ στις 9 Νοεμβρίου άφησαν ελεύθερη την κοπέλα οι απαγωγείς της
Εδώ στις 9 Νοεμβρίου άφησαν ελεύθερη την κοπέλα οι απαγωγείς της



Όλο το χρονικό της απαγωγής

Το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, οι δράστες ακινητοποίησαν την 27χρονη έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη, την έβαλαν με τη βία σε αυτοκίνητο και την πήγαν στο κρησφύγετό τους στη Λούτσα! 

Δυο μέρες μετά την απαγωγή, το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της κοπέλας και απαίτησαν για να την αφήσουν ελεύθερη να τους δοθούν 10 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα! 

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν σε υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της 27χρονης. 

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως λύτρα 82.500 ευρώ.

Τα (προσημειωμένα) χρήματα αφέθηκαν το ίδιο εκείνο βράδυ σε σημείο στο Νέο Ηράκλειο Αττικής σε σημείο που είχαν υποδείξει οι δράστες. Τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Νοεμβρίου, με τη μηχανή του αδερφού του 48χρονο «εγκεφάλου» η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Κυψέλη, κοντά στο σπίτι της. 

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια