Τίτλοι τέλους για τον Μητσάρα τον αιώνιο αντιεξουσιαστή, τον ρήτορα της εξέδρας, την πλέον cult φιγούρα της Αθήνας. (καλό παράδεισο Μητσάρα)

Μια εμβληματική μορφή των γηπέδων, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, ο θρυλικός Μητσάρας δεν είναι πια κοντά μας.  Ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζε πάντα το χαμόγελό του, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αλλά και τα ευρηματικά πλακάτ που εμφάνιζε πάντα σε συγκεντρώσεις, αλλά και στα γήπεδα όπου πήγαινε.

Ο Μητσάρας άφησε την....
τελευταία του πνοή την περασμένη Παρασκευή και η ταφή του έγινε στο Σχιστό. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη.



Φανατικός φίλος του Πανιωνίου, δεν έχανε παιχνίδι της ομάδας του, όμως ήταν πιθανό να τον συναντήσεις σε όποιο γήπεδο κι αν πήγαινες. Ο Μητσάρας διέθετε τη δική του, αγνή τρέλα, που δεν ενοχλούσε κανέναν, αλλά πρόσφερε απλόχερα με την παρουσία του το χαμόγελο στους γύρω του και είχε εξελιχθεί εδώ και δεκαετίες σε ένα από τα πιο αγαθά σύμβολα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 



Οι ιστορίες που λέγονται για εκείνον είναι πολλές και διάφορες, αναφέρουν τα panionianea.gr: Βρισκόταν σχεδόν πάντα στα παιχνίδια του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, του Εθνικού παλαιότερα, της Καλλιθέας, αλλά και σε πολλά ακόμη γήπεδα της Αττικής. Χαρακτηριστική είναι μια βραδιά όπου το παιχνίδι του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη είχε τελειώσει την ίδια ώρα με εκείνο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ο συμπαθής Μητσάρας είχε καταφέρει να βρεθεί πίσω από τους προπονητές που έκαναν δηλώσεις και στα δύο ματς!



Διαβάστε το συγκινητικό αντίο του αντιδημάρχου Καλλιθέας για τον Μητσάρα που ανάρτησε στο Facebook:

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!ΕΦΥΓΕ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ!!!!Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΔΩ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΕΣ ΑΠΟ 3ΧΡ ΩΣ 103!!!!ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ <<ΜΗΤΣΑΡΑ>>ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ..ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ!!!!ΤΟΝ ΚΑΤΕΠΙΛΟΓΗΝ <<ΑΣΤΕΓΟ>>ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΑΚΑΤ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!ΕΥΦΥΗΣ ΒΑΘΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΚΑΤ..ΟΠΟΥ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΜΗΤΣΑΡΑΣ ΓΙΑ << ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ!!!>>ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΗΤΣΑΡΑ!!!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΓΗ!!ΕΚΤΙΜΗΣΕΣ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ<<ΕΓΡΑΨΕΣ>>ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ !!ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΑ Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ...ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΦΙΛΕ....»



Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου, ωστόσο αυτό είναι το λιγότερο που έχει σημασία αυτή την ώρα...










Διαβάστε τι είχε γράψει κάποιος για τον Μητσάρα πριν πάρα πολύ καιρό όταν ο Μητσάρας κάθε ημέρα γυρνούσε στους δρόμους και χάριζε απλόχερα το χαμόγελό του αφού δεν είχε κάτι άλλο για να δώσει....

LANTZOI LANTZOIπριν από 7 μήνες

 Ο καλοκάγαθος Μητσάρας είναι αναμφισβήτητα η πλέον cult φιγούρα των ελληνικών γηπέδων, ο αιώνιος αντεξουσιαστής, ο ρήτορας της εξέδρας, μία μορφή που κυριαρχεί στα ελληνικά γήπεδα εδώ και δεκαετίες, σκορπίζοντας συγκλονιστικά κοινωνικά μηνύματα, όπως «Καθαρή Δευτέρα-Βρώμικο κράτος», Αμερικάνοι μας πίνετε το αίμα» και τέτοια ακραία. Για να καταλάβεις, ο Μητσάρας είναι τόσο γνωστός, που όταν πρόπερσι είχε έρθει καλεσμένος στην Ελλάδα ο Ροναλντίνιο και μιλούσε στις κάμερες –φυσικά με τον Μητσάρα ακριβώς από πίσω του- κάποιοι δημοσιογράφοι διερωτώνταν : «-Ρε σύ, ποιός είναι πάλι αυτός ο αράπης που μιλάει στα μικρόφωνα, μπροστά απ’ το Μητσάρα ???». Μέχρι και Κύπελλο Ελλάδος έχει σηκώσει ο Μητσάρας, το 2004.

Ο Μητσάρας έχει ολοκληρώσει το ζέσταμά
Αμέσως, ο Μητσάρας αρπάζει αποφασιστικά την πρώτη μπάλα που βρίσκει μπροστά του και ξεχύνεται στο άδειο γήπεδο, προς τη σέντρα. Ολομόναχος, αυτός και το χορτάρι. Κάνει μερικά τσαλιμάκια με το τόπι, το ανοίγει λίγο, το στοπάρει, το σηκώνει, το κοντολάρει με το στήθος, σε μία επίδειξη υψηλής τεχνικής και κάτω από τις ηχηρές επευφημίες της εξέδρας, που όσο πάνε δυναμώνουν.

Και τότε, η Εξουσία δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπό της : Ξαφνικά, τρείς αστυφύλακες μπαίνουν στο γήπεδο, με σκοπό ν’ απομακρύνουν το Μητσάρα, λες και πείραζε κανέναν ο άνθρωπος. Ξεκινούν από το ύψος της σέντρας, με χαλαρό τροχαδάκι, κινούμενοι εναντίον του. Η κερκίδα αρχίζει ν’ αποδοκιμάζει, διαβλέποντας το τέλος του καλαμπουριού. Όλοι πιστεύουν ότι ο παραδοσιακά φιλήσυχος Μητσάρας θα παραδοθεί αμαχητί και αδιαμαρτύρητα και θα βγεί με το καλό από τον αγωνιστικό χώρο. Όμως, όλοι κάνουν τεράστιο λάθος : Φαίνεται ότι ο Μητσάρας έχει τελείως διαφορετικά σχέδια. Βλέποντας τους αστυφύλακες να τον πλησιάζουν, ανοίγει δυνατά τη μπάλα στον κενό χώρο, τρέχοντας σαν άνεμος ξοπίσω της. Οι αστυφύλακες, κάτι τύποι κοιλαράδες, που μάλλον ακόμη χώνευαν τα σάντουιτς που μόλις είχαν καταβροχθίσει, αιφνιδιάζονται, αφού ασφαλώς και δεν περίμεναν την μαγική κίνηση του Μητσάρα.

Υπό τα νέα αυτά δεδομένα, οι τρείς κοιλιόδουλοι διασκορπίζονται, επιχειρώντας κυκλωτική κίνηση. Ο Μητσάρας όμως, που δεν είναι και κάνα κορόϊδο, συνεχίζει να επελαύνει και με τη φόρα που έχει πάρει δεν είναι εύκολο να τον σταματήσει ούτε αμυντικός της Γιουβέντους. Οι δύο αστυφύλακες στο κατόπι του, κρατώντας και τα πηλίκιά τους για να μην τους φύγουν απ’ το κεφάλι, ενώ ο τρίτος, ο πιο γρήγορος, κινείται πλέον από τα πλάγια, ώστε να βγεί μπροστά στο Μητσάρα και να του κόψει το δρόμο.

Και πράγματι αυτό συμβαίνει : Στριμωγμένος πλέον άγρια ο Μητσάρας, μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής, με δύο αντιπάλους να τον καταδιώκουν από πίσω κι έναν ακόμη που κινείται μετωπικά καταπάνω του, φαίνεται να μην έχει καμμία ελπίδα. Οι θεατές, βλέποντας το unfair του πράγματος, ξεσπούν σε τρομερές αποδοκιμασίες και ύβρεις εις βάρος των αστυφυλάκων. Το κλασσικό σύνθημα, με τα γουρούνια και τα λοιπά, διαχέεται σαν ορμητικό ποτάμι απ' άκρη σ΄ άκρη στις κερκίδες, εκφράζοντας τη λυσσαλέα οργή του πλήθους. Όλα οδεύουν προς τέλος άδοξο.

Αλλά ο Μητσάρας δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη : Τη στιγμή ακριβώς που τα δύο όργανα βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα πίσω του και έχοντας πιά μπροστά του τον centerback-αστυφύλακα, του σκάει μια κοφτή ντρίπλα προς τα δεξιά, που θα τη ζήλευε κι ο Ρομάριο στις δόξες του και αφήνει τον αντίπαλό του χαζό, να κοιτάει τη ράχη του. Έπειτα, ξεχύνεται σαν αφηνιασμένο άτι προς την εστία που κείται στη μεριά της σκεπαστής, με τη μπάλα στα πόδια. Ο κόσμος παραληρεί, κυριολεκτικά. Τα τρία όργανα τα έχουν πιά χαμένα. Ο Μητσάρας βρίσκεται φάτσα με το γκολπόστ ! Ο Μητσάρας σημαδεύει ! Πάνε να σπάσουν καρδιές στις εξέδρες ! Ακόμη και οι απηνείς διώκτες, προς στιγμήν σταματούν το κυνηγητό, σαστισμένοι.

Μαζί τους, σταματά κι ο χρόνος, σα να παγώνει, για ένα μόνο δευτερόλεπτο, ακριβώς τη στιγμή που ο Μητσάρας εξαπολύει ένα φοβερό σε δύναμη βολέ προς την αντίπαλη εστία. Ο φανταστικός τερματοφύλακας εκτινάσσεται σαν αίλουρος για ν’ αποκρούσει, αλλά μάταια. Τη στιγμή που σωριάζεται βογκώντας στο χόρτο, η μπάλα καρφώνεται σαν πύραυλος στο αριστερό παραθυράκι του. Είναι το γκολ. Είναι η αποθέωση. Είναι ο ήρωας, ο Μητσάρας σε ντελίριο, με τα χέρια σηκωμένα, να τρέχει έξαλλος προς τη σκεπαστή, στέλνοντας φιλιά στους οπαδούς του, ακόμη και τη στιγμή που τον απομακρύνουν σηκωτό οι τρεις χωροφυλάκοι, βρίσκοντας επιτέλους την ευκαιρία για να τονε μπουζουριάσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια