Αυτοί είναι οι πολιτικοί που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν μεγάλα ποσά στο Πόθεν Έσχες....

Στη δικαιοσύνη θα παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος, καθώς η Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο Πόθεν Έσχες όσων είχαν κρατικό αξίωμα, όπως όλα δείχνουν "τσίμπησε" λαβράκι. 
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες στέλνει τον Γιάννη Ανθόπουλο στο σκαμνί, καθώς στον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων φαίνεται πως δεν δικαιολογεί περί τα 500.000 ευρώ. 
Η Επιτροπή της Βουλής ερευνά αναδρομικά....
τα πόθεν έσχες περίπου 500 δημοσίων προσώπων που είχαν αξιώματα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt την Επιτροπή της Βουλής απασχολεί άλλη μία περίπτωση πόθεν έσχες πολιτικού προσώπου, το οποίο μάλιστα έχει ήδη κληθεί να δώσει εξηγήσεις. 

Ο Γιάννης Ανθόπουλος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1989 ως το 2004. Το ίδιο διάστημα διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1993-1994 και 1996-2000) καθώς και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1994-1996).

Εκτός όμως από την περίπτωση του κ. Ανθόπουλου, εντοπίστηκαν κι άλλες 24 περιπτώσεις προσώπων με αξιώματα που ο πρόεδρος της Επιτροπής, θα τα αποστείλει στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για τους επόμενους χειρισμούς. 

Ένα από τα ονόματα αυτά είναι και εκείνο της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της δεν είχε υποβάλλει όλα τα παραστατικά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και το όνομα του πρώην προέδρου του Συνασπισμού που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει το ποσό των 70.000 ευρώ. Ωστόσο, για την τελευταία περίπτωση του κ. Κωνσταντόπουλου έχει επιβεβαιωθεί ότι το 2002 έλαβε δάνειο απο το κόμμα του και έχει προσκομίσει όλες τις απαραίτητες βεβαιώσεις. 
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια