Κλαίγοντας πέρασε την πρώτη του μέρα στη φυλακή ο Πιστόριους

Βέβαια όταν εκτέλεσε εν ψυχρώ την φίλη του δεν φαίνεται να έδειξε την ίδια ευαισθησία....

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ποινής του για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 στο σπίτι του στην Πρετόρια, ο Όσκαρ Πιστόριους πέρασε την πόρτα της φυλακής Κγκόσι Μαμπούρου, μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Νότιας Αφρικής.

Του πήραν τα προσωπικά του....
αντικείμενα, του έδωσαν να φορέσει την πορτοκαλί στολή των κρατουμένων, του έδωσαν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρι, οδοντόκρεμα και χαρτί τουαλέτας και τον έβαλαν στο κελί του. Εκεί, πέρασε την πρώτη του νύχτα κλαίγοντας μέχρι που τον πήρε ο ύπνος. 

Πηγή των φυλακών είπε στην εφημερίδα Citizen: «Μπορούσαμε να τον ακούμε. Λίγο αφού έκλεισε η πόρτα, ξέσπασε σε κλάματα. Νομίζω πως σταμάτησε όταν τον πήρε ο ύπνος». 

Ο 27χρονος Παραολυμπιονίκης βρίσκεται σε 36ωρη παρακολούθηση από τις σωφρονιστικές αρχές ώστε να ενημερωθεί για τους αυστηρούς κανόνες της φυλακής. 

Ο Πιστόριους βρίσκεται στην «ομάδα Β» των φυλακών, που σημαίνει πως έχει δικαίωμα για δυο επισκέψεις χωρίς σωματική επαφή τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, μπορεί να έχει στο κελί του λίγες προσωπικές φωτογραφίες και δεν πρέπει να ξεπεράσει τις 45 επισκέψεις το χρόνο. 

Αντίθετα απ' ό,τι συνηθίζεται, ο Πιστόριους μεταφέρθηκε μόνος στη φυλακή, χωρίς άλλους κρατούμενους στην ίδια κλούβα - Φωτογραφία EPA
Αντίθετα απ' ό,τι συνηθίζεται, ο Πιστόριους μεταφέρθηκε μόνος στη φυλακή, χωρίς άλλους κρατούμενους στην ίδια κλούβα - Φωτογραφία EPA

Όταν θα έχει εκτίσει τους έξι πρώτους μήνες της ποινής του και αν αποδείξει πως είναι συνεργάσιμος, μπορεί να μπει στην «ομάδα Α» της φυλακής, που σημαίνει πως θα έχει δικαίωμα για περισσότερες επισκέψεις, ενώ θα μπορεί να πίνει κόκα κόλα και να τρώει σοκολάτα! 

Ο Πιστόριους είναι ένας από τους εννέα ανάπηρους κρατούμενους της φυλακής, όπου βρίσκονται 7.217 καταδικασμένοι. 

Εκεί, στη φυλακή που επί απαρτχάιντ ήταν μια από τις πλέον κακόφημες και γνωστές για τα βασανιστήρια, ο Πιστόριους θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις απειλές του Khalil Subjee, του επωνομαζόμενου Στρατηγού, ο οποίος είναι αρχηγός συμμορίας και έχει απειλήσει πως δεν θα δεχτεί να έχει ο Νοτιαφρικανός Παραολυμπιονίκης ευνοϊκή μεταχείριση μόνο και μόνο γιατί είναι διάσημος!
Daily Mail

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια