Βρέθηκε άλλος ένας βλάκας Βρετανός να κάνει επίθεση στην Ελλάδα για τα μάρμαρα....

Μια κουκλίτσα από το Λονδίνο μας ζητά να είμαστε ευγνώμονες στον Έλγιν που έσωσε τα μάρμαρα μας!!!!
Τι λες μωρή λούγκρίτσα; Τα μάρμαρα που δεν πήρε ο ομοφυλόφιλος μεθύστακας κλέφτης ο Έλγιν τι πάθανε; Ο Παρθενώνας στέκει εκεί για να σας θυμίζει την ανυπαρξία σας πανίβλακα δημοσιοκάφρε....
Αντί να τιμάτε τη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό για να μπορείτε και εσείς να ζείτε σήμερα σε σπίτια, γιατί τότε ζούσατε σε σπηλιές και μιλούσατε με....
άναρθρες κραυγές, λοιδορείτε την Ελλάδα τάχα να σας επιστρέψει τα δανεικά....

Βρε πανηλίθιε δημοσιοκάφρε στη χώρα σου δεν οφείλουμε σχεδόν τίποτα, αλλά μιας και το λες, ας μας επιστρέψουν πρώτα οι Γερμανοί τα κλεμμένα (κατοχικά δάνεια, πολεμικές αποζημιώσεις) και μετά να δούμε αν οφείλουμε κάτι να τα δώσουμε.... 

Είσαστε μια χώρα χωρίς ιστορία και το μόνο που έχετε είναι κάτι πέτρες  (Stonehenge) και καμαρώνετε σαν γύφτικα σκερπάρνια τρομάρα σας....
Γιαυτό κουκλίτσα μου άσε την Ελλάδα και τράβα σε κανα gay bar να πνίξεις τον πόνο σου που σε παράτησε ο Έλληνας ο φοιτητής.

Ούτε δικά τους να ήταν τα Μάρμαρα δεν θα έκαναν έτσι! Είναι τέτοια η τσαντίλα των Βρετανών που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν την Αμάλ Κλούνεϊ πως έχει μετατρέψει το όλο θέμα σε ταινία του Χόλιγουντ! 

«Κυρία Κλούνεϊ, θα σας πω κάτι: όταν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, τότε κι εμείς θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα» είναι ο τίτλος του περιοδικού και στο κείμενο ο συντάκτης όχι μόνο επιτίθεται στην Αμάλ Αλαμουντίν αλλά τονίζει πως η καταχρεωμένη Ελλάδα θα πρέπει να λέει και ευχαριστώ που έχουν εκείνοι τα Μάρμαρα!

Μέχρι η Ελλάδα να ξεπληρώσει το δάνειο των 240 δισ. ευρώ, να μη μιλάει είναι το... νόημα, με τον Βρετανό συντάκτη να "τα χώνει" άγρια και στους Έλληνες πολιτικούς!

Διαβάστε όλο το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο Spectator

«Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να φτιάχνει ιστορίες όπου ένας δικηγόρος είναι ο ήρωας ή ότι η Αγγλία είναι ο κακός της υπόθεσης. Η τελευταία επική εκδοχή έχει και τα δύο, μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ταινία, αλλά με την πραγματικότητα. 

Μόλις μια εβδομάδα μετά τον γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, η πλέον φωτογραφημένη δικηγόρος επισκέφθηκε την Αθήνα για να συνδράμει στις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω τα Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει περιπέσει σε ένα γενικό χάος λόγω της οικονομικής κατάρρευσης, θα περίμενε κανείς να έχει πιο άμεσα ενδιαφέροντα από μια σειρά μαρμάρων που με τη συνδρομή των τότε ελληνικών αρχών, σώθηκαν, στις αρχές του 19ου αιώνα, από το να λαξευτούν από τους χωρικούς.

Άλλα, χάνεται το νόημα. Τι θα έκαναν οι Έλληνες πολιτικοί αν γυρνούσαν τα Μάρμαρα; Δεν θα είχαν πια ένα πατριωτικό θέμα να φουσκώνει τα στήθη τους, έτσι ώστε να τραβήξουν την προσοχή από τις αποτυχίες τους.

στο όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας θα θέλαμε να προτείνουμε έναν συμβιβασμό: θα επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα όταν η Ελλάδα αποπληρώσει το δάνειο των 240 δισ. ευρώ που από την Ευρώπη. 

Μέχρι τότε, προτείνουμε η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το ρόλο που έπαιξε ο Λόρδος Έλγιν στην διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς και να αποδεχτεί ότι το Βρετανικό Μουσείο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διατήρηση των Γλυπτών και στην έκθεσή τους στους μελετητές και το κοινό. 

Το να μοιράζεται λίγο από τη δόξα της αρχαίας Αθήνας με το Λονδίνο συνάδει με το πνεύμα της κοινής ευρωπαϊκής κουλτούρας». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια