Ξεκίνησαν τα παρατράγουδα στην Περιφέρεια Αττικής για την δήθεν Αριστερή Ρένα Δούρου που έλεγε ότι θα ναύλωνε τάνκερ για να μεταφέρουν τα σκουπίδια στην Κίνα !!!!

Τελείωσε ο χαβαλές τελείωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια και φάνηκε η γύμνια της Ρένας σε λύσεις για τα προβλήματα της Περιφέρειας....
Είχε βασίσει όλη της την πολιτική στην απόφαση του ΣτΕ για το χυτά στο Γραμματικό, πιστεύοντας πως θα έβγαζε απόφαση να σταματήσουν οι εργασίες, όπως και η ίδια είχε κάνει σημαία προεκλογικά. Όμως το συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες για ολοκλήρωση του έργου, έτσι το Ρενάκι θα αναγκαστεί να ακολουθήσει την γραμμή Σγουρού που κατηγορούσε και έγινε η....
αιτία να κερδίσει της εκλογές η δήθεν επαναστάτρια Δούρου....

Μην ξεχάσουμε και το αλησμόνητο ότι θα ναύλωνε τάνκερ για να μεταφέρουν τα σκουπίδια στην Κίνα !!!!
Εδω δεν μιλάμε για κουκουρούκου αλλά τελείως για παιδική χαρά χωρίς καμία στρατηγική....

Η πλάκα είναι ότι την κατηγορούν οι συνιστώσες του συνδυασμού της και απειλούν να μην ψηφίσουν και να παραιτηθούν..... Δηλαδή κάτι αντίστοιχο με τον Σύριζα που κάθε μέρα ακούμε και κάτι διαφορετικό από αυτό που έλεγαν χθες....
Είναι δε τόσο χαβαλάδες που ο ένας διαψεύδει τον άλλον και ο καθένας ακολουθεί την δική του γραμμή.....
Αν αυτοί γίνουν ποτέ κυβέρνηση κάθε μέρα θα πλακώνονται στο ξύλο μεταξύ τους, η πολύ απλά θα ρημάξουν την χώρα σαν το τσουνάμι της Ιαπωνίας που δεν άφησε τίποτα όρθιο από εκεί που πέρασε.....

Η πρώτη περίοδος… μέλιτος στην εξουσία τελειώνει για τη Ρένα Δούρου μάλλον απότομα και με πολλούς πονοκεφάλους, καθώς οι τριγμοί κάνουν ήδη της εμφάνισή τους για την περιφερειάρχη Αττικής.

Η φιλόδοξη και δυναμική περιφερειάρχης, που αντιμετωπίζεται ουσιαστικά και ως η πρώτη δελφίνος του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καλείται πλέον να προσγειωθεί στην πραγματικότητα της διαχείρισης εξουσίας, να κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις και αναδιπλώσεις, να τηρήσει τις υποσχέσεις της, αλλά και να διατηρήσει την ενότητα της παράταξής της. Με λίγα λόγια, τα... ωραία κάπου εδώ τελειώνουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να το αντιμετωπίσει η κυρία Δούρου με τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες, απορρίπτοντας προσφυγή κατοίκων για το αντίθετο. Η περιφερειάρχης είχε ταχθεί με την πλευρά των κατοίκων και ήλπιζε ότι το ΣτΕ θα έδινε τη λύση και μια καλή διέξοδο. Τώρα όμως είναι αναγκασμένη να κινηθεί ανάμεσα στις συμβατικές υποχρεώσεις της περιφέρειας, που έχουν πια και τη δικαστική έγκριση και τις υποσχέσεις της προς τους κατοίκους ότι θα έδινε άλλη λύση στο πρόβλημα! 

Στη σύσκεψη της παράταξής της την Τρίτη το βράδυ, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, εκδηλώθηκαν έντονες διαφωνίες και δυσαρέσκειες σε κρίσιμα θέματα, όπως ο προϋπολογισμός, αλλά και γενικότερα οι χειρισμοί της ηγετικής ομάδας και πώς αυτή διευθύνει την περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλλε την παραίτησή του από περιφερειακός σύμβουλος ο Δημήτρης Αρβανίτης, αν και μόλις εξεδήλωσε την πρόθεσή του αυτή, άρχισαν πιέσεις να την ανακαλέσει. Ρήξη υπάρχει όμως και με την Φλώρα Νικολιδάκη, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξέφρασε διαφωνίες για τις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας σχετικά με τον νέο προϋπολογισμό της περιφέρειας (ειδικά για το θέμα των σκπουπιδιών), αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον καταψηφίσει! Συνεργάτες της κυρίας Δούρου της έστειλαν το μήνυμα ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα διαγραφεί από τον συνδυασμό.


Η Φλώρα εκθέτει τη Ρένα

Για τη στάση της η κυρία Νικολιδάκη είχε προειδοποιήσει από ημέρες, με δημόσια παρέμβασή της μέσω άρθρου στο διαδίκτυο και ενόψει της σημερινής συζήτησης για τον προϋπολογισμό για τα έργα του 2015.

«Ο προϋπολογισμός αυτός έχει συνταχθεί από τον Σγουρό. Είναι γεγονός ότι δεν προλαβαίναμε να κάνουμε πολλά. Ετσι προχωρήσαμε σε μερικές αναπροσαρμογές και αφήνουμε βαθύτερες τομές για τον Ιανουάριο του 2015, που έχουμε δικαίωμα να επανέλθουμε. Ως εδώ καλά» έγραφε η κυρία Νικολιδάκη και συνέχιζε, θέτοντας το κρίσιμο θέμα και απορρίπτοντας όλη την επιχειρηματολογία της κυρίας Δούρου:

«Ποιός μπορεί να εξηγήσει τότε, πως είναι δυνατόν να περιλαμβάνεται στα έργα του 2015, ο κωδικός (ΚΑΕ) : 93790101701, Για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον ΟΕΔΑ Β.Α. Αττικής, στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού, με χορηγούμενο ποσό 2.000.000 ευρώ?

-Έχουν δοθεί οι παρακάτω εξηγήσεις:

1. Τα χρωστάει η περιφέρεια στον εργολάβο και μπορεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον της περιφέρειας.

-Ναι, αλλά ο εργολάβος δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι συμφερόντων Λάτση. Από το Γραμματικό μαθαίνουμε ότι το χωριό είναι όλο σκαμμένο. Το έργο προχωράει. Θέλουμε να τελειώσει? Και μετά να πούμε ότι δεν το παραλαμβάνουμε? Και τότε δεν θα κινηθεί ο εργολάβος εναντίον της Περιφέρειας? -Το έργο είναι παράνομο αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ανανεώθηκε η άδεια περιβαλλοντικών όρων. Πως σε έναν προϋπολογισμό που εμείς εισηγούμαστε στο ΠΣ, υπάρχει έργο παράνομο?.

2.«Το ποσό των 2.000.000 θα είναι ανενεργό και θα μεταφερθεί αργότερα σε άλλο κωδικό. Ναι, αλλά ποια είναι η χρησιμότητα αυτού του σλάλομ? Οσο προχωράει ο εργολάβος, όσο προσθέτει δικά του χρήματα δεν χτίζει το δικό του έννομο συμφέρον, αφού ο προυπολογισμός θα λέει ορθά-κοφτά, ότι θα πάρει 2.000.000? 

3."Τα λεφτά είναι από το ΕΣΠΑ και θα χαθούν". Ωραία, για να μη χαθούν τα λεφτά, ας χαθεί το Γραμματικό, που θα μετατραπεί σε μια 2η Φυλή. Επί πλέον, αν λειτουργήσει ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, το έργο των 4 ΣΔΙΤ, θα έχει προχωρήσει σχεδόν στο 40% συνυπολογίζοντας και τη ΦΥΛΗ. Αρα σε τι ακριβώς θα συγκρουστούμε?

-Να λοιπόν πως μπαίνουν τα ζητήματα. Συγκεκριμένα και πιεστικά. Αν θέλουμε να κάνουμε αριστερή διοίκηση, αντί να χανόμαστε στους προβληματισμούς που περιέγραψα πριν, δίπλα στον ΚΑΕ 93790101701, θα βάζαμε το ποσό του 1 ευρώ, και θα ζητούσαμε την ανανέωση της άδειας περιβαλλοντικών όρων, που δεν θα βγεί γιατί το έργο είναι πάνω σε ρέμα».

Και κατέληγε με μια σαφή θέση: «Και ρωτάω: -Ποιός ή ποιά θα το ψηφίσει αυτό στο ΠΣ την Πέμπτη? Πάντως όχι εγώ. Και το γράφω μετά λόγου γνώσεως. Τα υπόλοιπα την Πέμπτη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια