Πόσο πιο κάτω Θεέ μου; Ταπεινωτική ήττα από ένα χωριό της Ευρώπης...

Έχουμε γίνει η χαρά της κάθε τελειωμένης ομάδας της Ευρώπης...

Πρώτος υπεύθυνος ο ανεκδιήγητος Σαρρης που διέλυσε την Εθνική σε μια νύχτα και παρέδωσε την ομάδα στον Ρανιέρι που ο τύπος από ότι φαίνεται τά χει χαμένα....
Λάθος επιλογές παιχτών, (δεν έχει διαβάσει κανένα αντίπαλο, δεν μπορεί να κατευθύνει την ομάδα από τον πάγκο), αλλοπρόσαλλες αποφάσεις την ώρα του αγώνα έφεραν την νέα ταπείνωση, από μια ομάδα που σε άλλες συνθήκες θα ήταν ευχαριστημένη αν έχανε με δύο γκολ....


Δυστυχώς με Σαρρή και Ρανιέρι η Εθνική γύρισε 15 χρόνια πίσω και δεν φαίνεται καμία αχτίδα φωτός στον ορίζοντα.

Καρνέζης: Ναι μεν δεν έφταιγε στο πρώτο γκολ, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο Καρνέζης είχε κακή εμφάνιση, έκανε λάθος στο δοκάρι του Λάφερτι, ενώ και στο 0-2 είχε σημαντική ευθύνη, παρότι το τραγικό λάθος το έκανε ο Σταφυλλίδης.

Τοροσίδης: Σε ένα τέτοιο παιχνίδι το να λες πως κάποιος έπαιξε καλά από την Εθνική, είναι το λιγότερο υπερβολικό. Έτσι και ο Τοροσίδης δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου, μένοντας στο μηδέν όπως και οι συμπαίκτες του.

Βύντρα: Μια από τις εμφανίσεις που σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει όσο γίνεται πιο σύντομα πραγματοποίησε σήμερα ο Λουκάς Βύντρα. Ο αμυντικός της Λεβάντε έβαλε αυτογκόλ, έκανε μια τραγική σέντρα και αποχώρησε στο 15' λόγω τραυματισμού, σε μια τραυματική για τον ίδιο βραδιά.

Παπασταθόπουλος: Στο αυτογκόλ του Βύντρα, τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του κοιτούσαν τον Γουόρντ να κάνει ανενόχλητος το σουτ. Όπως είπαμε και στον Τοροσίδη, δεν γίνεται κανείς να θεωρείται διακριθέντας και φυσικά δεν εξαιρείται ούτε ο Παπασταθόπουλος.

Μανωλάς: Δέχεσαι δύο γκολ από αυτή την ομάδα; Ε δεν γίνεται να λες πως κάποιος αμυντικός έπαιξε καλά και ο Μανωλάς ήταν από αυτούς που δεν βοήθησαν, όπως άλλωστε και κανένας συμπαίκτης του.

Ταχτσίδης: Ένας ακόμα που έμεινε σε εξαιρετικά ρηχά νερά. Προσπάθησε με κάνα δύο σουτ να απειλήσει, αλλά συνολικά δεν ανησύχησε τον Κάρολ. Από την άλλη αμυντικά, έχασε τις περισσότερες μάχες, όπως και όλοι...

Μανιάτης: Ακόμα χειρότερα από τον Ταχτσίδη ο Μανιάτης, ο οποίος δεν βοήθησε ούτε ανασταλτικά, αλλά ούτε επιθετικά, σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του με την φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Καρέλης: Με την Φινλανδία πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ δίνοντας το προβάδισμα στην Εθνική. Σήμερα ο Καρέλης ήταν κακός, όπως όλοι οι παίκτες του Ρανιέρι. Έδειξε για ακόμα μία φορά πως έχει θέμα με το τετ α τετ, ενώ συνολικά δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα.

Σαμαράς: Το κακό με τον Σαμαρά δεν είναι πως δεν έπαιξε. Έτσι και αλλιώς ΚΑΝΕΙΣ παίκτης της Εθνικής δεν δικαιούται να πει πως βρέθηκε στο Καραϊσκάκης. Το κακό είναι πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, όταν δεν του βγαίνει το ματς, δείχνει αδιάφορος, όπως έδειξε και σήμερα...

Αθανασιάδης: Απολύτως τίποτα και για τον Αθανασιάδη. Ναι μπορεί ο καθένας να πει πως δεν τροφοδοτήθηκε και αυτός, αλλά και οι άλλοι επιθετικοί, αλλά όταν αυτό έγινε η αντίδρασή του ήταν κακή

Μήτρογλου: Ένας ακόμα κακός παίκτης για την Εθνική. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν απείλησε καθόλου και δεν βοήθησε σε κανένα σημείο την ομάδα, όπως άλλωστε και όλοι οι άλλοι...

Σταφυλλίδης: Όταν μπήκε στην θέση του Βύντρα έδειξε να έχει όρεξη, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά γινόταν όσο και χειρότερος, με αποκορύφωμα το τραγικό λάθος στην φάση του 2-0, όταν άφησε τον Λάφερτι να τον κάνει ότι θέλει.

Σάμαρης: Και που μπήκε και να ήθελε να βοηθήσει δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση. Ο μέσος της Μπενφίκα ήταν όπως και οι συμπαίκτες του κάτω του μετρίου και δεν δικαιολόγησε την συμμετοχή του.

Σαλπιγγίδης: Όταν μπήκε είχαν όλα κριθεί και ουσιαστικά δεν ακούμπησε ούτε καν την μπάλα...

Μόλις τέσσερις μήνες μετά τις επιτυχίες της στα γήπεδα της Βραζιλίας, η Εθνική ομάδα παρουσιάζει μία εικόνα, που δεν μας έχει συνηθίσει… Χωρίς νεύρο, αλλά κυρίως χωρίς τον χαρακτήρα που έχτιζε δέκα χρόνια τώρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δείχνει αγνώριστο και εγκλωβισμένο στις επιλογές που έγιναν για αυτό από την διοίκηση της ΕΠΟ, που λίγο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ξήλωσε τους πάντες και τα πάντα. Χωρίς πλάνο. Χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα... Χωρίς επιχειρήματα για τις νέες επιλογές. Μόνο που μαζί ξήλωσε και την συνταγή της επιτυχίας, με αποτέλεσμα μετά από τρεις αγωνιστικές στα προκριματικά του Euro2016 να ψάχνει ακόμη τη νίκη, έχοντας δύο ήττες και μία ισοπαλία… Η εντός έδρας ήττα ήταν απλά το... κερασάκι στην τούρτα, που μόνο γλυκή γεύση δεν έχει. Το φάντασμα του αποκλεισμού σε έναν όμιλο που από την κλήρωση χαρακτηρίστηκε εύκολος (κι όχι άδικα) είναι ορατό. 

Φουλ επίθεση ο Ρανιέρι
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όπως συνηθίζει άλλωστε, επεφύλασσε εκπλήξεις στην εντεκάδα. Όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σχήμα, καθώς αυτή την φορά ο Ιταλός τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με δύο επιθετικούς (4-4-2), τον Αθανασιάδη και τον Μήτρογλου. Ο Σαμαράς ήταν στην αριστερή πλευρά, ο Καρέλης στην δεξιά, ενώ στον άξονα επιλέχθηκαν οι Μανιάτης και Ταχτσίδης. Στην αμυντική γραμμή δεν υπήρξαν αλλαγές, καθώς η τετράδα των Βύντρα, Παπασταθόπουλου, Μανωλά, Τοροσίδη, με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, διατηρήθηκε ίδια.

Από την πλευρά του ο Μάικλ Ο’ Νιλ επέλεξε να θωρακίσει το κέντρο, επιλέγοντας να παίξει με 4-5-1. Κάτω από δοκάρια ήταν ο Κάρολ, με τους Χιουζ, ΜακΌλεϊ στο κέντρο της άμυνας και τους Φέργκιουσον, ΜακΛάφλιν από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Ο Μπραντ είχε τον ρόλο του αμυντικού χαφ, με τους Νόργουντ και Ντέιβις μπροστά του, ενώ οι Γουόρντ και Έβανς, βοηθούσαν τον Λάφερτι που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, από τα άκρα.

Γκολ εσείς, αλλαγή εμείς!
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Εθνική χρειαζόταν κάποια λεπτά (από τη στιγμή που πρώτη φορά έπαιζε αυτό το σύστημα) για να πατήσει καλά στα πόδια της λόγω του νέου συστήματος, όμως σε αυτό το διάστημα της έκατσαν όλα στραβά. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια της άμυνας σε ένα κόρνερ που κέρδισαν στο 9ο λεπτό και ο Γουόρντ με σουτ άνοιξε το σκορ, «παγώνοντας» το Γ. Καραϊσκάκης…  Περίπου 5 λεπτά αργότερη ήρθε και η συνέχεια. Ο Βύντρα πάνω σε μία σέντρα που έκανε αποκόμισε πρόβλημα στον προσαγωγό, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί και στο παιχνίδι να περάσει ο Σταφυλίδης, με τον Τοροσίδη να μετατίθεται στο φυσικό του χώρο, το δεξί άκρο της άμυνας.

Φλύαρη υπεροχή
Από τη στιγμή που οι Βορειοϊρλανδοί προηγήθηκαν στο σκορ, έδωσαν μέτρα στην ελληνική ομάδα, η οποία είχε την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να την μετουσιώσει σε γκολ. Έχοντας πρόβλημα με την ανάπτυξη από τον άξονα, καθώς ούτε ο Μανιάτης, ούτε ο Ταχτσίδης μπορούσαν να βοηθήσουν, μοιραία το… φορτίο αυτό το σήκωναν οι πλάγιοι. Τοροσίδης και Σταφυλίδης ανέβαιναν ψηλά, οι Καρέλης και Σαμαράς έκλειναν προς τον άξονα, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν πέντε παίκτες στην ευθεία, με αποτέλεσμα να «καθαρίζουν» τις περισσότερες προσπάθειες…

Παρόλα αυτά όμως, οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι απείλησαν με τον Αθανασιάδη σε δύο περιπτώσεις (στο 18’ και στο 30’) και άλλες τόσες με τον Καρέλη που ήταν αρκετά δραστήριος. Μάλιστα η φάση του 33ου λεπτού, με το τετ-α-τετ που είχε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, χωρίς ωστόσο να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αντί όμως να ισοφαρίσει, κόντεψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ με την συμπλήρωση 45 λεπτών, όταν ο Λάφερτι κέρδισε κατά κράτος τον Μανωλά, αλλά το σουτ του από πλάγια θέση, χτύπησε στο δοκάρι του Καρνέζη.

Ενίσχυση του κέντρου
Προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα της μεσαίας γραμμής (από τη στιγμή που και ο Αθανασιάδης είχε ενοχλήσεις) και να υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη από τον άξονα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τον Σάμαρη αντί του Αθανασιάδη, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3… Το αποτέλεσμα όμως ήταν αντιστρόφως ανάλογο από αυτό που επιθυμούσε ο Ιταλός τεχνικός, καθώς στο 51ο λεπτό ο Λάφερτι βγήκε στην κόντρα, κέρδισε τον Σταφυλίδη και δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Καρνέζη, κάνοντας το 0-2.

Από εκείνο το σημείο η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την Βόρεια Ιρλανδία, καθώς οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν ακόμη περισσότερο τις γραμμές του, είχαν τουλάχιστον πέντε παίκτες στην τελευταία γραμμή και δεν άφηναν κενούς χώρους στους Έλληνες διεθνείς, με αποτέλεσμα ο Κλαούντιο Ρανιέρ στο 67’ να κάνει και την 3η αλλαγή του, παίρνοντας τον Σαλπιγγίδη στην θέση του Σάμαρά. Και πάλι όμως… Τίποτα δεν άλλαξε.

Γιούχα...
Η έλλειψη ενός παίκτη που να κάνει μία ατομική ενέργεια για να ανοίξει την άμυνα των Βορειοϊρλανδών, ανάγκαζε τους παίκτες της Εθνικής να περιορίζονται σε άστοχα σουτ και σε σέντρες. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι περίπου 13.000 θεατές να γιουχάρουν λόγω του θεάματος που παρακολουθούσαν, με αποκορύφωμα το μακρόσυρτο «ουου» που ακούστηκε με την λήξη, που μας γύρισε αρκετά χρόνια πίσω…

MVP
Δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε και έκανε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους, αλλά και η γενικότερη εμφάνισή του Κάιλ Λάφερτι. Έτρεχε, έδινε μάχες και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ελλάδας, ειδικά στον Μανωλά που έβγαινε πάνω του στις περισσότερες φάσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ
Από το «ναυάγιο» της Εθνικής ομάδας, ουδείς διασώθηκε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Ο Κώστας Μήτρογλου πραγματικά δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που πέρυσι τέτοιο καιρό έδινε την πρόκριση στην Εθνική ομάδα για το Μουντιάλ. Ήταν εκτός ρυθμούς, χωρίς να είναι μέσα στις φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπήρχε ούτε μία ευκαιρία με το όνομά του, σε αντίθεση με τους Καρέλη και Αθανασιάδη.

Η ΓΚΑΦΑ
Παραμονή του αγώνα με την Φινλανδία, ο Κλαούντιο Ρανιέρι τόνισε οτι θέλει η Εθνική να παίζει με 2 επιθετικους, αλλά κόμη δεν μπορεί να το κάνει... Τι άλλαξε λοιπόν σε τέσσερις ημέρες και ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς με τους Βορειοϊρλανδούς με 4-4-2;

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ
Στις φάσεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα, ο Στεφάν Λανοΐ ήταν σωστός. Τόσο στην φάση στο μαρκάρισμα στον Τοροσίδη, όσο και στο χέρι που ζητήθηκε στον Μακ Κόλεϊ στο πρώτο ημίχρονο, δεν υπήρχε παράβαση και ο Γάλλος διαιτητής δεν σφύριξε κάτι. Θα μπορούσε όμως να ήταν λίγο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο με τα μαρκαρίσματα των Βορειοϊρλανδών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια