Ακόμα και ο Πρετεντέρης έδωσε 6,5 μονάδες διαφορά του Σύριζα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Mega Channel και στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 6,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδιαφέρον στοιχείο, από την ανάλυση....
της πρόθεσης ψήφου, είναι η άνοδος του Ποταμιού, αλλά και η πτώση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 26,7%

ΝΔ 20,2%

Το Ποτάμι 6%

Χρυσή Αυγή 5,7%

ΚΚΕ 5,7%

ΠΑΣΟΚ 4%

Ανεξάρτητοι Ελληνες 3%

ΛΑΟΣ 2,1%

Ανταρσία 1,6%



Πιο δημοφιλής αρχηγός ο Τσίπρας -Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, με διαφορά 1,8% από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά:

Αλέξης Τσίπρας 42,8% θετική – 54,5% αρνητική

Αντώνης Σαμαράς 41% θετική – 57,9% αρνητική

Σταύρος Θεοδωράκης 40% θετική – 49% αρνητική

Φώτης Κουβέλης 34% θετική – 63% αρνητική

Δημήτρης Κουτσούμπας 33,6% θετική – 50,9% 
αρνητική

Πάνος Καμμένος 29% θετική – 66% αρνητική

Ευάγγελος Βενιζέλος 22,8% - 76% αρνητική



Στον αντίποδα ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός λαμβάνοντας ένα ποσοστό 43,1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 37,2%.



Διχασμένοι οι πολίτες για τις πρόωρες εκλογές και τη διαπραγμάτευση χρέους

Οι πολίτες σε ποσοστό 55,7% απαντούν ότι πρέπει η Βουλή να επιλέξει το κατάλληλο πρόσωπο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 40,3% εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές και ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια να αναδειχθεί από το επόμενο Κοινοβούλιο.
Ωστόσο, στην ερώτηση «Η αντιπολίτευση ζητάει ανατροπή της κυβέρνησης και εκλογές» το 45,9% δηλώνει ότι συμφωνεί με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με ένα 50,5% να διαφωνεί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες σε ποσοστό 62,4% επιθυμούν να μην είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής, ενώ, μόλις το 24% θέλουν να είναι πολιτικός με ένα 13,6% να μην απαντούν.

Οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 36% πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ή μάλλον είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ενώ το 61,8& απαντάει όχι ή μάλλον όχι, ωστόσο, σε ερώτηση για το ποιος πρέπει να κάνει τη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος το 48,9% απαντάει η επόμενη και όχι η σημερινή (42,5%).



Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της GPO οι πολίτες εμφανίζονται πιο ασφαλείς, καθώς, σε ποσοστό 52,6% εκτιμούν ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει περάσει ή μάλλον έχει περάσει σε αντίθεση με ένα 41,2% που απαντάει όχι ή μάλλον όχι.

Ελαφρώς διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με τις... δυνατότητες των δανειστών της χώρας, καθώς, το 54,1% εκτιμούν ότι οι εταίροι μπορούν να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της χώρας, ενώ, το 43,2% απαντάει όχι ή μάλλον όχι.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη των πολιτών για το αν πρέπει να φύγει η χώρα από το ευρώ σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή χρέους. Το 35,6% απαντάει πως πρέπει ή μάλλον πρέπει να φύγει η χώρα από το ενιαίο νόμισμα, ενώ ένα 61% λέει όχι ή μάλλον όχι.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 πολιτών και διάρκεσε από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου (συμπεριλαμβανομένης και της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Βουλή).

eirinika.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια