Έστειλαν στον άλλο κόσμο 3 παλικάρια προκειμένου να αδειάσουν τις αποθήκες από τα βλήματα του 1980....

Βλήμα κατασκευής 1984 χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση....

Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες τους
Οι λοχίες Γιώργος Ορφανίδης, 33 ετών, και Αναστάσιος Μεζαλάς, 34 ετών, θα κηδευτούν στις 16:30 στο Βόλο. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρόντος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χρήστου Μανωλά.

Ο 19χρονος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος θα κηδευτεί....
στις 16:00 στο Πετρωτό Αχαΐας. Στην κηδεία του θα παραβρεθεί ο Πρώτος Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Τρία φέρετρα καλυμμένα με την Ελληνική σημαία θα παραλάβουν τρεις χαροκαμένες οικογένειες που δεν θα ξανασφίξουν στην αγκαλιά τους τα τρία παλικάρια.

Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά. Το γιατί στο στόμα όλων δυστυχώς φαίνεται ότι προς το παρόν έχει μια μόνο τραγική απάντηση.
"Έσπασε ο πυροσωλήνας" είπε ο τραυματίας υπολοχαγός

Όπως συνηθίζεται στις ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού έγινε χρήση παλαιών πυρομαχικών για ... να αδειάζουν οι αποθήκες από τα παλιά...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βλήμα του όλμου που χρησιμοποιήθηκε χθες από το στοιχείο είχε ημερομηνία κατασκευής τον Οκτώβριο του 1984.Είχε δηλαδή την ηλικία των χειριστών του!

Παράλληλα όπως φέρεται ότι ψέλλισε ο άτυχος ανθυπολοχαγός που ευτυχώς όλα δείχνουν ότι έχει σταθεροποιηθεί και πλέον δείχνει να έχει αποφύγει τον κίνδυνο “έσπασε ο πυροσωλήνας, δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε”. Φαίνεται ότι ο πυροσωλήνας παρουσίασε πρόβλημα, όταν το βλήμα μπήκε στον όλμο ίσως “κόλλησε” και έγινε η έκρηξη... 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια