"Έφυγε" και η 24χρονη από το τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη.....

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την «τρελή» κούρσα θανάτου που έκανε χθες ο οδηγός του Smart στην Πέτρου Ράλλη, καθώς μία ακόμη γυναίκα υπέκυψε σήμερα τα ξημερώματα στα τραύματά της.

Μία μέρα μετά το θλιβερό δυστύχημα, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, η 24χρονη που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, επαλήθευσε....
τους γιατρούς, που ήταν απαισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Χθες εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο της Νίκαιας αμέσως μετά την διακομιδή της ατυχής κοπέλας. Παρότι κινητοποιήθηκαν άμεσα το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία Τζάνειο και Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με τους επαγγελματίες υγείας να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τις βαριές απώλειες που προκλήθηκαν μεσα σε λίγα λεπτα της ώρας, καταγράφηκαν και ατυχή συμβάντα.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν την 24χρονη ακρωτηριασμένη και με ακατάσχετη αιμορραγία, ωστόσο όταν εισήχθη στο χειρουργείο διαπιστώθηκε ότι το μέλος (κάτω άκρο) που έπρεπε να αποκατασταθεί δεν ήταν δικό της!

Ερωτηματικά προκαλεί την ίδια ώρα το γεγονός ότι ενώ οι συγγενείς της 24χρονης Αλβανής που εξέπνευσε νωρίς το πρωί και αφου έδωσε σκληρή μάχη για να ζήσει, έχουν ενημερωθεί, δεν έχουν ακόμη προσκομίσει στο νοσοκομείο τα απαραίτητα έγγραφα για την παραλαβή της σορού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι συγγενείς πέραν του σοκ που έχουν υποστεί με τη δραματική απώλεια της κοπέλας προσπαθούν να βρουν τα έγγραφα που τους ζητούνται από το νοσοκομείο προκειμένου να γίνει η μεταφορά της σορού για νεκροτομή και μετά να κηδέψουν την άτυχη κοπέλα. 

Την ίδια ώρα από το Τζάνειο νοσοκομείο προκύπτει ότι ο Αλβανός οδηγός του οχήματος που σκόρπισε το θάνατο προχθές θα παραμείνει και σήμερα για νοσηλεία, ενώ ο Αιγύπτιος τραυματίας που παρασύρθηκε από το όχημα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και είναι εκτός κινδύνου. 

Πάντως, όσον αφορά στον Αλβανό και υπαίτιο του δυστυχήματος, εντός της ημέρας αναμένεται να υποβληθεί σε εγκεφαλογράφημα, προκείμενου να διαπιστωθεί αν πάσχει από επιληψία, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε.

Από την άλλη πλευρά, o Αιγύπτιος που τραυματίστηκε, υποβάλλεται σε επέμβαση σήμερα, και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται μνα τραυματίστηκε γιατί «προσγειώθηκε» επάνω του ο αστυνομικός ο οποίος έχασε τη ζωή του. Ο 61χρονος, ο οποίος δεν φέρει σοβαρές κακώσεις αλλά, κατά την ορθοπεδική εξέταση, διαπιστώθηκε συντριπτικό κάταγμα κνήμης και κάταγμα της κεφαλής του βραχιονίου.

Να σημειωθεί τέλος, ότι αύριο εκτός απροόπτου, και εφόσον πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Αλβανός οδηγός αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί και να πει τι ακριβώς συνέβη.  

Η σφοδρότητα και η βιαιότητα με την οποία είχαν χτυπηθεί οι τρεις άνθρωποι απο τον οδηγό του smart είχαν ως αποτέλεσμα τον διαμελισμό τους κυριολεκτικά σε χίλια κομμάτια. Οι εικόνες θεωρήθηκαν σοκαριστικές ακόμη και για τα έμπειρα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Ανάλογο ήταν το σοκ και για τους επαγγελματίες υγείας στα Επείγοντα του Γενικου Κρατικού Νίκαιας - το συρρικνωμένο προσωπικό έτρεχε σε φρενήρεις ρυθμούς για την παραλαβή των ασθενών και των σορών με ό,τι αυτο συνεπαγόταν.

Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ότι το άκρο δεν ανήκε στην 24χρονη, κινητοποιήθηκαν όλοι αρμοδίως και το "πρόβλημα" αποκαταστάθηκε. Ωστόσο, η εικόνα της ασθενούς ήταν πολυ βαριά, είχαν υποστεί σημαντικές βλάβες ζωτικά της όργανα και είχε χάσει πολύ αίμα - η έκβαση της ορθοπαιδικής επέμβασης δεν μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την κρισιμότητα της συνολικής της κατάστασης.

Η 24χρονη μόλις κατάφερε να συμπληρώσει 12 ωρες στην Εντατική, από το απογευμα της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης. Κατέληξε στις 6 και 15 το πρωί και πλέον έχει δρομολογηθεί η αναγκαία διαδικασία της νεκροτομής. 

Το όνομα της ήταν Αλβιόνα Ντιόνγκο, καταγόταν από την Αλβανία, η και την αναγνώρισε ο αδερφός της. 
Τραγική είναι και η απώλεια του 23χρονου αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε στην Αττική Οδό, με απόσπαση στα κρατητήρια της Αμυγδαλέζας. Ο άντρας, ο οποίος παρασύρθηκε όταν το αυτοκίνητο προσέκρουσε στα σταθμευμένα, είχε μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί σε σεμινάριο για τον Έμπολα. Να σημειωθεί πως στις 16.30, σήμερα το απόγευμα, στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων, θα γίνει η κηδεία του άτυχου αστυνομικού.

Νεκρή είναι, επίσης, μια 31χρονη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην στάση και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της, όταν το Smart έχασε τον έλεγχο και σκόρπισε το θάνατο.

Ο οδηγός του Smart που προκάλεσε το μακελειό είναι ο 27χρονος Μάριαν Έλβις, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι έπαθε κρίση επιληψίας γι’ αυτό και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες τον θέλουν να είχε εμπλακεί σε τροχαίο με ταξί και να έτρεχε για να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο 27χρονος που βρίσκεται πίσω από τη νέα αυτή τραγωδία δεν έχει κατάγματα ή άλλα σοβαρά προβλήματα.

Με ιλλιγγιώδη ταχύτητα έτρεχε ο οδηγός του Smart που σκόρπισε το θάνατο το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά. Για υπόθεση δύο λεπτών -όσο θα μπορούσε να περιμένει στο φανάρι μέχρι να γίνει και πάλι πράσινο- έκοψε το νήμα της ζωής τριών ανθρώπων με τόσο άδικο τρόπο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά πριν το φριχτό δυστύχημα, ο οδηγός του Smart είχε συγκρουστεί με ταξί. Στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το σημείο που έγινε η σύγκρουση ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα, παραβιάζοντας μάλιστα τον κόκκινο σηματοδότη, ενώ αμέσως μετά έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Το αυτοκίνητο μάρκας Smart κινούμενο από την Πέτρου Ράλλη προς το Περιστέρι «καρφώθηκε» πρώτα στο περίπτερο. Εκεί βρίσκονταν η άτυχη γυναίκα η οποία είχε μόλις κατέβει από το πεζοδρόμιο μαζί με το σύζυγό της για να περάσει απέναντι και ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Η τρελή κούρσα, όμως, δε σταμάτησε εδώ. Το Smart στη συνέχεια και αφού πρώτα παρέσυρε ένα μηχανάκι, έπεσε πάνω στη στάση λεωφορείου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Εκείνη την ώρα στο σημείο βρισκόταν αρκετός κόσμος. Ούτε η στάση, ωστόσο, ήταν αρκετή, για να δώσει ένα τέλος στην κούρσα θανάτου του ΙΧ, που αφού έσπειρε τον θάνατο, έπεσε σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα, ενώ προκάλεσε και καραμπόλα τουλάχιστον τριών οχημάτων. Μάλιστα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τρία άτομα που είχαν παγιδευτεί στα οχήματά τους. 

Και μετά από όλα αυτά, ο οδηγός του Smart, βρήκε τη δύναμη να απεγκλωβιστεί μόνος του από το αυτοκίνητό του και σε κατάσταση σοκ να αναζητήσει βοήθεια, καθώς έχει τραυματιστεί. Ομως, ο συγκεντρωμένος κόσμος που είχε πάθει σοκ από το φριχτό δυστύχημα του επιτέθηκε και πήγε να τον λιντσάρει. Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο μετέβη και όχημα της Ανακριτικής.
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια