Η δουλικότητα Σαμαρά Βενιζέλου στους Ευρωπαίους τοκογλύφους για το θέμα της Ρωσίας καταστρέφει τη χώρα....

Αρκετοί ηγέτες της Ευρώπης βάζοντας το συμφέρον της χώρας του πάνω από όλα ζητούν να μην παρθούν μέτρα εναντίων της Ρωσίας, αφού τα αντίμετρα των Ρώσων καταστρέφουν την οικονομία τους. 
Έτσι εναντίων των μέτρων τάχθηκαν ο Φιλανδός Πρωθυπουργός, ο Σλοβάκος, ο Σέρβος 

Η αξιοπρεπής και διπλωματικά....
επωφελής στάση των κυβερνήσεων αυτών μας γεμίζει μελαγχολία και αγανάκτηση για την ελαφρότητα και τη δουλικότητα με την οποία η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αντιμετώπισε το ζήτημα. Δεν τόλμησε να ψελλίσει καμία αντίρρηση στην απόφαση του Ιερατίου της ΕΕ, αντίθετα έβαλε την κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει με θράσος ότι η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει τους «εταίρους της», τη στιγμή που οι ροδακινοπαραγωγοί και άλλες κατηγορίες αγροτών κυριολεκτικά καταστρέφονται από τα αντίμετρα της Ρωσίας.

Συγκρίνοντας τη στάση της Ελλάδας και της Φιλανδίας θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε τα λόγια του διευθυντή του φιλανδικού Κέντρου Στρατηγικών Αποθεμάτων, Ίλκι Κανάνεν, ο οποίος ανέφερε: «Σήμερα, το 70% περίπου της ενέργειας που καταναλώνει η Φιλανδία το προμηθεύεται από τη Ρωσία. Σχεδόν όλη η ποσότητα αργού πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου εισάγεται από τη Ρωσία. Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η Φιλανδία διαθέτει αρκετά μεγάλα αποθέματα σε περίπτωση κρίσης. Στους χώρους αποθήκευσης υπάρχουν οι αναγκαίες ποσότητες σε πετρέλαιο,φυσικό αέριο, σιτηρά, φάρμακα και βιομηχανικές πρώτες ύλες».

Ο Πρωθυπουργός της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στούμπ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιβάλλει οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Σε επιστολή μάλιστα προς την ηγεσία της ΕΕ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο τονίζει «ότι ο γεωργικός τομέας της χώρας του έχει ανάγκη από βοήθεια, ενώ χαρακτηρίζει καλές και επωφελείς τις διμερείς σχέσεις της Φιλανδίας με τη Ρωσία». Ο κ Στουμπ είπε ακόμη ότι οι καλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία είναι σημαντικότερες για το Φιλανδικό λαό από ό,τι ο πόλεμος των κυρώσεων, τον οποίο δεν ξεκίνησε η χώρα του, και οι αιτίες του δεν συνδέονται με αυτήν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια