Του έδωσαν το Μουσείο της Ακρόπολης για να κάνει γεύμα και άνοιξαν μέχρι και την ....κλειστή Μητρόπολη για να γιορτάσει το φάντασμα του τέως τα 50 χρόνια γάμου.....

Φαντάζομαι πως ο τέως είναι ένας απλός Έλληνας πολίτης που δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα και ως απλό πολίτη θα πρέπει να τον αντιμετωπίζει το κράτος αλλά και η εκκλησία.
Το Ελληνικό δημόσιο έχει πληρώσει πολλά εκατ. στον κύριο αυτό για την περιουσία του που πέρασε στο Ελληνικό δημόσιο.
Αλήθεια, αυτή την περιουσία που την βρήκε; Φυσικά την κληρονόμησε από τους γονείς του, όμως αυτή η περιουσία ήταν του Ελληνικού λαού που είχε....
παραχωρηθεί στους Βασιλείς για όσο καιρό έχουν τον τίτλο.
Τώρα που δεν έχει κανένα τίτλο και είναι απλός πολίτης ίσος προς τους άλλους, γιατί τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης;;;
Βέβαια παράτυπα το Ελληνικό κράτος του έδωσε διαβατήριο που γράφει μόνο Κωνσταντίνος χωρίς ....επώνυμο, γιατί; Το επώνυμο του κυρίου είναι Constantin Prinz zu Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glcksburg και έτσι θα έπρεπε να αναφέρεται....
Πέραν του Ελληνικού διαβατηρίου να μας πει πόσα διαβατήρια έχει ακόμα και πως αναγράφεται σε αυτά.
Μήπως έχει του Ηνωμένου Βασιλείου και αναγράφεται ως Βασιλεύς των Ελλήνων;

Και 4 ερωτήματα που φυσικά δεν περιμένουμε απαντήσεις....
1. Το υπουργείο πολιτισμού να μας απαντήσει αν μπορεί ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης να ανοίξει το Μουσείο της Ακρόπολης για να τελέσει γεύμα με φίλους του.
2. Να μας δείξει το υπουργείο, τα τιμολόγια και τα χρήματα που πλήρωσε ο τέως.
3. Η εκκλησία να μας απαντήσει, αν μπορεί ο κάθε Έλληνας πολίτης να ζητήσει να ανοίξει η Μητρόπολη για να γίνει κάποια ιδιωτική λειτουργία.
4. Να μας δείξει η Εκκλησία, αν έχει απόδειξη για τα χρήματα που πλήρωσε ο τέως, αν πλήρωσε.

Μπορεί οι εορτασμοί για την χρυσή επέτειο του τέως βασιλικού ζεύγους να κράτησαν δύο μέρες, ξεκινώντας με γεύμα για γαλαζοαίματους στην Ακρόπολη το βράδυ της Τετάρτης και με δεξίωση με περισσότερους από 200 καλεσμένους στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο για τον Κωνσταντίνο και την Αννα-Μαρία η στιγμή που δεν θα ξεχάσουν από την επέτειο των πενήντα ετών έγγαμου βίου, φαίνεται πως είναι η λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, πριν ακριβώς από μισό αιώνα ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης στον συγκεκριμένο ναό, που άνοιξε χθες εκτάκτως και κατ' εξαίρεσιν, έπειτα από επιθυμία τους. Αυτό που προκαλεί, όμως, έκπληξη είναι το «δώρο» που έκαναν οι ιερείς στο τέως βασιλικό ζεύγος, οι οποίοι έβαλαν τον Κωνσταντίνο και την Αννα-Μαρία να καθίσουν στους βασιλικούς θρόνους που υπήρχαν και στον γάμο τους! Οι δύο θρόνοι φυλάσσονται στο υπόγειο του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας από την ημέρα του γάμου του τέως βασιλικού ζεύγους το 1964. 

Παρά τις σκαλωσιές που βρίσκονται εντός του ναού, καθώς είναι υπό κατασκευή, ο κεντρικός χώρος είχε καθαριστεί και η Αγία Τράπεζα είχε τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από τους δύο θρόνους! Καθισμένοι, λοιπόν, επάνω στους δύο θρόνους, ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία -που σάστισαν όταν τους είδαν, αφού δεν περίμεναν ότι είχαν διασωθεί και μάλιστα σε τόσο καλή κατάσταση- προσευχήθηκαν και έψαλλαν μαζί με τους ιερείς. Ακριβώς πίσω βρίσκονταν τα παιδιά τους, τα οποία είχαν καθίσει σε απλές καρέκλες.

Στη διάρκεια της σύντομης και ιδιωτικής τελετής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αυτό που προκάλεσε, επίσης, αίσθηση ήταν η ειδική ευχή, που τους αναγνώσθηκε και τους ανέφερε ως βασιλείς! Η συγκίνησή τους, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Με βάση το δημοσίευμα, με το πέρας της τελετής ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία δέχτηκαν ευχές από τους ιερείς και τους πιστούς που βρίσκονταν στην εκκλησία, αλλά και από περαστικούς που τους αναγνώρισαν και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί τους. 


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πόσο πιο γελοίο θέαμα Θεέ μου.
    Τι κι αν έχει καταργηθεί η Βασιλεία στην χώρα μας. Τι κι αν έχουμε Προεδρευομένη Δημοκρατία. Αυτό κάποιοι επιμένουν να το προσπερνούν. Μπορεί την ιστορία μας να μην την απαρνιόμαστε, όποια κι αν είναι αυτή όμως υπάρχουν πράξεις που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα και προκαλούν αποδεικνύοντας ότι κάποιοι περιφρονούν τους θεσμούς και ζουν σε άλλες εποχές. Γιατί άνοιξε χθες η Μητρόπολη; Γιατί κάθισαν σε θρόνους ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα Μαρία;
    Με πολύ απλά λόγια, ενώ η Μητρόπολη της Αθήνας είναι κλειστή αφού γίνονται εργασίες ανακατασκευής, άνοιξε κατ' εξαίρεση για τον τέως Βασιλιά και την σύζυγό του και όλη τους την οικογένεια για τα 50 χρόνια γάμου τους. Και όχι μόνο άνοιξε, αλλά έβγαλαν από τα υπόγεια τους θρόνους και στην ευχή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου τους αποκάλεσαν "Βασιλείς"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.