Έφτασε η ώρα να λογοδοτήσουν οι Γριβέας-Βάτσικα στην δικαιοσύνη για τις "δουλειές" με το Τ.Τ. και την ζημιά άνω των 20.000.000

Χθες το απόγευμα τους έφερε η Σκότλαντ Γιαρντ και τους παρέδωσε σιδηροδέσμιους στους άνδρες της Γενικής ασφάλειας....
Φυσικά οι ίδιοι αρνούνται όλες της κατηγορίες και δηλώνουν πως τα χρήματα που πήραν από το ΤΤ τα χρησιμοποίησαν για τις δουλειές που τα ζήτησαν. Βέβαια ξέχασαν να πουν για την αυτοκρατορική ζωή που ζούσαν και για τα ακίνητα....
που έχουν στην κατοχή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό... και πως τα χρήματα τα έριξαν για εξαγορά δικών τους !!!! εταιριών. Δηλαδή τα λεφτά τα έβγαλαν από την αριστερή τσέπη και τα έβαλαν στην δεξιά....

Στις 23 Μαρτίου και μετά στις 12 Αυγούστου 2009, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνήψε δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων με την "C&C International". Η πρώτη σύμβαση αφορούσε σε ποσό ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ και η δεύτερη, σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τα δάνεια των 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», η τότε διοίκηση του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» ενέκρινε τη χρηματοδότηση τριών εταιρειών των Γριβέα και Βάτσικα με ποσά που φθάνουν τα 2,385 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας. Προκύπτει λοιπόν ζημιά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που αγγίζει τα 19.885.000 ευρώ, μόνο από τα θαλασσοδάνεια του ζεύγους Γριβέα.

Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς όπως τονίζει η εισαγγελέας η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ. Κατά την δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρείας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση . Επιπλέον όπως καταλογίζεται από την Εισαγγελέα, το Τ.Τ. συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010.Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα χρήματα του δανείου ,μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

Σημειώνεται ότι η συνολική ζημιά από τα «κόκκινα δάνεια» υπολογίζεται σε 400 εκατ. ευρώ, ενώ η έρευνα ανέδειξε και κυκλοφορία χρήματος σε off-shore του εξωτερικού με έδρα την Ελβετία, τις Παρθένους Νήσους, την Κύπρο κλπ. Εντοπίστηκαν επίσης τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και αγορές ακινήτων στο εξωτερικό.
Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...