Η Κατερίνα Καινούργιου και το ρεσιτάλ βλακείας στα social media και στην τηλεόραση!

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι μεγαλώσαμε –κάποιοι από μας- και μας φαίνονται πιο σοβαρές οι ειδήσεις ή όντως είναι πολύ σοβαρές οι ειδήσεις.Τον τελευταίο καιρό ζούμε σ' ένα σουρεαλιστικό κόσμο και μάλιστα όχι με την καλή έννοια.

Ο μισός πλανήτης φλέγεται κυριολεκτικά από γεγονότα που σου παγώνουν τη καρδιά και όσο και αν κάνεις πώς δεν τα βλέπεις σε....
στοιχειώνουν: αποκεφαλισμοί, ανθρώπων, αεροπλάνα που πέφτουν, βομβαρδισμοί στη Γαζα, εκατόμβες νεκρών στο Ιράκ και αλλού.

Και στο δικό μας σύμπαν, το ελληνικό, προσποιούμαστε ότι αυτά συμβαίνουν όχι στη γειτονιά μας, αλλά αλλού, σε κάποια άλλη εποχή, σε άλλο πλανήτη.

Ως ένα σημείο είναι κατανοητό. Στην Ελλάδα έχουμε καλοκαίρι και κάτω από τον ελληνικό ήλιο τίποτε δεν έχει τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα που του πρέπει και επίσης ο κόσμος θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από την καταθλιπτική καθημερινότητα, αλλιώς θα αποτρελαθεί.

Δεν είμαστε –έτσι θέλω να πιστεύω- άκαρδα χαζοχαρούμενα τέρατα που αδιαφορούμε για τις φρικαλεότητες και ποζάρουμε ανφάς και προφίλ σε παραλίες και κάτω απ την πανσέληνο. Είμαστε άρρωστοι άνθρωποι, ασθενείς που αναρρώνουμε και έχουμε αυστηρή εντολή από το γιατρό μας: «μακριά από στεναχώριες και άγχος πολύ ξεκούραση και ύπνο... και μαύρα μεσάνυχτα σε ό,τι αφορά την επικαιρότητα».

Σε αυτό λοιπόν το αποχαυνωτικό σύμπαν υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Το ένα είμαστε εμείς που έχουμε λίγες εκατοντάδες φίλους και ανταλλάσουμε ανούσιες πληροφορίες για ταβέρνες και ακρογιαλιές και δεν μπορούμε και να επηρεάσαμε κανέναν ή μόνον κάτι μακρινά ξαδέρφια.

Το άλλο είναι εκέινοι, διάφοροι διάσημοι, σχεδόν διάσημοι, τελειόφοιτοι διάφορων talent shows, δήθεν χίπστερς που φωτογραφίζουν τα νέα τους πέδιλα και τις φλοράλ βερμούδες τους, δημοσιογράφοι που ψάχνουν να βρουν ποια απομακρυσμένη ταβέρνα κάνει την καλύτερα κολοχτύπα, υπεύθυνοι δημόσιων σχέσεων σε ξαπλώστρες στην Ψαρού, πρώην κοσμικές κυρίες που ξέχασαν πώς μεγάλωσαν και εξακολουθούν να φορούν αβυσσαλέα ντεκολτέ και να ποζάρουν με μπικίνι και ρουφηγμένη κοιλιά, και άλλοι πολλοί και ακόμη περισσότεροι.

Ένα ολόκληρο σύμπαν που έχει φωνή, πολλούς χιλιάδες φίλους και επιρροή στα social media, αλλά αναλώνεται σε μικρότητες και χυδαία προκλητικές αναρτήσεις.
Εκτός από τους έλληνες celebrities υπάρχουν και τα κανάλια που πάσχουν απ την ίδια επιλεκτική μυωπία. Με εξαίρεση τα δελτία ειδήσεων, η υπόλοιπο τηλεόραση μοιάζει λοβοτομημένη.

Ένα ολόκληρο κανάλι δηλαδή βρίσκει καθημερινά 3 ώρες για να κάνει η εκπομπή η Κατερίνα καινούργιου και οι φίλοι της, λες και τόση βλακεία γύρω μας δεν ήταν αρκετή και πρέπει να μας βομβαρδίσει και με άλλη.

Τώρα φταίει η Κατερίνα για όλο αυτό; Όχι βεβαία. Δεν κατηγορώ τη Κατερίνα, αυτά ξέρει να κάνει, αυτά ζητά το κανάλι απ' αυτή και γι αυτό την πληρώνει.
Η Κατερίνα και η κάθε Κατερίνα είναι το εύκολο θύμα και έχει και δικαιολογία. Αυτοί που διοικούν τι δικαιολογία έχουν;

Υ.Γ: καλό φθινόπωρο είπαμε;

Θανάσης Αναγνωστόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια