Ετοιμάζονται να αφήσουν ελεύθερα τα μέλη της χρυσής αυγής με διάταξη....

Με αμνηστία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι ήδη προφυλακισμένοι ισοδυναμεί διάταξη του υπό αναμόρφωση Ποινικού Κώδικα.
Αυτό τονίζουν δικαστικοί κύκλοι του Εφετείου Αθηνών και παράλληλα, δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους.

Ειδικότερα, στην πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα περιλαμβάνεται διάταξη που θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης τον πορισμό....
οικονομικού οφέλους.

Εάν η επίμαχη διάταξη υιοθετηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης σημαίνει -σύμφωνα με τους δικαστικούς κύκλους- ότι χορηγείται συγχωροχάρτι στους κατηγορούμενους βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς φυσικά τον πορισμό του οικονομικού οφέλους.

Παράλληλα, όπως έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι, εάν υλοποιηθεί η αποφυλάκιση των μελών της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, τότε αυτόματα τους δίνει στα προφυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής δικαίωση, αλλά και τους παρέχει την δυνατότητα να λένε, κατ΄ αρχάς, ότι άδικα προφυλακίστηκαν και δεύτερον ότι προφυλακίστηκαν για να μπορούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να περάσουν από την Βουλή μνημονιακούς και άλλους νόμους σε βάρος των πολιτών χωρίς να υπάρχει ο αντίλογος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης έλεγαν ότι οι προτάσεις των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτικές για τον υπουργό Δικαιοσύνης.

olympia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια