Ο Μεγάλος αδελφός είναι εδώ: Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης αφού η γραμματεία εσόδων γνωρίζει τα πάντα για τον καθένα.....

Παρελθόν φαίνεται ότι θα αποτελούν το επόμενο χρονικό διάστημα τα τεκμήρια διαβίωσης. Κι αυτό γιατί στην ατζέντα της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η κατάργησή τους από το 2015, δεδομένου ότι...
η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γνωρίζει καλά τι έχει και τι δεν έχει ο κάθε πολίτης, ενώ μπορεί να βγάλει συμπεράσματα αναφορικά με το ύψος των ετήσιων πραγματικών δαπανών....
και πώς αυτό δικαιολογείται με βάση τα εισοδήματά του.

Αυτή τη στιγμή όλα τα οικονομικά δεδομένα των φορολογουμένων είναι καταχωρημένα ηλεκτρονικά και είναι εύκολη η επεξεργασία και η διασταύρωση στοιχείων. Τράπεζες ασφαλιστικές εταιρείες, κλινικές, γυμναστήρια, εταιρείες κοινής ωφέλειας, στέλνουν πλήρη αναφορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για κάθε πελάτη τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Όπως λένε οι αρμόδιοι, οι φορολογικοί έλεγχοι έως το τέλος του έτους θα αποκτήσουν χαρακτήρα εξπρές και αναμένεται να φέρουν πολλά στοιχεία στην επιφάνεια.

Πώς θα γίνεται αυτό; Είναι σχετικά απλό. Αν κάποιος δηλώνει 8.000 ευρώ εισόδημα, αλλά από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας προκύπτει ότι πληρώνει δόση στεγαστικού, ύψους 500 ευρώ το μήνα, 60 ευρώ το μήνα για κινητό, 100 ευρώ για ρεύμα και νερό και 40 για γυμναστήριο, ο οφειλέτης θεωρείται «ύποπτος».

Γιατί ενώ δηλώνει 8000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, χρειάζεται για να κινηθεί, 8.400 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τα έξοδα θέρμανσης, διατροφής, ένδυσης κλπ.

Έχοντας συλλέξει όλα αυτά τα δεδομένα στα 36 χρόνια λειτουργίας των τεκμηρίων διαβίωσης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πλέον την... πολυτέλεια να μας εγκαταλείψουν. Άλλωστε όλες οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση από πέρυσι να αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Εσόδων όλα τα ονομαστικά στοιχεία για τους πελάτες τους με πλήρη καταγραφή των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν.
nonews-news.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια