Αφού ξέσκισαν τον κόσμο με τον ΕΝΦΙΑ τώρα θέλουν να επαναφέρουν το χαράτσι !!!!

Οι άνθρωποι είναι κοινοί απατεώνες και δεν μπορούν να τηρήσουν αυτά που μας λένε ούτε μια εβδομάδα.
Μετά τα όμορφα λόγια που μας λένε για ανάπτυξη, για πλεονάσματα και φώτα στο τούνελ, φαίνεται πως όλα αυτά είναι παραμύθια και η χώρα βουλιάζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.
Τρανή απόδειξη....
ο Πασόκος σημιτάνθρωπος, εθελόδουλος των δανειστών, Χαρδούβελης που θέλει να ξαναφέρει το χαράτσι !!!!

Δια της πλαγίας και με έμμεσο τρόπο κάποιοι φαίνεται ότι έριξαν και πάλι στο τραπέζι τον διαβόητο φόρο ιδιοκατοίκησης.

Αν και μιλάμε για ένα χαράτσι που θα συναντήσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις φαίνεται ότι και η τρόικα θέλει να επανέλθει.
Τη... φωτιά άναψε με τις δηλώσεις ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Χαρδούβελης λέγοντας ότι “Η χώρα μας παρουσιάζει πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης” στο πλαίσιο των δηλώσεών του για τον ΕΝΦΙΑ.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν πως ορισμένοι αναζητούν νέο χαράτσι στο “εύκολο” πεδίο των ακινήτων που διασφαλίζει υψηλά φορολογικά έσοδα στο κράτος..


Με λίγα λόγια πριν καν καταλαγιάσει ο θόρυβος από τον ΕΝΦΙΑ και πριν καν ανακοινωθούν οι διορθώσεις με εκατομμύρια πολίτες να στενάζουν υπό το βάρος των φόρων από την πίσω πόρτα επανέρχεται από κάποιους η ... ιδέα να πληρώνει κάθε Έλληνας “ενοίκιο” στο κράτος για το ίδιο του το σπίτι το οποίο συνήθως ακόμη αποπληρώνει έχοντας χρεωθεί μεγάλο ποσό δανείου για την κατασκευή ή την αγορά του.


Παράλληλα άγνωστο παραμένει ακόμη και μόλις λίγες ημέρες πριν την οριστικοποίηση των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ το τι θα γίνει με τα μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα ακίνητα.


Συζητείται ήδη μείωση κοντά στο 20% του φόρου ωστόσο τίποτε δεν είναι οριστικό και εδώ και πάλι ο υπουργός Οικονομικών μίλησε αόριστα... 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια