Οι πολυδιαφημισμένες μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων είναι άλλο ένα τεράστιο ψέμα!!!

Δεν υπάρχουν μειώσεις παρά μόνο υπέρογκες αυξήσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και το 100%.....
Στην χώρα της αρπαχτής βγαίνει το κάθε λαμόγιο και κοροϊδεύει τον κόσμο, αφού του λέει ότι θα μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Φυσικά οι πρόθυμοι παπαγάλοι πανηγυρίζουν για ακόμη μια φορά, θυμίζοντας μας, πόσο προσπαθεί η συγκυβέρνηση για το καλό μας.....


 Δύο είναι οι μεγάλες κατηγορίες των επιβατών που χάνουν με τα νέα μέτρα και θα διαπιστώσουν από τη Δευτέρα ότι οι πολυδιαφημισμένες μειώσεις φέρνουν για αυτούς ....υπέρογκες αυξήσεις τιμών στα εισιτήρια, που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 50%.

Συγκεκριμένα:

Όσοι αγόραζαν τη «φτηνή» μηναία κάρτα των 20 ευρώ, οι οποίοι με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2013 αποτελούσαν το 17,3% των μετακινούμενων με αστικές συγκοινωνίες, που σημαίνει πάνω από 400.000 επιβάτες την ημέρα.
Όσοι χρειάζονται περισσότερα από 70 λεπτά για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, οι οποίοι υπολογίζονται στο 6% της ημερήσιας επιβατικής κίνησης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ σε πρόσφατη ημερίδα του συλλόγου συγκοινωνιολόγων.

Με τα σημερινά δεδομένα περίπου 150.000 επιβάτες την ημέρα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν για 90 λεπτά με το ίδιο εισιτήριο των 1,20 ή 1,40 ευρώ, ανάλογα αν στις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν ή όχι το μετρό.

Από τη Δευτέρα θα έχουν δύο πανάκριβες επιλογές: ή να πληρώσουν δεύτερο εισιτήριο, που σημαίνει αύξηση του κόστους μετακίνησης κατά 100%, ή να στραφούν σε νέες κατηγορίες εισιτηρίων με πολύ μεγάλη επιβάρυνση, που δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί. Ανάλογα με τις ανάγκες τους, μπορούν να αγοράσουν το εισιτήριο των 10 ευρώ με απεριόριστη χρήση πέντε ημερών ή τη μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ.

Με πληροφορίες από το efsyn.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια