Ήταν πάντα έτοιμοι για SEX οι αρχαίοι Έλληνες; και ποιες ήταν οι σεξουαλικές τους ιδιαιτερότητες;;;

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι για σεξ;Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, το σεξ κατείχε ιδιαίτερη θέση. Όπως τεκμηριώνεται οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι σε αντίθεση με τους σημερινούς Έλληνες ήταν πάντα...έτοιμοι για σεξ.  Μάλιστα λέγεται πως για να αναχαιτίσουν τα πάθη τους έτρωγαν....
μαρούλι, το οποίο θεωρείται αντιαφροδισιακό. Ποιο ήταν το μυστικό τους και ήταν πάντα έτοιμοι για σεξ;

Τα αφροδισιακά της φύσης έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης, μια και υπόσχονταν μέγιστες αποδόσεις στο σεξ. Το γεγονός αυτό γίνεται αντιληπτό και από την ετυμολογία του όρου «αφροδισιακό» που προέρχεται από την Θεά Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα, της αγάπης και της ομορφιάς. Μάλιστα οι Αρχαίοι Έλληνες δεν δίσταζαν να δοκιμάσουν τα βότανα και τις τροφές που ανέβαζαν την λίμπιντο. 

Εκτός από το γεγονός ότι είχαν άπλετο ελεύθερο χρόνο η διατροφή τους είχε καταλυτικό ρόλο στην ερωτική τους ζωή. 

Το κύριο συστατικό στη διατροφή που δεν ήταν άλλο από το ελαιόλαδο κάνει τους άνδρες... ταύρους στο κρεβάτι. Και αυτό τεκμηριώνεται από επιστημονική μελέτη που πραγματοποίησε το Ουρολογικό Ινστιτούτο της Μαδρίτης. Η κατανάλωση ελαιόλαδου μαζί με λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται στις ντομάτες,αυξάνει την ερωτική διάθεση των ανδρών. 

Έπιναν αφέψημα μέντας

Λέγεται πως ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει το Μέγα Αλέξανδρο να μην αφήνει τους στρατιώτες του να πίνουν τσάι μέντας πριν από τη μάχη, για να αποφεύγουν την ερωτική διέγερση και την επακόλουθη απώλεια των δυνάμεών τους.
Πάντως έχει αποδειχθεί ότι όπως η κανέλα έτσι και η μέντα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος με φυσικό επακόλουθο και την στύση.

Από το διαιτολογίο των αρχαιών ελλήνων δεν έλειπαν οι ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα και καρύδια αλλά και τα σύκα. Και οι τρεις αυτές τροφές αυξάνουν τις ερωτικές αντοχές και την λίμπιντο και γενικά θεωρούνται άκρως αφροδισιακά.

Έκαναν γυμναστική

Οι Αρχαίοι Έλληνες καθημερινά γυμνάζονταν καθημερινά στις παλαίστρες.Όπως εξάλλου έχει τεκμηριωθεί σε πρόσφατη 'έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Depression and Anxiety» τριάντα λεπτά άσκησης βελτιώνουν σημαντικά τη σεξουαλική λειτουργία.

Δεν είχαν μνημόνιο 

Πλειάδα επιστημονικών μελετών έχει δείξει ότι η οικονομική κρίση και το άγχος που αυτή επιφέρει προκαλεί κάθετη πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης. Να σημειωθεί ότι η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά σε σχέση με το σεξ στον άνδρα.

Δεν κάπνιζαν

Οι Αρχαίοι Έλληνες σε αντίθεση με τους σημερινούς δεν κάπνιζαν
Μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Ορλεάνης, τεκμηρίωσε ότι όσοι καπνίζουν έχουν έως και 41% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι με τη διακοπή του καπνίσματος ο κίνδυνος δεν εξαλειφόταν, αλλά παρέμενε αναλλοίωτος. 

__________________________________

Δείτε και τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες των Αρχαίων Ελλήνων!

Από γιορτές του σεξ μέχρι και sex toys για τους πιο τολμηρούς υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα. Μάλιστα  ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τους αρέσει να κάνουν σεξ , ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με το ποτό ή το φαγητό.

Όσοι μάλιστα στην Αρχαία Ελλάδα  ασκούσαν την ιατρική συνιστούσαν την σεξουαλική επαφή ως τρόπο αντιμετώπισης ενός ευρύτατου φάσματος παθήσεων όπως: η κατάθλιψη, η δυσπεψία, ο ίκτερος, οι πόνοι στη μέση, η αδύναμη όραση κ.ά. 

Ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι η χωρίς όρια σεξουαλική επαφή μπορούσε να θεραπεύσει τη δυσεντερία. Ακόμη, ότι το σεξ μπορεί να ανακουφίσει από το δάγκωμα ενός φιδιού ή σκορπιού καθώς επίσης και να κάνει καλό στη διανοητική υγεία του ατόμου.
Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης,πίστευε ότι το μέγεθος… μετράει, όμως είχε μια διαφορετική θεωρία! Πίστευε ότι όσο πιο υπερ -μεγέθη ήταν τα προσόντα ενός άντρα, τόσο πιο μακριά έπρεπε να «ταξιδέψει» το σπέρμα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η τεκνοποίηση!
Σε ιατρικά κείμενα της αρχαίας Ελλάδας παρέχονται ακόμη «συνταγές» θεραπείας της αντρικής ανικανότητας, όπως για παράδειγμα η επάλειψη  με ένα μείγμα από πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι. 
Έτσι αν  κάποιος ήθελε να κάνει τα προσόντα του  να δείχνουν… μεγαλύτερα, έπρεπε να βουτήξει τη ρίζα ενός φυτού –δεν έχει βρεθεί σε ποιο- σε καλής ποιότητας κρασί για τρεις ημέρες και όποτε το χρειαζόταν να το δένει στο μηρό του.

Ο συγγραφέας J.C. McKeown με αφορμή την κυκλοφορία  του βιβλίου του «The Cabinet of Greek Curiosities: Strange Tales and Surprising Facts From the Cradle of Western Civilization» δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στην ιστοσελίαδα huffingtonpost.com καθώς και ορισμένες πληροφορίες που αναφέρει στο βιβλίο του.


Σεξ επί πληρωμή: «Το αγόρι είναι όμορφο» αναγράφεται στο πάνω μέρος αυτής της εικόνας.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι ομοφυλόφιλοι που εκδίδονταν στην Αθήνα στερούνταν  τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ για όσα δημόσια πρόσωπα υπήρχε η υποψία ότι είχαν τέτοιου είδους επαφές,υπήρχε κατακραυγή. 


Ένα περίεργο… στήριγμα: Πέτρινα αγάλματα που αναπαριστούσαν έναν μουσάτο άντρα με στύση τοποθετούνταν σε πολλά σημεία στις πόλεις, για να διασφαλίζουν τη θεϊκή προστασία σε αυτές. Η συγκεκριμένη εικόνα μάλλον διακωμωδεί την κατάσταση.


Κουβαλώντας τα υπερμεγέθη προσόντα: Στο αγγείο απεικονίζεται μια γυναίκα η οποία κουβαλά τα... πλούσια προσόντα. 


Ο Διόνυσος... στη Δήλο


 Μια γυναίκα περιποιείται το χωράφι της που είναι ...σπαρμένο απά ανδρικά γεννετικά όργανα

iatropedia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια