Τέλος στο παραμύθι για ΔΗΘΕΝ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ στους ανασφάλιστους!

Ο Μαυρουδής το ξεκαθάρισε "τσεκουράτα"
Δεν υπάρχουν δωρεάν φάρμακα για ανασφάλιστους!!!! Τα φάρμακα θα πληρώνονται κανονικά
Ανέτοιμο εμφανίστηκε για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας να καλύψει ακόμη και τους ανασφάλιστους πάρα τις ανακοινώσεις ότι....
χορηγούνται δωρεάν σκευάσματα και της έκδοσης σε ΦΕΚ της σχετικής υπουργικής απόφασης. 

Ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης επεσήμανε σήμερα ότι σε 15 ήμερες με έναν μήνα αναμένεται να εκδοθούν οι οδηγίες προς νοσοκομεία τα Πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες χωρίς ασφάλιση. 

Πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν κανονικά συμμετοχή όπως οι ασφαλισμένοι, γεγονός που σημαίνει πως σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλα ποσά. 

Κουρεμένη η δαπάνη για τους ασφαλισμένους!

Όμως με λιγότερα χρήματα θα πρέπει να περάσουν το υπόλοιπο 2014 οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς η κυβέρνηση παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα 200 εκατ. ετησίως για τους ανασφάλιστους δεν θα συμπεριλαμβάνονταν στη συνολική δαπάνη των 2 δις, τελικώς θα μειωθούν κανονικά από τον προϋπολογισμό. 

Έτσι από τα 2 δις που είχαν προϋπολογισθει για το 2014 για τα φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ τελικά θα μείνουν 1,8 δις αν με βάση τις εκτιμήσεις τα φάρμακα των ανασφάλιστων φθάσουν τα 200 εκατ. ετησίως.

Πάντως το ζήτημα προκαλεί αναταράξεις και στην φαρμακοβιομηχανία η οποία θα κληθεί να καλύψει τη διαφορά με υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων (claw back). 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια