Η πρόταση του εισαγγελέα για τον Παπαγεωργόπουλο


Τα ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς, μετά την τέλεση της πράξης του, αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον οποίο έκρινε ένοχο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Στους δύο....
συγκατηγορούμενούς του, Μιχάλη Λεμούσια και Παναγιώτη Σαξώνη, που, επίσης, κηρύχθηκαν ένοχοι για την υπόθεση, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Να σημειωθεί ότι στους τρεις παραπάνω κατηγορούμενους το πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Τέλος, στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θωμά Γκόλα και Γιώργο Γκαϊδατζή αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, πράγμα που είχε συμβεί και πρωτοδίκως και επιπλέον στον πρώτο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, μετά την τέλεση της πράξης.

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με τις πράξεις που οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθούν οι παρακάτω ποινές κάθειρξης: Στον Β. Παπαγεωργόπουλο 13 έτη (για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση) στον Μ. Λεμούσια 15 έτη (για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση) και επιπλέον 15 μήνες (για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας) και στον Π. Σαξώνη 20 έτη (υπεξαίρεση) 2 έτη (πλαστογραφία) και 7 έτη (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις).

Εξάλλου, για τους πρώην διευθυντές πρότεινε τις παρακάτω ποινές φυλάκισης: Στον Θ. Γκόλα 4 έτη και στον Γ. Γκαϊδατζή 5 έτη.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε εκ νέου, για να αποφανθεί επί των ποινών.

enikos.gr/
Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...