Όταν κι αν στην Ελλάδα εγκαθιδρυθεί αξιοκρατία και πειθαρχία, όταν σαν λαός μάθουμε να λειτουργούμε σαν σύνολο, υποτάσσοντας το εγώ στο εμείς, τότε θα δικαιούμαστε να δούμε μια εθνική αντάξια της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας.

 Συνειδητοποιώ πως αυτά τα άσχημα χαρακτηριστικά του, ο λαός μας δεν θα τα αποβάλει ποτέ! 
Κράζουν το Σάντος αυτοί που άλλοτε κράζαν και το Ρεχάγκελ. Κράζουν γιατί οι άνθρωποι ήταν συνηθισμένοι να προκρίνονται στους 8 του Μουντιάλ, να παίζουν Γιούρο συνέχεια, να μη λείπουν από καμία....
μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Φταίει ο Σάντος και -ίσως- κάποιοι παίκτες (προς θεού σε καμία περίπτωση παίκτες που να ανήκουν στην ομάδα της αρεσκείας τους). Φταίνε άραγε γιατί; Γιατί μας πήγαν μουντιάλ; Γιατί περάσαμε στους 16 πρώτη φορά στην ιστορία μας; 

Εμ βέβαια. Με Δανιήλ και Αλέφαντο θα την είχαμε στο τσεπάκι μας την κούπα! Αμ το άλλο! Σε ποια άλλη ομάδα, παραμονές του μεγαλύτερου αγώνα-πρόκληση, γίνετε "κίνημα προπονητών της εξέδρας" μέσω φεις-μπουκ ενάντια σε συγκεκριμένο, μεμονωμένο ποδοσφαιριστή; Σε ποια άλλη ομάδα ο προπονητής παραβαίνει τις στοιχειώδεις αρχές του για να κρατήσει εντός εθνικής το Μανιάτη, που όταν γίνεται αλλαγή δεν δίνει καν το χέρι του στο παίκτη που τον αντικαθιστά (Κατσουράνη)!!! Σε ποια άλλη ομάδα παίκτες μεταφέρουν τις οπαδικές διαφορές στην εθνική, και γίνονται αποδεκτοί; 

Τα λάθη του Σάντος τα είδατε όλοι. Αυτές τις εγωιστικές συμπεριφορές όμως δεν τις είδε κανείς! Αυτό είπε ο Πορτογάλος (και είχε δίκιο): Κάποιοι ποδοσφαιριστές, έθεσαν το εγώ τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πάνω από την ομάδα. Και ήρθε ο αποκλεισμός που μπορεί να μην ήταν στα πέναλτι, αλλά στο πέναλτι του Τοροσίδη αμέσως μετά το πρώτο γκολ. 

Στο ποδόσφαιρο. όταν δεν είσαι ομάδα, χάνεις. Αυτά είναι τα χούγια της φυλής μας, που θα μας κρατούν αιώνια στο περιθώριο με ολίγες αναλαμπές κατά περίσταση. Όταν κι αν στην Ελλάδα εγκαθιδρυθεί αξιοκρατία και πειθαρχία, όταν σαν λαός μάθουμε να λειτουργούμε σαν σύνολο, υποτάσσοντας το εγώ στο εμείς, τότε θα δικαιούμαστε να δούμε μια εθνική αντάξια της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας. Ως τότε κάντε κινήματα στα φεις μπουκ και ψηφίστε ποια ενδεκάδα γουστάρετε εσείς να κατεβάσει ο προπονητής. 

ΥΓ1: ο κος Μανιάτης θα τολμούσε να κάνει τα ίδια στο σύλλογο που αγωνίζεται; Προφανώς όχι γιατί γνωρίζει πως εκεί "δεν τον παίρνει". Για κάποιους λόγους στην Εθνική αισθάνεται αναντικατάστατος. Όχι ότι δεν είναι αθληταράς, αλλά τα κοιμητήρια είναι γεμάτα αναντικατάστατους. 

ΥΓ2: Το πρώτο πράγμα -θυμίζω- που έκανε ο "Γερμανός" στην Εθνική πριν το Γιούρο του 2004, ήταν να ξεριζώσει παρόμοιες συμπεριφορές από την ομάδα. Δεν δίστασε να στείλει το μήνυμά του στέλνοντας έναν (παικταρά) Γεωργάτο στο σπίτι του!

Στέφανος 01/07/2014

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια