Εμετικό ανθελληνικό άρθρο του BBC παραποιεί την ιστορία....

Κανονική παραχάραξη της ιστορίας από τους Εγγλέζους - Διαβάστε τι λέει καθηγητής στην Οξφόρδη για το αλφάβητο, τον τρωικό πόλεμο, τον Πυθαγόρα και τους Σπαρτιάτες

Το BBC σήμερα φιλοξενεί άρθρο-λίβελλο του Armand d'Angour, απ' το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με τίτλο "How many Greek legends were really true?". Το αισχρό κείμενο σε πολλά σημεία προσπαθεί να υποτιμήσει τον ελληνικό πολιτισμό και επιχειρεί να μειώσει την συμβολή του ελληνικού πνεύματος. Η λέξη προβοκάτσια ίσως είναι λίγη....

για να αποδώσει το νόημα των ισχυρισμών του d'Angour ο οποίος εργάζεται στο Jesus College της Οξφόρδης και θεωρεί εαυτόν μουσικό διαφημίζοντας ότι παίζει τσέλο και πιάνο.

Ποιος Δούρειος Ίππος;


Οπως γράφει ο d'Angour, έπειτα από 10 χρόνια πολιορκίας της Τροίας χωρίς επιτυχία, ο ελληνικός στρατός κατασκήνωσε έξω απ' τα τείχη της πόλης και προσποιήθηκαν πως προετοιμάζονται για το ταξίδι του γυρισμού. Άφησαν πίσω τους το Δούρειο Ίππο, ένα τεράστιο ξύλινο άλογο, προσφορά στη θεά Αθηνά. 


Οι Τρώες έβαλαν πανηγυρικά το δώρο μες την πόλη και όταν έπεσε η νύχτα οι Έλληνες που κρύβονταν έκαψαν την πόλη και έσφαξαν τους Τρώες. Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει αποδείξεις πως η Τροία πράγματι κάηκε, όμως ο Δούρειος Ίππος είναι κατα πάσα πιθανότητα ένας μύθος που προέρχεται από τις πολιορκητικές μηχανές της εποχής.


Υπήρξε ο Όμηρος;


Ο καθηγητής-μουσικός υποστηρίζει πως μπορεί οι Αρχαίοι να ήταν σίγουροι πως ο Όμηρος υπήρξε και ήταν ο «βάρδος» που έγραψε το έπος της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, όμως τίποτα δεν είναι γνωστό για εκείνον. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι κάποια στιγμή αυτά τα κείμενα γράφτηκαν στα ελληνικά γιατί έτσι διασώθηκαν, ισχυρίζεται ο καθηγητής d'Angour.


Ήταν το αλφάβητο ελληνικό δημιούργημα;


Σύμφωνα με τον αρθρογράφο το ελληνικό αλφάβητο προσαρμόστηκε πάνω στη γλώσσα των Φοινίκων. Τα σχήματα των γραμμάτων διαφέρουν οπτικά από εκείνα των προγενέστερων Φοινίκων , το γεωμετρικό σχήμα των γραμμάτων αποδίδεται στο μαθηματικό του 6ου αιώνα πΧ, τον Πυθαγόρα.


Δημιούργησε ο Πυθαγόρας το πυθαγόρειο θεώρημα;


Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης γράφει πως οι Βαβυλώνιοι γνώριζαν την εξίσωση του Πυθαγόρα αιώνες πριν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι εκείνος τη δημιούργησε. Μάλιστα τα στοιχεία λένε πως παρότι Πυθαγόρειοι αργότερα έκαναν σοβαρές μαθηματικές έρευνες, ο Πυθαγόρας ήταν ένας μυστικιστής, ο οποίος πίστευε πως οι αριθμοί εμπεριέχουν τα πάντα.


Το χρήμα στη Αρχαία Ελλάδα


Χρηματοοικονομικά μέσα, θεσμικά όργανα, νομίσματα, συμβάσεις, χρέος - ένοοιες που είχαν αναπτυχθεί σε πολλές ελληνικές πόλεις από τον 5ο αιώνα π.Χ., με την Αθήνα στο προσκήνιο. Αλλά υπήρξε ένα κράτος το οποίο αντιμετώπισε το χρήμα με μεγάλη καχυποψία και αντιστάθηκε στην εισαγωγή του, η Σπάρτη.


Φιλάργυροι οι Σπαρτιάτες βασιλείς


Αν και η κλασική Σπάρτη δεν έκοψε δικό της νόμισμα, χρησιμοποιούσε ξένο ασήμι και οι ηγέτες τους υπήρξαν εξαιρετικά επιρρεπής στη δωροδοκία. Η πόλη κράτος των πολεμιστών πολλές φορές πούλησε της υπηρεσίες της.


Ο μυστικισμός στην αρχαία Ελλάδα


Τα μυστικά ήταν καλά φυλαγμένα και υπήρχαν αυστηρές ποινές για όποιον προσπαθούσε να τα αποκαλύψει ή να τα βεβηλώσει, όπως τον Αλκιβιάδη. Οι μύστες έπρεπε να περάσουν από τελετές μύησης οι οποίες μπορεί να περιείχαν σεξ μεταξύ ανδρών ή επικεντρωνόταν σε μυστικά αντικείμενα όπως ομοιώματα ανδρικών οργάνων.


Ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος αλήθεια Μέγας;


Σύμφωνα με τις πηγές του Armand d'Angour, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν κοντός, μέθυσος και όταν οργιζόταν δεν ξεχώριζε εχθρούς και φίλους. Καθώς τα χρόνια προχωρούσαν γινόταν ολοένα και πιο παρανοϊκός και μεγαλομανής. 

_______________________________________
_______________________________________ 

Εντάξει καλό το παραμυθάκι αυτού του gay τύπου που έχει μίσος για τους Έλληνες, γιατί το αγόρι του, ο Σταύρος,  ήταν Έλληνας που τον παράτησε ένα καλοκαίρι στη Σαντορίνη.... (αυτό είναι αλήθεια)

Λοιπόν για να δούμε ποιοι είναι οι Άγγλοι

Ο Σαίξπηρ είναι μια αγγλική ψευτοεφεύρεση γιατί το θέατρο προϋπήρχε και γεννήθηκε σε μια φωτεινή χώρα της μεσογείου. Το αγγλικό αλφάβητο είναι κλεμμένο από τους Ρωμαίους οι όποιοι το δανείστηκαν και διαφοροποίησαν μερικά γράμματα από το αλφάβητο της φωτεινής χωράς που προαναφέραμε. 


Ο γαλαζοαίματος βασιλιάς δεν μπορούσε όπως οι περισσότεροι Άγγλοι να ικανοποιήσουν την σύντροφο (Daiana) και γι αυτό υπάρχουν πρόθυμοι οι μεσόγειοι (ειδικά της ηλιόλουστης χώρας που είπαμε πιο πριν) να προσφέρουν ευχάριστα τις υπηρεσίες τους στις στερημένες Αγγλίδες που μας ρουφάνε το μεδούλι. Ουκ ολίγοι άρρενες Άγγλοι εφόσον δεν ικανοποιούν τις συντρόφους τους πειραματίζονται και εμμένουν να ικανοποιούν τους πρωκτούς τους μεταξύ των, γνωστό το τι γινόταν στο Βρετανικό κοινοβούλιο με τις ζαρτιέρες των λόρδων κτλ.


Είναι μια χώρα χωρίς ιστορία και όταν έκαναν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην τελετή έναρξης έδειχναν τον mr. Been και τον....πράκτορα 007. 

Το παραδοσιακό αγγλικό τσάι είναι κλεμμένη παράδοση από την Ασία.

Το ουίσκι κλεμμένη Σκοτσέζικη παράδοση. 


Η απληστία των Άγγλων τους ωθούσε να ρουφάνε τους πόρους των αποικιών , να διαιρούν και να επικρατούν. 


Είναι οι μοναδικοί με μερικές πρώην αποικίες τους που εξακολουθούν να έχουν συγκοινωνίες από τα αριστερά (και όταν πηγαίνουν διακοπές στουκάρουν πάνω στους άλλους). 


Να αναφέρω δυο φορές ότι έχουν Φριχτή, Φριχτή κουζίνα ( εκτός των εδεσμάτων εισαγωγής). 


Είναι οι μοναδικοί που απολαμβάνουν με τόσο πάθος μια μπίρα (Guinnes) που έχει γεύση μίξης αργού πετρελαίου-γράσσου. 


Έχουν υποτίθεται γεννήσει το ποδόσφαιρο και έχουν το καλύτερο πρωτάθλημα στη Ευρώπη αλλά πετιούνται άρον άρον τρώγοντας 3αρες και 4αρες τα γκολ. 

Είναι ο μοναδικός λαός που παρακαλά το Θεό να ευλογεί την Βασίλισσα που τους πίνει το αίμα. 


Έχουν μια αχώνευτη Βασίλισσα.


Το Βρετανικό μουσείο δεν θα έπρεπε να λέγετε βρετανικό άλλα "αγγλικό μουσείο κλεμμένων παγκόσμιων πολιτισμών". 


Τέλος οι Άγγλοι είναι που προσπαθούν να μας πουν ότι οι αραδειασμένες πέτρες του Στόουνχεντζ είναι δείγμα του πολιτισμού τους(δεν έχουν τίποτα άλλο να δείξουν) αποκρύπτοντας έντεχνα το γεγονός ότι σε αυτό γινόταν η ετήσια θυσία στον ήλιο-ηλιοστάσιο χιλιάδων ανθρώπων...


Όταν εμείς φτιάχναμε την Ακρόπολη αυτοί ακόμα ζούσαν σε σπηλιές, βγάζοντας άναρθρες κραυγές αφού δεν ήξεραν ακόμα να μιλάνε.

Λένε ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν πολλοί ομοφυλόφιλοι, αλλά αυτοί είναι σχεδόν όλοι.

Αγγλία μια χώρα που δεν έχει ιστορία και έτσι κλέβει την ιστορία άλλων λαών....


Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...