Η έμπνευση του αιώνα από τον Φαν Χάαλ στο 120' έστειλε την Ολλανδία στα ημιτελικά!!!!

Ο Νάβας είχε κατεβάσει ρολά και τα δοκάρια (3 για τους Οράνιε) πήγαν το παιχνίδι στα πέναλτι (0-0), όμως η αλλαγή-έμπνευση του Φαν Χάαλ στο 120',  ο Τιμ Κρουλ, απέκρουσε δύο και έστειλε την Ολλανδία στα ημιτελικά (4-3 την Κόστα Ρίκα)! 
Ίσως το καλύτερο θέαμα που έχουμε δει στο mundial μέχρι στιγμής μετά το....90', από δυο ομάδες, η μια επιθετικά με έναν μάγο  Άριαν Ρόμπεν και η άλλη....
αμυντικά με έναν τρομερό τερματοφύλακα Κέιλορ Νάβας.

Αν κάποιος έλεγε ότι μετά τα 90' θα δούμε τέτοιο παιχνίδι, κανένας δεν θα τον πίστευε. Τα δοκάρια και ο Νάβας σταμάτησαν τους Ολλανδούς, οι Κοσταρικανοί αμύνθηκαν με... λύσσα, όμως όλα άλλαξαν στην παράταση. Το παιχνίδι πήρε ρυθμό, χάθηκαν ευκαιρίες, όμως το 0-0 παρέμεινε και φτάσαμε στη... ρουλέτα. Εκεί, όπου «μίλησε» η αλλαγή του Φαν Χάαλ στο 119'. Κρουλ αντί Σίλεσεν και με δύο αποκρούσεις ο γκολκίπερ της Νιούκαστλ έγινε ο ήρωας των Ολλανδών, που πήραν την πρόκριση (4-3) και θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή στα ημιτελικά.

Το παιχνίδι ήταν πάνω-κάτω αυτό που περιμέναμε. Ο Φαν Χάαλ έκανε εκπλήξεις στην 11άδα, όμως τελικά καμία δεν του βγήκε. Οι Κοσταρικανοί έδωσαν χώρο, έψαξαν την αντεπίθεση, όμως οι Ολλανδοί ήταν φλύαροι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 20' δεν υπήρξε ούτε καν τελική προσπάθεια...

Η πρώτη ήρθε στο 21' για τις τουλίπες, όμως ο Νάβας δήλωσε «παρών». Ο γκολκίπερ της Κόστα Ρίκα έβγαλε αρχικά το πλασέ του Ντεπάι και στη συνέχεια το σουτ του Φαν Πέρσι, για να κρατήσει το μηδέν. Παραδόξως, όλες οι καλές προσπάθειες των Οράνιε ήρθαν στην αντεπίθεση στο πρώτο ημίχρονο. Στο 29' ο Ντεπάι βρέθηκε ξανά σε θέση βολής εντός περιοχής, για να βγάλει με τα πόδια ο Νάβας, ενώ οι Κοσταρικανοί έφτασαν στο ημίχρονο με μόλις μία τελική.

Οι παίκτες του Φαν Χάαλ είχαν κλειστεί καλά στη μεσαία γραμμή, είχαν τεράστιο πρόβλημα στην τελική πάσα και τα περίμεναν όλα από τον Ρόμπεν, που δεν σταμάτησε να τρέχει να δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Όσο περνούσε η ώρα τόσο αυξανόταν και η πίεση των Ολλανδών, όμως οι φάσεις ήταν λιγοστές.

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία χάθηκε στο 82', όταν ο Σνάιντερ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας! Αυτό έμελλε να είναι το πρώτο από τα συνολικά 3 δοκάρια για τους Οράνιε... Στο 84' ήταν η σειρά του Φαν Πέρσι να βρεθεί σε θέση βολής εντός περιοχής, όμως ο Νάβας έβγαλε, για να χάσει ο πρώτος νέα μεγάλη ευκαιρία στο 88', όταν από κοντά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Η ατυχία των Ολλανδών δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στις καθυστερήσεις είχαμε τη φάση του τουρνουά. Μετά από γύρισμα από αριστερά, κανένας δεν κατάφερε να βρει την μπάλα στην μικρή περιοχή, εκείνη κατέληξε στον Φαν Πέρσι στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε τον Τεχέδα στην γραμμή και το οριζόντιο δοκάρι να σώζουν την Κόστα Ρίκα! Φυσικά, μετά από αυτό δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ότι πάμε για παράταση.

Η εικόνα δεν άλλαξε στον έξτρα χρόνο, με τους παίκτες του Πίντο να είναι εμφανώς κουρασμένοι και τον Ρόμπεν να είναι ο μοναδικός... μόνιμος πονοκέφαλος για τον Νάβας και τους αμυντικούς του (ο διαιτητής Ιρματόβ χαρίστηκε δεύτερη κίτρινη στον Ντίας στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας). Από φάσεις λίγα πράγματα στα πρώτα 15', με τον Νάβας να βγάζει την κεφαλιά του Φλάαρ (94').

Στη συνέχεια, όμως, το παιχνίδι πήρε... φωτιά. Μετά το 115' οι Κοσταρικανοί βρήκαν τις δυνάμεις να βγουν στην επίθεση και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν στο 117' ο Ουρένια βρέθηκε στην περιοχή, όμως είδε τον «κρύο» Σίλεσεν να κάνει την πρώτη απόκρουσή του στο ματς και να κρατάει την Ολλανδία στο παιχνίδι. Στο 119' ήρθε και το τρίτο δοκάρι (!) για τους Οράνιε σε εξαιρετικό σουτ του Σνάιντερ και όλα έδειξαν πέναλτι.

Εκεί, που ο Φαν Χάαλ είχε πάρει τις αποφάσεις του. Ο Κρουλ είχε ξεκινήσει να κάνει προθέρμανση από το ημίχρονο της παράτασης και στο 121' πήρε τη θέση του Σίλεσεν για την τρίτη και τελευταία αλλαγή της Ολλανδίας. Παρά το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας της Νιούκαστλ είχε αποκρούσει τα 2 από τα τελευταία 20 πέναλτι ο Φαν Χάαλ ήταν σίγουρος. Και δικαιώθηκε.


Ο Κρουλ έπεσε σωστά σε όλα τα πέναλτι, μας έδωσε ωραίες εικόνες με τα... mind games του, απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ρουίς και Ουμάνια και έστειλε την Ολλανδία στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη (09/07) την Αργεντινή.


gazzetta.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια