Γλίστρησε από τα χέρια μας η πρόκριση.... Όχι δάκρυα για αυτή την Εθνική, μόνο χαμόγελα....

Η Εθνική δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Για περίπου μία ώρα έπαιζε με παίκτη παραπάνω, όμως χάρη στις επεμβάσεις του Νάβας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Σαν Έλληνες έπεσαν οι παίχτες του Φερνάντο Σάντος στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα για τους «16» του Μουντιάλ καθώς ηττήθηκαν με 5-3 στα πέναλτι από την ομάδα της κεντρικής Αμερικής.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που στην....
κανονική του διάρκεια ήρθε ισόπαλο 1-1 με τα γκολ των Ρουίζ στο 52΄ και Παπασταθόπουλου στις καθυστερήσεις και τελικά κρίθηκε στα πέναλτι η Ελλάδα σταματά το ταξίδι της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μοιραίος για την εθνική μας ομάδα ο Φάνης Γκέκας και ήρωας για τους Κοσταρικανούς ο Νάβας καθώς ήταν αυτός που μπλόκαρε το τέταρτο στη σειρά πένταλτι που εκτέλεσε ο Έλληνας φορ. Αντίθετα οι συμπαίχτες του Νάβας (Μπόρχες, Ρουίζ, Γκονζάλες, Κάμπελ και Ουμάνια) δεν λάθεψαν ούτε μια φορά και ευστόχησαν και στα πέντε πέναλτι.

Το ματς:
Το πρώτο σουτ στο παιχνίδι ανήκει στην Εθνική μας ομάδα και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο 2΄. Δύο λεπτά αργότερα, στο 4΄, ο Γκαμπόα δοκίμασε το πόδι του στέλνοντας την μπάλα μακριά από την εστία του Καρνέζη.

Στην Κόστα Ρίκα ανήκε η πρώτη σοβαρή επιθετική ενέργεια με σουτ του Μπολάνιος μέσα από την περιοχή στο 7΄. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 12΄, απάντησε ο Χριστοδουλόπουλος που αποφάσισε να δοκιμάσει εκ νέου το πόδι του χωρίς όμως να ανησυχήσει και πάλι τον Νάβας.

Το ορώτο κόρνερ στο παιχνίδι ήρθε στο 15΄ και ήταν για την Ελλάδα με τον Παπασταθόπουλο να μην πιάνει καλά την κεφαλιά με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας.

Επόμενη καλή στιγμή για την εθνική στο 28΄ για την ομάδα μας με σουτ του Καραγκούνη έξω από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, όμως, ήρθε στο 37΄ πάλι για την Ελλάδα όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή ύστερηα από σέντρα του Χολέμπας αλλά ο Νάβας κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Το δεύτερο ξεκίνησε με φάση για άλλη μια φορά της εθνικής, με κεφαλιά του Σαμαρά μετά από φάουλ του Χολέμπας στο 47΄ που όμως κατέληξε στα χέρια του Νάβας.

Όμως το σκορ άνοιξαν οι Κοσταρικανοί κόντρα στη ροή του αγώνα με σουτ του Ρουίζ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 52ο λεπτό.

Ένα λεπτό αργότερα ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε πέναλτι καθώς η μπάλα χτύπησε εμφανώς στο χέρι του αλλά την παράβαση δεν είδε ο Αυστραλός διαιτητής της αναμέτρησης.

Σε μια πρώτη κίνηση αμέσως μετά το γκολ ο Σάντος έβγαλε τον Σάμαρη στο 58΄ και στη θέση του πέρασε τον Μήτρογλου ενώ από το 66΄ η αντίπαλος της εθνικής συνεχίζει με 10 παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ντουάρτε. Τρία λεπτά αργότερα, στο 69΄, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε τη δεύτερη κίνησή του αλλάζοντας τον Σαλπιγγίδη με τον Γκέκα. Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Σάντος ο Κατσουράνης αντί του Μανιάτη στο 78΄.

Και ήρθε στις καθυστερήσεις ο Παπασταθόπουλος για να ισοφαρίσει το σκορ με κοντινή προβολή μετά από σουτ του Γκέκα για να κάνει το 1-1 ενώ μετά από δύο λεπτά ο Νάβας έδιωξε με υπερένταση κεφαλιά του Μήτρογλου από το ύψος της μικρής περιοχής.



 Έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση όπου οι δύο ομάδες θα λύσουν πλέον τις διαφορές τους. Πλέον η πρωτοβουλία ανήκει στην Εθνική Ελλάδας που έχει και το αριθμητικό πλεονέκτημα με τον Γκέκα και τον Κατσουράνη να έχουν δύο ευκαιρίες στα πρώτα 15΄ της παράτασης, ο πρώτος με κεφάλια και ο δεύτερος με πλασέ στο οποίο έβαλε την κόντρα ο Γκονζάλες. Ακολούθησε καλή στιγμή για τους Κοσταρικανούς στο 106΄ με το σουτ του Μπρένες να φεύγει μακριά από την εστία του Καρνέζη. Η απάντηση της εθνικής ήρθε στο 112΄ όταν σε αντεπίθεση «πέντε εναντίον δύο» ο Νάβας απέκρουσε το σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Η τελευταία φάση της παράτασης, στο 120΄ ανήκε και πάλι στην Εθνική με τον Μήτρογλου να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Νάβας και πάλι ήταν εκεί για να σώσει την Κόστα Ρίκα.

Τελικά όλα κρίθηκαν στα πέναλτι με τους Κοσταρικανούς να αποδεικνύονται ψυχροί εκτελεστές αφού κανείς εκ των Μπόρχες, Ρουίζ, Γκονζάλες, Κάμπελ, Ουμάνια δεν λάθεψε. Την ίδια ώρα σε φύλακα-άγγελο για την ομάδα της κεντρικής Αμερικής αποδείχθηκε ο τερματοφύλακας Γκέιλορ Νάβας ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Φάνη Γκέκα μετά τα τρία εύστοχα πέναλτι των Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλου και Χολέμπας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια