Η "κυρία" Σταμάτη που μαζί με τον σύζυγό της (Άκης) κατάκλεψαν τον Ελληνικό λαό, κάνει διακοπές στο Δρομοκαϊτειο....

Μια χαρά περνάει αυτή η "κυρία" έξι μήνες τώρα, που βρίσκεται στο ίδρυμα αυτό, χωρίς ουσιαστικά να έχει τίποτα! 
Απλά έχει καλό δικηγόρο που την έβγαλε "τρελή" για να την κλείσουν σε ίδρυμα.
Δυο - τρεις ΔΗΘΕΝ απόπειρες αυτοκτονίας, καμιά δεκαριά φορές στα κανάλια ο Κούγιας, ότι κινδυνεύει η Ζωή της, και αμέσως στο Δρομοκαϊτειο.....

Φυσικά έχει όλες τις ανέσεις η "κυρία" αφού ουσιαστικά είναι ελεύθερη. Έχει λοιπόν, δικό της δωμάτιο, ελεύθεροι περίπατοι, παραγγελίες φαγητών.... Όπου ναναι έρχεται και η αποφυλάκιση, οπότε βουρ στην Ελβετία για....
ζωή χαρισάμενη.... Λεφτά υπάρχουν άλλωστε....

Το γνωστό κόλπο των πλουσίων. 1) Δεν είμαι καλά, 2) Νοσοκομείο (τηλεόραση, περίπατοι κλπ). Καμία σχέση με φυλακή. 
Κατά τα άλλα δουλέψτε κορόιδα για....
τις κουρτίνες της και για τα αβγά ημέρας από το χωριό, που ερχόντουσαν στην Αθήνα με μισθωμένο ταξί....

Αναρωτιέμαι από που βρίσκει, εφόσον δε δουλεύει, τα λεφτά για τα ντελιβερι. Πρεπει να είχε κανει οικονομίες μάλλον.......

Έξι μήνες νοσηλείας στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο συμπληρώνει η κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη. Η φιγούρα της γυναίκας με τα μαύρα μακριά μαλλιά και τα γυαλιά που βγαίνει με σκυμμένο κεφάλι βιαστικά από τον θάλαμο νοσηλείας για τον καθημερινό της περίπατο στον προαύλειο χώρο του Ψυχιατρείου Δρομοκαϊτειο ακολουθούμενη διακριτικά από τη φρουρά της δεν ξενίζει πια κανέναν από τους εργαζόμενους. Απεναντίας, θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν ακόμη και ως… δικό τους άνθρωπο – διότι ανάλογη περίπτωση ασθενούς που φιλοξενήθηκε τόσο πολύ στο τμήμα βραχείας νοσηλείας δύσκολα μπορούν να θυμηθούν.

Το σκηνικό στο οποίο «πρωταγωνιστεί» πλέον η καταδικασθείσα σε 12ετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με εκείνο της 26ης Δεκεμβρίου 2013 που έγινε η διακομιδή της στο ψυχιατρείο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τότε ο διευθυντής της εφημερεύουσας κλινικής βραχείας νοσηλείας, κ. Βασίλης Φωτόπουλος δέχτηκε την ασθενή ως όφειλε και όρισε αμέσως τη θεραπεία της. Οι ψυχίατροι του Κορυδαλλού είχαν αποφανθεί ότι οι αυτοκαταστροφικές τάσεις της καθιστούσαν αναγκαία την εξέταση και τη νοσηλεία της σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Κατά το πρώτο διάστημα η κρατούμενη ασθενής ζητούσε συνεχώς να μεταφερθεί στο γειτονικό ψυχιατρείο, στο Δαφνί. Επικαλούνταν μάλιστα την πολυήμερη νοσηλεία της στο 1ο Ψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου τον περασμένο Οκτώβριο.

Το αίτημά της δεν είχε γίνει δεκτό, ωστόσο και η ίδια η κυρία Σταμάτη φαίνεται ότι σταδιακά συμβιβάστηκε με τη νοσηλεία της στο Δρομοκαϊτειο –διότι όπως παρατηρούν επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας πρόκειται για ένα «κλειστό» ψυχιατρείο που διασφαλίζει μία τουλάχιστον «ήσυχη» και διακριτική νοσηλεία. Το Δρομοκαϊτειο υπάγεται μεν στο ΕΣΥ αλλά ως κληροδότημα του Χιώτη εφοπλιστή Ζωρζή Δρομοκαϊτη διοικείται από ΔΣ του φερώνυμου ιδρύματος. Ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ, Δαφνί),  κ. Παύλος Θεοδωράκης εν προκειμένω, είναι απλό μέλος του ΔΣ στο Δρομοκαϊτειο.

Περίπατοι, delivery και χαλάρωση

Από τον περασμένο Φεβρουάριο η εικόνα της Βίκυς Σταμάτη άρχισε να αλλάζει, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου. Η τάση για απομόνωση στο δίκλινο θάλαμο που της έχει παραχωρηθεί –χωρίς να έχει χρειαστεί να το μοιραστεί με άλλον ασθενή, ούτε καν κρατούμενο όπως η ίδια-  υποχώρησε και η ασθενής άρχισε να κάνει σύντομους περιπάτους μέσα στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας ή Τμήμα Ευεργετών όπως αποκαλείται από το προσωπικό.

Πλέον το πρόγραμμά της περιλαμβάνει περίπατο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Φορώντας αθλητικές φόρμες – επιλογή στυλιστική που έχει υιοθετήσει γενικότερα η κρατούμενη ασθενής- η Βίκυ Σταμάτη βγαίνει και περπατά με γρήγορο βηματισμό στον προαύλειο χώρο. Συχνά εμφανίζεται να μιλάει και στο κινητό της τηλέφωνο. Μέσω του κινητού δίνει και τις παραγγελίες της για φαγητό σε κοντινά στο Δρομοκαϊτειο καταστήματα, χωρίς να αρνείται πάντως το φαγητό του ψυχιατρείου με την συχνότητα που το έκανε το πρώτο διάστημα φιλοξενίας της.

Όσοι την συναναστρέφονται την χαρακτηρίζουν ήρεμη και ευγενική. Τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα δέχεται την επίσκεψη του αδελφού της και πιο σπάνια των γονιών της και του παιδιού της.

Ως κρατούμενη που νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη αποτελεί περιστατικό που χρεώνεται στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού. Αυτό σημαίνει ότι τα νοσήλια των τελευταίων έξι μηνών στο Δρομοκαϊτειο για την κρατούμενη στο Τμήμα Ευεργετών θα ζητηθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης όπως και για άλλους κρατούμενους ασθενείς που χρειάστηκαν εξετάσεις ή νοσηλεία ή φάρμακα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια