Αυτή είναι η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου

Η Κατερίνα Σαββαΐδου ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε ο Γκίκας Χαρδούβελης για την αντικατάσταση του Χάρη Θεοχάρη στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η οικονομολόγος εκτός από το βαρύ βιογραφικό όμως έχει παρελθόν που συνδέεται άμεσα με τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή αφού συνέδεσε το όνομά της τόσο με το....
Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, αφού ήταν επιστημονικός συνεργάτης του τότε ειδικού Γραμματέα Λάμπρου  Γεωργακόπουλου, όσο -κυρίως- με το Υπουργείο Οικονομικών. Στο Σώμα Επιθεωρητών.... Δημόσιας Διοίκησης -που υπαγόταν τότε στον Προκόπη Παυλόπουλο, υπουργό Εσωτερικών- υπηρέτησε από το 2005 εως το 2006.

Κομβική ήταν η παρουσία της στο πλευρό του Γιώργου Αλογοσκούφη και του Αντώνη Μπέζα από το 2007 εως το 2009 και την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτήν την περίοδο διετέλεσε συνεργάτιδα του υφυπουργού Οικονομικών με αρμοδιότητα φορολογικά ζητήματα. Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις της περιόδου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι κανένα νομοσχέδιο δεν έφτανε για ψήφιση στη Βουλή και τις επιτροπές αν δεν το είχε κοιτάξει η κ. Σαββαΐδου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια