Οι βουλευτές του Σύριζα Τάσος Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου μάρτυρες υπεράσπισης του δολοφόνου Σάββα Ξηρού!!!

Να διακοπεί η κράτησή του στα ειδικά κελιά των φυλακών Κορυδαλλού ζητάει ο Σάββας Ξηρός που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη 
Ο Σάββας Ξηρός ζητά να εκτελεστεί η ποινή του κατ' οίκον καθώς σύμφωνα....
με τον συνήγορό του αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
Για βαριά κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού και για το αίτημα που θα υποβληθεί σήμερα στις δικαστικές Αρχές για κατ' οίκον νοσηλεία, έκανε λόγο το πρωί σε δηλώσεις του, ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης.

Υποστήριξε ότι τις δύο πρώτες φορές το δικαστήριο έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε εντολή για νοσηλεία σε ειδικό θεραπευτήριο, μία φορά στη Θεσσαλονίκη για τρεις μήνες και μια φορά στη Λάρισα για ένα μήνα. Ωστόσο, τόνισε, ότι «οι αστυνομικές Αρχές μετά από παρέμβαση ανώτερων αξιωματούχων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, διέκοψαν τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού τον οποίο επανέφεραν στις φυλακές με όρους και συνθήκες πολύ βαριές, επιβαρύνοντας επιπλέον την κατάσταση της υγείας του».


Στο σημερινό δικαστικό αίτημα του Σάββα Ξηρού αναμένεται να καταθέσουν δύο ιατροδικαστές και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης.

Η υπόθεση του Σάββα Ξηρού θα εξεταστεί από το δικαστήριο του Πειραιά στις 11:00 και o δικηγόρος του αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη 17Ν έχει σοβαρά προβλήματα στην όραση, την ακοή και το βάδισμα που καθιστούν επικίνδυνη για την ίδια του ζωή τη συνέχιση της κράτησής του.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια