Ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, ο δικός μας Φώτης Κατσικάρης, στην Εθνική ομάδα....

Ο Φώτης Κατσικάρης είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής μπάσκετ αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με τη λύση του συμβολαίου του Αντρέα Τρινκιέρι.
Ο Κατσικάρης υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν....
ότι είναι διάρκειας 2 ετών, αναχώρησε για την Ισπανία και σε λίγες ημέρες θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να πιάσει δουλειά.

Η προετοιμασία της Εθνικής για το Παγκόσμιο της Ισπανίας αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου ενώ τις προσεχείς ημέρες θα ξεκαθαρίσει και το θέμα των διεθνών παικτών του Ολυμπιακού.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών και θα την καθοδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. 

Ο Έλληνας προπονητής, λίγο μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με την ΕΟΚ, τόνισε: "Είναι αυτονόητη η τιμή που συνιστά αυτή η συνεργασία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση. Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και να υποσχεθώ ότι θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να εκπληρώσουμε τους στόχους που τέθηκαν. Ξέρουμε όλοι την ποιότητα που υπάρχει και τις μεγάλες προσδοκίες των Ελλήνων από αυτή την ομάδα. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε από σήμερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν βρεθούμε όλοι μαζί για να αρχίσουμε την προσπάθειά μας."

Ο Κατσικάρης θα αναχωρήσει άμεσα για την Ισπανία, όπου διαμένει με την οικογένειά του. Σύντομα προβλέπεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παρουσιαστεί επίσημα από την ΕΟΚ.

Ποιος είναι...

O Φώτης Κατσικάρης γεννήθηκε στις 16 Μαϊου 1967 στον Κορυδαλλό. Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ιωνικός Νίκαιας. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής και μόλις 15 χρονών στην ομάδα Ανδρών του συλλόγου. Ακολούθησαν ο Σπόρτιγκ (1988-90), η ΑΕΚ (1990-96) και το Ηράκλειο (1996-98). Στην ΑΕΚ έκανε και τα πρώτα του βήματα ως προπονητής. Αρχικά ως βοηθός προπονητή (1998-2003) δίπλα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και αργότερα δίπλα στον Ντράγκαν Σάκοτα, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα Ελλάδας και το Κύπελλο Σαπόρτα. Το 2003 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε ως το 2005. Η συνέχεια γράφτηκε στη Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης (2005-06), ακολούθησε η Βαλένθια (2006-08), ο Άρης (2009) και η Μπιλμπάο (2010-13). Η ισπανική ομάδα έφτασε στους τέσσερις του Eurocup (2009-10), στους τελικούς της ACB (2010-11) και προκρίθηκε στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2011-12. Την περίοδο 2012-13 η Μπιλμπάο έφτασε στον τελικό του EuroCup, όπου έχασε τον τίτλο από την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Ο ίδιος αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια