Σε ειδική κρύπτη του πλοίου τα ναρκωτικά (φώτο)

Κάτω από το βαρέλι στην φωτογραφία είναι η μια κρύπτη!
Ψάχνουν και για άλλες κρύπτες μέσα στο πλοίο - Θα γίνει και απάντληση πετρελαίου μήπως τα κρύβουν στην δεξαμενή του πλοίου....
Προθεσμία πήραν από τον εισαγγελέα οι 14 κατηγορούμενοι για την ποσότητα της ηρωίνης 
Έλληνας επιχειρηματίας....
ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου.
Το sms του Έλληνα εφοπλιστή λίγο πριν συλληφθεί στον άμεσο συνεργό του
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις αποθήκες στο Κορωπί και από το δεξαμενόπλοιο που παλαιότερα εκτελούσε δρομολόγια και στην Ελλάδα.
Από το πρωί άνδρες της ασφάλειας και του Λιμενικού ερευνούν το πλοίο σπιθαμή προς σπιθαμή. Μαζί τους δυο από τους συλληφθέντες, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που γνωρίζουν τα κατατόπια του πλοίου. Αστυνομικοί και λιμενικοί πήραν και τους χάρτες του πλοίο προκειμένου να δουν τα δρομολόγια που έγιναν. Επίσης μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει απάντληση του πετρελαίου προκειμένου να ερευνηθεί αν στις δεξαμενές κρύβεται κι εκεί φορτίο ναρκωτικών.

Αφού οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το βράδυ της Κυριακής, πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη και την Τετάρτη για να απολογηθούν σε δύο ομάδες, τα 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικής υπηκοότητας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση νέας ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, που εντοπίστηκε χθες, Σάββατο, στη διάρκεια της νύχτας, σε παλαιές αποθήκες επιχείρησης... πουλερικών στο Κορωπί.

Η νέα ποσότητα ηρωίνης, συνδέεται άμεσα με τη μεγάλη ποσότητα ίδιας μορφής ναρκωτικών ουσιών, άνω του ενός τόνου, που είχε εντοπιστεί πριν λίγες μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

Στην εισαγγελία οδηγήθηκαν τα 11 άτομα, μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου "NOOR ONE", με σημαία Τόγκο, που βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας και το οποίο είχε μεταφέρει όλη την ποσότητα ηρωίνης, που ανέρχεται σε δύο τόνους και 120 κιλά.

Και η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας στον Εισαγγελέα

Στην Εισαγγελία οδηγήθηκαν επίσης, άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης.
Το τρίτο άτομο είναι υπήκοος Ιράν, ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.
Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι και τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.

Όλο το χρονικό

Έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως.

Πηγές από το Λιμενικό Σώμα, λοιπόν, αλλά και το ΣΔΟΕ, που συμμετείχε στην επιχείρηση, αναφέρουν πως ο άνθρωπος που αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος των βαρώνων των ναρκωτικών, πήρε αμοιβή μόλις 50 εκατομμύρια ιρανικά ριάλια (περίπου 1.500 ευρώ) για να κάνει την μεταφορά του φορτίου. 

Το δεξαμενόπλοιο φόρτωσε την ηρωίνη ανοιχτά του Πακιστάν, ενώ όταν βρέθηκε ο πρώτος τόνος, την προηγούμενη εβδομάδα, ο εμπλεκόμενος εφοπλιστής φέρεται να κατάφερε να εντοπίσει τους συνεργούς του, έτσι ώστε να "κτίσουν το υπόλοιπο φορτίο", με τις αρχές να σημειώνουν πως η συγκεκριμένη φράση αναφερόταν, φυσικά, στην εξαφάνιση της ποσότητας που τελικά, εντοπίστηκε την Κυριακή.

Το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, εκτελούσε δρομολόγια στην Ελλάδα παλαιότερα, ενώ το τελευταίο στίγμα που έδωσε πριν "δέσει" στην Ελευσίνα, εντοπίστηκε στο Ντουμπάϊ. 

Τελικός προορισμός του δεξαμενόπλοιου ήταν το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες
Η τεράστια ποσότητα της ηρωϊνης φορτώθηκε με... λάντζες στο Πακιστάν, με επικεφαλής το... "βαθύ λαρύγγι" που αναφέραμε παραπάνω, ενώ πάνω στο πλοίο φέρεται να βρισκόταν και ένας Έλληνας, άμεσος συνεργάτης του Έλληνα εφοπλιστή που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η πρώτη μεταφορά του "λευκού θανάτου" έγινε μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου στη Φιλοθέη, ενώ το sms του εφοπλιστή λίγο πριν τη σύλληψή του, φέρεται να το παρέλαβε ο συνεργός του, που όπως είπαμε νωρίτερα, βρισκόταν πάνω στο πλοίο κατά τη μεταφορά.

Το χρονικό εντοπισμού του δεύτερου πακέτου ηρωίνης

Το δεύτερο μέρος της ίδιας παρτίδας ηρωίνης, σχεδόν 2 τόνων, εντοπίστηκε από το λιμενικό και την αστυνομία σε αποθήκη στη θέση Λαμπρικά Κορωπίου, τα ξημερώματα της Κυριακής, 22-06-2014.

Πρόκειται για 986 κιλά και 600 γραμμάρια, συσκευασμένα σε 138 πακέτα, ενώ μέχρι στιγμής η συνολική ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί ξεπερνά τους 2 τόνους και είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί στην Ευρώπη, αλλά και τον κόσμο.

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, Noor -1, που εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε στη Βλήχα Ελευσίνας ήταν αυτό που μετέφερε τα ναρκωτικά. 

Η ποσότητα της ηρωίνης φορτώθηκε στις αρχές Μαΐου σε λιμάνι στο Ομάν. Το πλοίο καθώς έφθανε στην Ελευσίνα, στις 7 Ιουνίου, έπαθε μηχανική βλάβη κι έδεσε "αρόδου", ενώ τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν σε τρεις δόσεις. Οι δύο με φορτηγά μέσα σε πέλετ και την τρίτη φορά με άλλα οχήματα.
Βρέθηκαν επίσης 18 τόνοι λαθραίο πετρέλαιο για το οποίο σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλήρωμα είναι 11 αλλοδοποί, υπήκοοι Ινδίας, που συνελήφθησαν και κρατούνται. Έχουν συλληφθεί, επίσης, άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας  φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης. 

Ο τρίτος άνδρας είναι αλλοδαπός, ο οποίος προσπάθησε να παραλάβει το φορτηγό που είχε κατασχεθεί απο πάρκινγκ στο Σχιστό και το χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit, το πλοίο ανήκε κατά το παρελθόν στον προφυλακισμένο εφοπλιστή της Φιλοθέης, και είχε περάσει στη συνέχεια, διαδοχικά, στην ιδιοκτησία τριών Ελλήνων. Τώρα πια, ανήκει σε Έλληνα επιχειρηματία, του οποίου το όνομα οι αρχές κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Σε ό, τι αφορά τη γυναίκα που συνελήφθη και φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας, ο σύζυγός της κατά το πρόσφατο παρελθόν ήταν στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου 40χρονου εφοπλιστή.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια