Ακόμα και το αυστηρά Σαμαρικό blog Antinews τα "χώνει" στον Σαμαρά για την επιλογή Χαρδούβελη.....

Το Antinews.gr είναι γνωστό για τα Σαμαρικά του αισθήματα, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να γράψει ένα άρθρο κόλαφο κατά του νέου υπουργού οικονομικών Χαρδούβελη.

Μεταξύ άλλων γράφει...


Ένας άνθρωπος του Σημίτη στην θέση του υπουργού Οικονομικών

Για να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα ο κ. Χαρδούβελης άνθρωπος του Κ. Σημίτη ήταν, εκσυγχρονιστής, από αυτούς που συνέβαλαν στη... διάλυση της χώρας, ειδικά την περίοδο 2000-2004.

Ο υπουργός Οικονομικών ήταν αυτός που σημάδεψε τον σαρωτικό ανασχηματισμό. Η έκπληξη που όλοι περίμεναν έγινε αφού τοποθετήθηκε ένας άνθρωπος της αγοράς, ένας καθηγητής Οικονομικών με πλούσιο έργο αλλά χωρίς ποτέ να έχει αναλάβει (τουλάχιστον επίσημα) κάποια τόσο καυτή θέση όπως αυτή του τσάρου της οικονομίας.

Φυσικά του ευχόμαστε τα καλύτερα, ειδικά τώρα που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης για το χρέος αλλά το κυριότερο. Της άρσης των αδικιών στον ελληνικό λαό.
Και τώρα αρχίζει η κριτική για τον καθηγητή του πανεπιστημίου Πειραιώς. 
Κατ’ αρχάς αν ήθελαν σώνει και καλά έναν τεχνοκράτη, με καλές διασυνδέσεις και μεγάλη γνώση των οικονομικών θεμάτων, με σχέσεις με την περίοδο Σημίτη και πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν κρατούσαν τον Στουρνάρα που είναι και πολύ καλύτερος; Έπρεπε να επιλέξουν έναν αντι-Στουρνάρα που έχει ακριβώς τα ίδια στοιχεία; Πώς δηλαδή αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί και αλλαγή της οικονομικής πολιτικής; Μπορεί ο κ. Χαρδούβελης να καταλάβει τον πόνο που βιώνουν οι πολίτες και να πάρει (ή να διαπραγματευτεί με την τρόικα) μέτρα που θα άρουν τις αδικίες;

Για να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα ο κ. Χαρδούβελης είναι αυτό που λέμε «σημιτάνθρωπος». Άνθρωπος του Σημίτη ήταν, εκσυγχρονιστής από αυτούς που συνέβαλαν στη... διάλυση της χώρας, ειδικά την περίοδο 2000-2004.

Ήταν εκείνη την περίοδο σε καίρια θέση στο Μαξίμου, δίπλα στον κ. Σημίτη και στο Πασοκιστάν που κυβερνούσε. Προφανώς και ο ίδιος ήταν απορροφημένος και δεν έβλεπε τα σκάνδαλα του Άκη και των άλλων... εκσυγχρονιστών.

Ο κ. Χαρδούβελης, είναι και πολλά άλλα πράγματα όμως. Κατ’ αρχάς διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος και επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου σ’ εκείνη την κυβέρνηση που δεν προσέφερε τίποτε στη χώρα, αντιθέτως έκανε πολύ κακό. Θέλετε κι άλλα για το βιογραφικό του;
Είναι άνθρωπος βαθύτατα προσκολλημένες στις τράπεζες. Στην Εθνική και κυρίως στην Eurobank του κ. Λάτση.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια