Ισπανία είπατε; Ακόμα τους βάζουν γκολ οι Ολλανδοί!!! 5 - 1!!!

Ο πιο ιπτάμενος από τους ιπτάμενους Ολλανδούς
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ! Η πιτσιρικαρία της Ολλανδίας διέσυρε 5-1 (από 2 Φαν Πέρσι, Ρόμπεν) τους παγκόσμιους πρωταθλητές, πήρε εκδίκηση για τον τελικό του 2010 και έθεσε υποψηφιότητα για κούπα.

Το να δίνει η ήττα της Ολλανδίας....
1,80 σε Μουντιάλ, θα μπορούσε να θεωρηθεί ποδοσφαιρική ύβρη. Οσοι πόνταραν στην αποτυχία της πιτσιρικαρίας που μάζεψε ο Λουίς Φαν Χάαλ, ας πάρουν σειρά για να περάσουν από τον... κουβά. Κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί, την ομάδα που πριν από τέσσερα χρόνια τους στέρησε την παγκόσμια κούπα, έκαναν την παιχνιδάρα της ζωής τους και με μπροστάρηδες τους Ρόμπεν, Φαν Πέρσι, πήραν την εκδίκηση τους, διασύροντας με 5-1 την Ισπανία.

Το επίτευγμα γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο από το ότι οι Οράνιε βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ από 26' και το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής στον Ντε Βρίι, ο οποίος δεν ακούμπησε τον Ντιέγκο Κόστα. Ο Τσάμπι Αλόνσο ευστόχησε και από εκεί και μετά η μπάλα βρέθηκε αποκλειστικά στα πόδια των Τουλιπών που είχαν χάσει τεράστια ευκαιρία σε κακό τετ α τετ του Σνάιντερ (8'). Ωστόσο, ο Φαν Πέρσι στο 43' απογειώθηκε, έγινε «Ιπτάμενος Ολλανδός» και με τρομερό ψαράκι πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κασίγιας. Το κοντέρ μόλις είχε ξεκινήσει να γράφει...


Στη επανάληψη συνέβη κάτι που δεν θα μπορούσε να προβλέψει κανείς. Με την άμυνα των Φούριας Ρόχας να παίζει ψηλά, ο Φαν Χάαλ που έστησε την ομάδα του με 5-3-2, παρέδωσε τρομερό μάθημα τακτικής. Εκμεταλλεύτηκε τέλεια τους χώρους, άφησε τον Ρόμπεν να αλωνίζει και δικαιώθηκε. Στο 53' ο εξτρέμ της Μπάγερν έκανε φοβερό κατέβασμα και άμεση ντρίμπλα στον Πικέ και πλάσαρε χαλαρά για την ανατροπή. Είχε προηγηθεί πολύ ωραίο παιχνίδι από τους Ολλανδούς που θα συνέχιζαν με τη φόρα που είχαν πάρει. Στο 60' ο Φαν Πέρσι με βολίδα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι (ήταν οφσάιντ που δεν δόθηκε).

Στο αμέσως επόμενο λεπτό θα αναλάμβανε δράση ο Κασίγιας που μόνο τον Σαν Ικερ δεν θύμισε στην χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του με το εθνόσημο. Ο Σνάιντερ εκτέλεσε φάουλ και ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν έκανε καν έξοδο (σ.σ.: μάλλον ήταν επιθετικό φάουλ από τον Φαν Πέρσι), με τον Ντε Βρίι να σκοράρει πάνω στη γραμμή. Στο 67' απάντησε ο Σίλβα, αλλά σωστά δεν μέτρησε το γκολ του ως οφσάιντ. Στο 72' ο Κασίγιας έκανε ένα τρομερά λάθος κοντρόλ, χάρισε τη μπάλα και το γκολ στον Φαν Πέρσι που δεν αρνήθηκε το δωράκι, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς.

Το κοντέρ όμως παραδόξως δεν είχε σταματήσει. Στο 80' ο Ρόμπεν έκανε φανταστική κούρσα, ξεπέρασε τον Σέρχιο Ράμος, ντρίμπλαρε τον Κασίγιας και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα για το μυθικό 5-1, το οποίο θα μπορούσε να γίνει και 6 και 7-1. Πάνω στο πεθαμένο κορμί των Ισπανών, οι Ολλανδοί ήθελαν να ασελγήσουν, αλλά τουλάχιστον εκεί ο Κασίγιας συνήλθε και έσωσε τρεις φορές την κατάσταση. Highlight η διπλή επέμβασητου στο 87' κόντρα σε Λενς και Ρόμπεν.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους νικητές να πανηγυρίζουν κάτι περισσότερο από ξέφρενα και πλέον να είναι το απόλυτο φαβορί για την 1η θέση του Β' ομίλου. Εάν και εφόσον συμβεί αυτό και σε περίπτωση που οι Ισπανοί καταφέρουν να συνέλθουν, η συνέπεια θα είναι να πέσουν πάνω στη Βραζιλία στη φάση των «16». Οι Ισπανοί που γνώρισαν τη δεύτερη βαρύτερη ήττα στην ιστορία τους μετά το 6-1 από τη Βραζιλία το 1950, βίωσαν τη βαρύτερη συντριβή που έχει υποστεί ποτέ υπερασπιστής του τίτλου στο αμέσως επόμενο ματς μετά την κατάκτηση της μεγάλης κούπας.

MVP: Ο Αριεν Ρόμπεν οργίασε με ασυδοσία. Δεν είχε συγκεκριμένη θέση. Απίστευτες εναλλαγές, ανυπέρβλητα τρεξίματα, σπριντ, κοντρόλ και ντρίμπλες. Εκείνος ηγήθηκε της αντεπίθεσης, κάτι που έπραξε αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Μυθική μουντιαλική εμφάνιση από ένας μοναδικό εξτρέμ που τα έκανε όλα, ήταν παντού και πάντα. Κερασάκι οι δύο γκολάρες του.

POINT: Η ισοφάριση στο 44' από τον Φαν Πέρσι ήταν που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Ενα δηλαδή λεπτό πριν οι Ισπανοί πάνε στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ τους. Αυτό το γκολ έδωσε στους Ολλανδούς ελπίδα. Το πίστεψαν και στην επανάληψη έκαναν μαγικά πράγματα. Εάν δεν είχε μπει, οι Ισπανοί θα έπαιζαν tiki taka για 45 λεπτά στο Β' μέρος και άντε να τους πάρεις τη μπάλα. Μετά το 1-1 όμως έπρεπε να ανοιχτούν και συνέβη ό,τι συνέβη.

STAT ATTACK: Το μαγικό νούμερο 3 του Φαν Πέρσι που έγινε ο μοναδικός Ολλανδός που έχει σκοράρει σε 3 Μουντιάλ (2006, 2010, 2014). Επίσης σκόραρε για τρίτη φορά στην καριέρα του με την Εθνική στις 13 του μήνα αν και τις προηγούμενες δεν ήταν Παρασκευή!

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Ισπανία δεν κράτησε τη μπάλα όπως ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλον. Δεν μπορούσε καν να παγώσει τον ρυθμό, καθώς βομβαρδιζόταν από την ενέργεια που έβγαζαν οι αντίπαλοι πιτσιρικάδες. Τα τρεξίματα των Ολλανδών ήταν εκτός προηγουμένου. Ισως πάλι οι Φούριας Ρόχας να υποτίμησαν κάπως το παιχνίδι και να πίστεψαν πως το πήραν από το 1-0. Οταν ξέσπασε η καταιγίδα της ανατροπής, απλά παρακολουθούσαν τον Ρόμπεν και τους υπολοίπους να κάνουν ό,τι ήθελαν.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Αθπιλικουέτα, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (61' Πέδρο), Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα (78' Φάμπρεγας), Ντιέγκο Κόστα (61' Τόρες)

Ολλανδία (Λουίς φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Βρίι (75' Φέλτμαν), Μάρτινς Ιντι, Μπλιντ, Γιάνμαατ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκουζμάν (61' Βινιάλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (78' Λενς).



gazzetta.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια